בדיקת BERA

Q u a Q u a

New member
בדיקת BERA

בנותיי התאומות נולדו בשבוע 30+2, כיום בנות 4 חודשים כרונולוגי יש לנו חודש הבא בדיקת ברה (שמיעה) מהי הבדיקה הזו ומהי חשיבותה? האם בהרדמה מלאה? האם מומלצת או מסוכנת? אודה למעט אינפורמציה בנושא... תודה ושנה אזרחיצ נהדרת ובריאה לכולנו...

ברוכה הבאה ומזל טוב

תעשי חיפושון קטן, כאן ובאתר העמותה. כעיקרון- יש מקומות בהם זה מתבצע בהרדמה "חיצונית" ויש מקומות בהם זה מתבצעה בהרדמה "טיסעית"- אבל בכל מקרה מדובר במצב של שינה. במצב עירות הבדיקה לא רלוונטית. אני לא חושב שיש בה סכנה שהיא, מלבד אולי השימוש בחומר המטשטש שנדרש עבורו אישור רופא משפחה. הבדיקה היא לודא מוליכות שמיעת גזע המוח (אל תשאלי אותי מה זה אומר). וכן- היא חשובה מאוד... בהצלחה!

ברוכים הבאים ומזל טוב../images/Emo140.gif

חשוב לעבור את הבדיקה, היא לא כואבת ונעשית לרוב בטשטוש קל[ על ידי סירופ] אנחנו עברנו את הבדיקה בלי טשטוש רק חיכיתי שבני אלירן ישן טוב את שנת הבוקר שלו.. מצמידים אלקטורדות לאוזן ומשמיעים טקטוקים שונים. תעשי חיפוש בנושא כי דובר רבות. שיעבור בהצלחה.

בדיקת bera

גם אני אמא לתאומים בשבוע 30 .שעברו את הבדיקה, אין לך מה להיות מודאגת הבדיקה מבוצעת בהרדמה אבל לא מלאה נותנים להם לשתות סוג של סירופ ששמו לא זכור לי וכעבור בערך עד שעה הם נרדמים לגבי מה הבדיקה בודקת אז ככה היא בודקת את עצבי השמיעה וגלי המוח בזמן שינה מניחים להם אוזניות על האוזניים ומדביקים להם אלקטרודות במצח אין לך מה לדאוג בדיקה פשוטה מאוד.

אנחנו עשינו ללא הרדמה או טישטוש

סה"כ מניחים באוזן אלקטרודה למספר רגעים. מה שכן, הרופאה ציינה שיש חשיבות רבה לכך שהתינוק רגוע, אחרת יכולה להיות תוצאה שגויה של חוסר שמיעה שמצריכה בדיקה חוזרת.

אני היום עשיתי לילד שלי את הבדיקה

והיא ממש פשוטה ולא קשה. הרדימו את הילד עם סירופ מתוק ולאחר מכן השארתי אותו עליי וערכו את הבדיקה שהיתה במשך 20 דקות לערך. הבדיקה חשובה מאוד ולכן מאוד ממוצלת בהצלחה!

ettt

New member
אגב BERA

אחרי שהרופאת הילדים שלנו שלחה בקשה לרופא המחוזי נקבע לנו תור לגיל חודשיים וחצי. מה שמפתיע זה שהבדיקה תערך בלין ולא בבני ציון/רמב"ם...

למעלה