בדיקת EEG.

בדיקת EEG.

שלום,

קיבלתי היום שתי הפניות מהנוירולוג, לבדיקת EEG בשינה ולבדיקת EEG בערנות.
ורציתי לשאול מספר שאלות בנושא.

לגבי הבדיקה בשינה - איך זה נעשה? במכון לשינה? נשארים לישון שם לילה שלם?

מדפדוף קצר בפורום הזה ראיתי ש-EEG לא תמיד או לעתים רחוקות מגלה אפללפסיה. אם זה ככה - איך זה התגלה אצלכם?

והיכן עושים את הבדיקות EEG האלה (אני מתל אביב)? זה נעשה באופן פרטי או במימון קופות החולים?

חייםלוי

Member
מנהל
EEG מדויק ב- 50% בערך. כך שאי אפשר לשלול

לגמרי את הבדיקה. כבדיקה ראשונה היא חשובה.
בדיקה בשינה עושים במכון. נשארים לישון שם כשמחוברים למכונה. זה לא כל כך נורא.
קופת חולים מממנת את הבדיקה. היא לא כל כך יקרה
לא ה EEG מגלה את האפילפסיה כי אם ההתקף. הבדיקה נועדה לנסות לזהות מה מקור ההתקף ובכך לעזור במציאת תרופה מתאימה.

ruthi26

New member
חוזרת לביקור, ושאלה גם לי בקשר ל EEG

הבן שלי עם ADHD רציני לוקח קונצרטה 54 מ"ג, בתוספת אומגה 3 משמן מרווה, ואבץ

לצערי יש לו טיקים בעיניים, מה שלא עשינו לא עוזר, כשהוא עייף הטיקים ממש מפריעים לו, אם אנחנו רואים אותם, מתארת לי מה עובר עליו

לאחרונה המורים התחילו להעיר את תשומת ליבנו כי הוא בוהה הרבה, והן קוראות לו מספר פעמים עד שהוא מגיב, הוא אמר לי מספר פעמים לאחרונה שהוא מתנתק כל הזמן, לא ידעתי איך להגיב, קישרתי את זה אולי ל ADHD, אך כשהמורים התחילו להגיד לנו, נדלקה לי נורה אדומה, שיתפתי בזה את רופאת הילדים, שהיא רופאה חדשה עבורנו, עברנו מקופ"ח מכבי לקופ"ח לאומי, מרוצים מאוד

והיא אמרה לי שאין קשר בין ה ADHD לניתוקים, אלו 2 דברים נפרדים לחלוטין, והחליטה לשלוח אותו קודם כל ל EEG

את האמת לא יכולה להגיד שאני לא לחוצה, מכיוון שלי יש אפילפסיה של ניתוקים גם כן. ובעצם תוך כדי מחשבה אני חושבת וואו הרי קונצרטה יכולה להגביר למעשה ניתוקים באם מדובר באפילפסיה, ואולי בעצם הכול ניתוקים. אצלי האפילפסיה הגיעה כתוצאה מתאונת דרכים, של דימום במוח, כך שזה לא גנטי, ולא מכירה אף אחד במשפחה שלי עם אפילפסיה, גם לא מהצד של הבעל שלי

לי לא היה התקף בזמן ה EEG איך עוד אפשר לאתר במידה ויש אפילפסיה, אם זו אפילפסיה או ADHD בעצם?

כן המון שאלות, והמון בילבול, והמון תהיות לכל הכיוונים, לא היסטרית ממש לא. להיפך ישבתי וחשבתי ושיתפתי את הרופאה בחששות שלי

חייםלוי

Member
מנהל
נשמע באמת מדאיג ומזכיר התקפי ניתוק.

ה- EEG, כמו שכתבתי, מדויק ב- 50% כך שיש סיכוי של 50% שהוא יאבחן מוקד אפילפטי, במידה ויש. אפילפטולוג יכול לאבחן אפילפסיה על סמך תיאור ההתקפים. ה- EEG הוא רק כלי עזר לאבחון.

ruthi26

New member
תודה חיים ועוד משהו

אני יודעת בבדיקה שאני עשיתי לא היה שום כלום, 5 דקות אחרי הבדיקה חוויתי ניתוק עוצמתי. מכיר את הקטע "מכירים לרופא עם הילד, הילד בריא לגמרי", בדיוק

ב MRI מוח שעשיתי ראו את הדימום שהיה לי במוח, והנויורולוג אמר לי שזו הפגיעה שממנה יש לי אפילפסיה

בהתחלה נלחצתי עבור הבן שלי, בכל זאת לא נחמד לחיות עם אפילפסיה, אבל אם אני וכולם למדו לחיות עם זה במידה וזה מה שיש, גם הוא ילמד, ויכול להיות שהקונצרטה עושה לו הרבה מאוד בעיות, ולאחר טיפול נכון החיים ייראו לו אחרת, כמו שלי ולכולנו, כך שבכל זאת רואה את חצי הכוס המלאה

התחלתי לחשוד ברגע שמספר מורים אמרו לנו שהוא מנותק הרבה פעמים לגמרי, הם קולטים שהוא בוהה, וגם הוא התחיל להגיד לי שהוא מן ישן עם עיניים פקוחות, זה הזכיר לי את התחושות שלי

אתה מכיר נוירולוג ילדים בסביבה שלנו בצפון שעובד עם קופ"ח לאומית ויכול לאבחן אפילפסיה??

ואתה חסר בפורום ההוא

תודה

למעלה