בדיקת EEG- מה לספר?

מלמלה

New member
בדיקת EEG- מה לספר?

אנחנו הולכים מחר לבדיקה הזו ואני רוצה להכין אותה מראש איך נערכת הבדיקה? היא שאלה אם זה יהיה כואב? ושיתוף: אחרי תקופה ארוכה של תלונות שהיא לא רוצה ללכת לגן כי הילדים עושים לה רעש סוכם עם הגננת שהיא תוכל ללכת לפינה שקטנה כל פעם שקשה. הוחלט לשבת עם ספר במחסן (זה המקום היחיד בגן שהילדים לא מגיעים אליו) היא היתה שם פעמיים כל פעם 5 דקות ומאז אין יותר תלונות למרות שעידין קשה לה אני מרגישה ממש יותר טוב עכשיו

חגית35

New member
EEG רגיל או בחסך שינה?

אם זה רגיל או לא בכל מקרה מחברים אלקטרודות (לא כואב, מחברים מחוץ לקרקפת וזה לא פולשני) והילד שוכב רצוי בלי לזוז אם הילד תזזיתי מידי וזה בד"כ מה שקורה עם ילדינו נותנים לו תרופה קצת מנמנמת (לא שזה עזר אצלינו) ואז אחרי שמחברים את כל החוטים ויש הרבה- המכשיר מתחיל ברישום גלי המוח. תוך כדי יש קטעים שבהם מראים לו כל מיני הבזקי אור (זה אמור לעלות על אפילפסיה סמויה) אם זה בחסך שינה- ממש לפני מס' ימים עשינו זאת. אז לאחר שמונעים שינה מהילד מבערך 2.00 לפנות בוקר ועד לבדיקה (יש משמעות לאיתור אפילפסיה והפרעות בגלי המוח כשהמוח בחסך שינה כי אז יש יורת סיכוי להתקפים ואם יש כאלו סמויים שלא יודעים עליהם אז הסיכוי שבחסך שינה יגלו אותם ברישום האאג) שוב מחברים אלקטרודות לראש ולמצח והכשהילד כבר בשינה עמוקה (כאמור יש להיעזר בתרופה אם הוא לא נרדם) המכשיר רושם את גלי המוח לא כואב ולא פולשני. צריך לחפוף טוב אח"כ את שאריות החומר שמצמיד אותם לראש וגם לבוא עם ראש נקי לבדיקה הכוונה ללא ג'ל או קרמים שומניים למינהם

דניאלן

New member
על ריטלין ופירכוס

בן השמונה וקצת שלנו מטופל מזה ארבעה חודשים בריטלין בהצלחה רבה. בשבוע שעבר, תוך כדי שינה, עבר התקף פירכוס (מין התקף אפילפטי קצר הגורם לאיבוד הכרה זמני ולישנוניות של כשעה אח"כ). אושפזנו ל 48 שעות להשגחה בבית חולים. בוצע E.E.G שיצא תקין והילד שחזר לעצמו כבר למחרת בבוקר חזר לשיגרה (לא מטפלים בהתקף חד פעמי, בהנחה שלא יחזור..) האם מישהו מכם נתקל בארוע כזה בהקשר של ריטלין ? אשמח אם תצורף השאלה לדוקטור מנור לגבי קשר אם קיים בין ריטלין לבין הגדלת הסיכוי לפירכוס ? אגב מאז אנחנו כבר שבוע ללא ריטלין והתפקוד של הילד נמוך בהרבה בהשוואה לתקופה בה נטל ריטלין..בתוכנית לחזור ולתת ריטלין תודה

כדי להפנות את השאלה לפורום אפילפסיה

לעיתים רטלין מגביר התקפים. אני לא מומחית גדולה בנושא למרות שלביתי אפילפסיה מסוג פתי מל (התנתקויות ללא פירכוסים)והיא גם נוטלת קונסרטה. אבל אני בהחלט שמעתי על מקרים שרטלין גרם להחמרה של ניתוקים. כדי לדעתי להתיעץ עם נוירולוג שגם מתמחה באפילפסיה. אני יכולה להמליץ על רופא מעולה אם תירצו שלחו לי מסר.

zivadina

New member
נעביר את השאלה לד"ר עדי אדר

הנוירולוג שלנו, שיענה כאן בשבת הקרובה.

חגית35

New member
adhd ואפילפסיה הולכים לא מעט ביחד

הבעיה שלעתים יש מניעה מלתת ריטלין (סטימולנטים) למי שיש לו אפילפסיה והתרופות האנטי אפילפטיות לא מכסות את הפרעת הקשב ואז יש לשלב תרופות אחרות לריכוז ולקשב אם יש צורך. האפילפסיה מהסוג שכתבת אגב, פטיט מאל, הכי לא מאובחנת לעתים כי לא תמיד יודעים לגלותה וגם לי עקב דיווחי על התנתקויות וגלגולי עיניים ובהיה שבה נראה היה שהילד חולם ואח"כ הירדמות- הופנינו לבדיקה זו כדי לשלול אפילפסיה petit mal לאפילפסיה ו-ADHD מקור נוירולוגי מוחי דומה אולי יעניין אותך הכתבה הזו על דילנטיןתרופה לאפילפסיה – ועל יכולתה לשפר ADHD ועוד תסמונות קרובות ונלוות- אשמח לשמוע מה דעתו של דר' אדר על הדילנטין(תרופה נוגדת פרכוסים):

למעלה