בדיקת שתן

בריאה

New member
בדיקת שתן

שלום ישראל, אומנם הפורום לא עוסק בנושא זה, אבל אולי תוכל לעזור לי שכן אני גרה בחו"ל ולא כ"כ מבינה את הרופא. אני בתחילת הריון, ועשיתי בדיקת שתן התוצאות אינן תקינות: SG 1.020 PH 6 LEU 500 NIT NEG PRO 1 GLU NORM KET 1.5 UBG 70 BIL 50 ERY 10 אשמח מאוד באם תתייחס לתוצאות ועל איזו בעיה הם מעידות תודה רבה מראש על התשובה

בקשר לבדיקת השתן

שלום לך, בריאה ראשית אציין כי יכולים להיות הבדלים בערכי בדיקת שתן כללית בין אישה בריאה לבין אישה בהריון. לעיתים מה שקובע אבחנה רפואית זה האם ההבדל הוא גבוהה מהמקובל או לא. SG=צפיפות השתן. תוצאתך תקינה. pH=רמת חומציות השתן. תוצאתך תקינה. Leu=לאוקוציטים בשתן. צריך להיות שלילי, אצלך זה חיובי. Nit=ניטריט בשתן. צריך להיות שלילי, תוצאתך תקינה. Pro=חלבון בשתן. צריך להיות שלילי אצלך זה חיובי. Glu=גלוקוז. הערך אצלך תקין. Ket=אציטון בשתן. צריך להיות שלילי, אצלך זה חיובי. UBG=אורובילינוגן. תוצאתך תקינה. BIL=בילירובין. צריך להיות שלילי, אצלך זה חיובי. Ery=אריטרוציטים. צריך להיות שלילי, אצלך זה חיובי. לגבי אציטון בשתן וחלבון: בנשים בהיריון לעיתים ערכים אלו עולים במקצת. הרופא צריך לקבוע אם מדובר בעליה סבירה או חריגה. לגבי האריטרוציטים, לאוקוציטים ובילירובין: הערכים הגבוהים הנ"ל יכולים להעיד על דברים רבים. קשה לקבוע אבחנה רפואית נחרצת רק על סמך הבדיקות. הרופא צריך כנראה לעשות בדיקות נוספות ולשאול אותך עוד שאלות. אנני רואה טעם בלפרט את כל האפשרויות שיכולות להיות. ואנני רוצה לנסות ולנחש ניחושים שהרי זה פשוט לא אחראי. פשוט צריך לתת לרופא להמשיך ולבדוק. אם אח"כ יהיו לך עוד שאלות או הבהרות אז אשמח לנסות לעזור. מקווה שעזרתי ושיהיה בהצלחה...
ישראל

למעלה