בדיקת C.T

בדיקת C.T

שלום לכולם. כרגע קיבלתי את תוצאות ה- C.T זה נראה לי ממש מלחיץ וממש לא דומה למה שהרופא אמר לי, מאחר והוא לא עובד היום בבקשה אם תוכלו לומר לי מה זה אומר: במרווח L4-L5: שינויים אוסטיוארטרוטים קלים במפרקים הפצטאלים, בלט דיסק כללי מינימלי המשיק לשק הטקאלי. במרווח L5-S1: זיזים אחוריים בחוליות הסמוכות. בקע דיסקלי מרכזי גדול עם הסתיידויות בהיקפו ולחץ ניכר על שק הטקאלי ולחץ קל במהלך של השורש הימני. רשום שכל השאר תקין בבקשה עזרה זה לא נשמע לי כמו סתם פריצת דיסק.

לא רופא אבל ...מניסיוני האישי !!!

היי... מצבך באיזור החוליות L4-L5 הוא יחסית קליל ביחס לפריצת הדיסק המודגמת מתחתיהן באיזור S1-L5 לחץ ניכר על השק הטקאלי זה חלק מהתסמינים של פריצת דיס מהסוג המתואר אם כי סביר להניח שלא זאת הבעיה הגדולה, כי אם בלט הדיסק והלחץ על השורש הימני . במילים פשוטות את במצב בו כאב הוא תסמין המאפיין אותו . וכעת יש לך טווח עצום של אופציות ופתרונות טיפול לא כירורגיים(מרפאות כאב ,דיקור ועוד) ומאידך תמיד יש את האופציה הפחות קוסמת ..האופציה הניתוחית. הבחירה בידך אם כי מומלץ שתתיעצי עם מומחה לניתוחי חוט שדרה בנושא .

פענוח CT

שלום, לא ברור מה היה המניע לבדיקת ה CT אך הממצאים בבדיקה מעידים על בלט דיסק בגובה הדיסק שבין חוליה L5 ל S1. התשובה כאמור חסרת משמעות ללא קורלציה לבדיקתך הקלינית. אם הרופא לא התרשם מהבדיקה הקלינית, ייתכן שהממצא אינו גורם להפרעה משמעותית. בברכה,

הסיבה

הסיבה ל C.T היא עקב כאבים בלתי נסבלים ברגל שמאל ומין הסתם חשד לפריצת דיסק

למעלה