בדיקת CT שעברתי

lionardo11

New member
בדיקת CT שעברתי

אני כבר חודש עם כאבים באיזור המותניים ומטה עם הקרנה עד לכף הרגל . נטלתי כדורי אביטרן וארקוקסיה וללא שיפור בכלל. בבדיקת CT שעברתי התשובה היא: מודגמת עמדה לורדוטית תקינה. המבנה הגרמי שמור. במרווח L4-L5 מודגם בקע דיסק מרכזי על בסיס רחב הלוחץ על השק הדורלי ומצר כשליש מרוחב התעלה. במרווח L5-S1 הודגם בלט דיסק היקפי המשיק לשק הדוראלי. בשאר המרווחים לא הודגמו בלטי דיסק משמעותיים בכל המרווחים הודגם רוחב תקין של הפורמינות. אשמח אם תוכל להסביר לי במילים פחות רפואיות, מה אומרת התשובה ועד כמה חמור מצבי ? מה הטיפול שכדאי לי לקבל ? והאם מותר לי להתאמץ פיזית ? והאם המצב הוא הפיך ויחזור לקדמותו ?

scott31

New member
פריצת דיסק

דפוס הכאב של פריצת דיסק בדרך כלל במקרים שהם לא אקוטיים ודורשים התערבות כירורגית הוא כדלקמן : 1. שלב הכאב האקוטי שעלול להמשך כחודש ומעלה 2.שלב הדלקת שעלול להמשך תקופה ארוכה וכל מקרה לגופו . 3. שלב הכאב הכרוני - בשלב זה מותר ומומלץ לעשות פיזיוטרפיה ,התעמלות מתונה וחיזוק שרירי הבטן והגב בתחתון תוך זהירות מירבית ולנסות לחזור לשגרה ככל האפשר . במידה ויש לך מזל רצון ויכולת התמדה בחיזוק ושיפור היציבה אזי יש סבירות שהכאבים יהיו עמומים ולא יפריעו לשגרה היומית . פריצת דיסק לעולם לא עוברת (רק התסמינים משתנים) ולכן תמיד צריך לחיות במודעות ליציבה,ישיבה ותנוחת שינה מתאימה . לא מתים מפריצת דיסק אך זה בהחלט סוג של חתונה קתולית ... בהצלחה ורפואה שלמה .

CT

שלום, ה CT מדגים בלט דיסק הלוחץ על העצבים בגובה L4-5 וכן ב L5-S1. התמונה הרדיולוגית תואמת את התמונה הקלינית שאתה מתאר. כל עוד מדובר בכאבים, ללא אבדן שליטה על סוגרים, חולשת שרירים או ירידה תחושתית מתקדמת, הטיפול הוא שמרני (מנוחה קלה, נוגדי כאבים ודלקת, מעקב). אם הכאב בלתי נסבל וממושך (מעל 3 חודשים) או שמתפתח אחד המצבים שהזכרתי קודם, יש אינדיקציה לניתוח. רובם המוחלט של המקרים מסתדרים תחת טיפול שמרני. בברכה,

למעלה