בדיקת EEG

הטיפול

ביתי בת 10 חדשים הבדיקה שהיא עשתה EEG בשינה ובמצב ערני כרגע היא מטופלת בסברינל 750 מ"ג ליום

עדוש

New member
קודם כל

את חייבת ללכת לנוירולוג שלך! הבת שלי היא בת 3 ויש לה סוג מאד שקה של אפילפסיה הנקרא LENNOX-GASTAUT SINDROM. תפני לרופא לפחות טלפונית. אצל הבת שלי זה הפוך, כל הגוף מתקשה.

בדיקת EEG

האם יש יתרון על בדיקת EEG בשינה על פני בדיקה במצב ערני האם VIDIO EEG עדיף על EEG רגיל

חייםלוי

Member
מנהל
יש סוגי אפילפסיה המתבטאים בעיקר

בשינה ולא בעירנות. לכן יש יתרון מסוים לבדיקת EEG בשינה. גם אפילפסיה ההמתבטאת בעירנות יכולה להתגלות לעתים דווקא במצב שינה משום שזמן הבדיקה ארוך יותר מאשר בדיקה בעירנות ויש סיכוי גדול יותר שהמוקד האפילפטי יתפרק מאשר בבדיקה הנעשית בעירנות ונמשכת חצי שעה.

עדוש

New member
eeg וידיאו עדיף

כי ככה גם מצולם הכל ואפשר לראות מתי מתחיל התקף בוידאו ובודקים את זה בתרשים לראות איפה בדיוק במוח הוא מתחיל. אפשר גם לפסול פרכוסים, למשל אם יש כל מיני תנועות לא רצוניות ולעין זה נראה כמו פרכוס, אפשר לראות בתרשים אם זה באמת פרכוס או לא. אם יש אפשרות לבצע את הבדיקה, עדיף.

חייםלוי

Member
מנהל
הבעיה היחידה עם eeg וידאו

היא שצריכים להתאשפז לתקופה של כמה ימים. נכון שאז מגלים דברים שלא מגלים בבדיקה רגילה אך בתי החולים אינם ששים לבדיקות כל כך ארוכות המצריכות אשפוז.ולילה שלי היחידה יכולה לספר מניסיונה האישי על האשפוז שלה לא מזמן לצורך בדיקה כזאת בדיוק.

עדוש

New member
גם אנחנו עשינו לפני כמה חודשים

עזבתי תינוק בן חודשיים בבית ונסענו ל-3 ימים לתל השומר. זו באמת בדיקה לא הכי נעימה, מבחינת נוחיות, אבל אם יש אפשרות (אם הרופא מאשר), ממש שווה לנסות אותה! לעדן למשל הייתה תקופה של כ-4 חודשים ללא פרכוסים. ואז לאט לאט התחילו לחזור לה. אני בעצמי בהתחלה לא הייתי בטוחה שזה פרכוסים כי זה התחיל ממש בעדינות ובצורה שונה ממה שהיה לה. וכשדיברתי עם הרופאה והסברתי לה איך זה נראה, היא אמרה לי שזה יכול להיות משהו אחר ולא פרכוס ו........... בסופו של דבר באמת הלכנו על הבדיקה וראינו שהאבחנה השתנתה וזהו סוג מאד קשה של אפילפסיה. שאם לא היינו עושים את הבדיקה, לך תדע כמה זמן עוד הילדה הייתה מקבלת טיפול שלא התאים לה!

חייםלוי

Member
מנהל
באמת עושים את הבדיקה

כשלא מצליחים לאבחן בשום דרך אחרת את סוג האפילפסיה ובעקבותיו את הטיפול המתאים.

למעלה