בדיקת תפריט

פסטרמה2

New member
בדיקת תפריט

אז ככה אני מתאמן פעמיים בשבוע ונמצא בתקופת העלייה במסה. נאמר לי לאכול 2300 קלוריות ביום ואני רוצה לדעת אם אני מגיע לזה בארוחה האחרונה שלי. זאת הארוחה שאכלתי אתמול:

פתיחה בוקר בכוס קרונפלקס עם כוס חלב
כוס קורנפלקס -200 קלוריות בערך.
כוס חלב- 140 קלוריות בערך.
צהריים חצי כוס אורז (80 קלוריות) 2 כאפות שמן (200 קלוריות).כבד עוף 100 גרם (150 קלוריות) כף שמן (100 קלוריות)
ביניים חצי קופסת דוריטוס 35 גרם (180 קלוריות)
שתי עוגיות שוקולד ציפס(150 קלוריות)
ערב
מנה חמה פסטה (100 גרם) 100 גרם דג(120 קלוריות) כף שמן זית על הדג (מאה קלוריות)
ביניים: גלידה(200 קלוריות)
ערב :טוסט עם שתי פרוסות גבינה צהובה 9% ופיתה אחת (200 גרם)
חצי ליטר בקבוק קולה במהלך כל היום (280 קלוריות)
סיכום 2200 קלוריות

לעניינו דבר ראשון אל תקטלו אותי על התפריט שהוא יותר מדי עשיר בסוכרים אני אדם רזה ומאוד קשה יהיה לי להגיע למאזן חיובי בלי תוספת של שומנים ופחמימות פשוטות.
ודבר שני כן אני יודע שחסר לי ירקות ופירות, אני אשתדל להכניס את זה לתפריט.
עכשיו לעניין השאלות.
1.שמתי 2 כפות שמן באורז(200 קלוריות) האם הכל נספג באורז? כנ"ל לגבי צלייה של הכבד עם כף שמן(100 קלוריות)
2.האם זה משנה כמה צליתי את המזון? כלומר נגיד יש דג שאני יכול לאכול אותו מדיום וול או ממש צלוי(די שרוף)האם החלבון יהרס לי באיזשהו צורה? אם כן כמה זה קריטי?
3.אם אפשר לבדוק שבאמת חישבתי את התפריט נכון וכן הגעתי ל2200 כמו שהמליצו לי.

Luke R

New member
יותר מדי פחמימות ושומנים, ולא מספיק חלבון

אתה רוצה לעלות במשקל (להשמין) או לעלות מאסת שריר?
גם 2 אימונים בשבוע זה לא מספיק. תשתדל להכניס עוד אחד.
1.אם זה נספג או לא רק אתה יכול לדעת - נשאר לך שמן בצלחת או במחבת?
2. לא נורא.
3. יש מלא מחשבוני קלוריות ברשת.

פסטרמה2

New member
אני רוצה כמה שיותר מהר

לעלות למשקל 72 (אני שוקל היום 64 ומטר 73) גם אם זה אומר לעלות מלוכלך. גם קשה לי לאכול 3 כוסות אורז לארוחה כמו שרשום בהרבה מדריכים. אין אפשרות שאני אגיע ל2300 קלוריות בלי הרבה שומנים (לפחות 30%) ואז להכנס לתקופת החיטוב.

Luke R

New member
מילא השומן. אבל הפחמימות..

אם ממש קשה לך, אז מספיק שתעשה כמה שינויים קטנים.
סתם דוגמא: תגדיל את כמות הכבד והדג. וותר על הדוריטוס והקולה, ותוסיף איזה 2 כוסות חלב ופרי, וכבר יש לך תפריט הרבה יותר בריא...

לא כל קלוריה היא שווה

ולא לקטול אותי על קלוריה היא קלוריה. היא לא.
וגם לבנאדם רזה לא כל כך כל הג'אנק. רזה-שמן זה לא הכל.
אין לי זמן להיכנס עמוק עכשיו למה הקולה עושה אצלך בגוף, אבל הדברים האלה הם מקפיצים את הסוכר בדם לזמן קצר ואז אתה מתמוטט מעייפות כשנגמר. בגדול הייתי ממליצה להשתדל "כמה שפחות מעובד" ככלל אבצע בשביל יציבות.
אני הייתי מנסה לדאוג לערך התזונתי של האוכל ולא רק לערך הקלורי.
הרבה חלבון - טונה, גבינות - גם גבינות שמנות זה בסדר, אגוזים, זרעים, לדוגמא לנשנש על קשיו במקום הדוריטוס, יוגורטים באמצע היום, בייגלה טבול בגבינה לבנה או ירקות עם טבילה של גבינה לבנה כארוחת ביניים או חטיף, ממש לא חסר מה אפשר לקחת לאכול, צריך רק אולי קצת יצירתיות.
כדי להיות בריא אתה צריך ערך תזונתי גבוה ולא רק ערך קלורי.

למעלה