בדיקת תפילין

  • פותח הנושא kwil
  • פורסם בתאריך

kwil

New member
בדיקת תפילין

רציתי כבר למסור את התפילין שלי לראשונה לבדיקה בבית חב"ד, אבל אז גונבה לאוזניי שמועה הזויה ביותר לגביהם: שהם יכולים להחליף את הפרשיות בתפילין לתמונה של הרבי, כמה שזה הזוי ומוזר, אני לא יודע אם להאמין... מישהו פעם שמע על זה?
 

kwil

New member
תיקונצ'יק, לפי השמועה הם גם החליפו

פעם את הפרשיות בתמונה, שוב, רק שמועה.
 

אופירA

New member
מנהל
אם מישהו עשה דבר כזה

הוא ללא ספק אדם מעורער קשות בנפשו, ואינו מעיד במעשה זה על שום זרם בחב"ד ועל שום גישה בחב"ד. השמועה נשמעת הזויה לחלוטין, ומתאימה יותר למשהו ללא בסיס כלל. היא מתאימה לסיטרא אחרא, שמנסה להכפיש ולהרחיק ע"י פירוד וזריעת שנאה. גם אני מודעת לכך שצריך להתרחק מהזרם הבעייתי בחב"ד, ושלאדם שטרי בלימוד דרך היהדות לא כדאי ללמוד דרך חב"ד כדי לא להתבלבל מהזרם הבעייתי מאוד מאוד, אבל הדרך לשכנע אנשים להתרחק מבעיות אינה ע"י להפיץ שמועה שמשחירה ומחשידה ציבור שלם במעשה כזה, כביכול בשם ההשקפה החב"דית!!!
 

asaf2000

New member
תגובה

על 99 אחוז מהחב"דניקים אני לא מאמין שיעשו כזה דבר ואפשר אחרי זה לשלוח את התפילין לבדיקה ליתר ביטחון. אם מדובר במשיחיסטים ("יחי אדוננו") צריך להתרחק מהם בכל מקרה.
 

kwil

New member
תודה לכם, לפי מה שנאמר

לי הוא מוסר את זה לבדיקה+בדיקת מחשב בבני ברק, כך שאני לא יודע מה יקרה איתם בדיוק.... המחירים יחסית לא ממש יקרים, לא זולים אבל גם לא מחירי שחיטה שראיתי במקומות אחרים... אז מה אתם מציעים לשלוח לבדיקה אצלם או לא? והאם מועצות דתיות גם מתעסקות עם זה? (ידוע לי שפעם היה משהו כזה במועצה דתית ר"ג)
 

אופירA

New member
מנהל
בדיקה צריכה להיות במקום מהימן

בלי שום קשר להשמצה על בית חב"ד, בדיקה צריכה להיעשות במקום מהימן, שיש עליו המלצות. גם בבני ברק, שבה יש מכוני בדיקה ידועים ומפורסמים, שלח אותי הרב הפוסק שהתייעצתי בו למכון מסויים, ואמר לי שהוא מהימן ביותר, למרות שיש מכונים מפורסמים יותר ממנו. המחירים סבירים (כ-200 ש"ח לבדיקת תפילין).
 

lior02010201

New member
אז כל אלו שמציעים להניח תפילין

וכל זה הם משחיסטים ולא כדי להניח אצלם תפילין?
 

אתד

New member
מה?!?

למה ככה אתה מדבר על חבד? מה זה משחיסטים? החבד שאני מכירה יש להם את הכתובות של יחי אדוננו.. הכוונה אלייהם? למה להתרחק מחבד?
 
בדיקת תפילין...

חייבת להתבצע אך ורק במכון אשר יש לו תעודת כשרות ברת תוקף ולא על ידי שליח שלא ברור היכן ימסור לבדיקה, גם אם המחיר יהיה יקר יותר.. [כפי שלא נלך לחובש במקום לרופא].
 
למעלה