בדיקת שתן (MMA) methylmalonic acid

maore

New member
בדיקת שתן (MMA) methylmalonic acid

לבדיקת B12 - רופאת המשפחה החזירה תשובה שאין כזו בקופת חולים כללית. האמת שאני ממש לא אוהבת לבצע בדיקות דם, ויוצאת לעבודה עוד לפני שניתן לבצע בדיקת דם במרפאה - כך שזה די מונע את מימוש האפשרות הזו. אני צמחונית מינקות (עוד לפני שדיברתילא הסכמתי לאכול בשר). בבי"ס יסודי הייתי אוכלת מעט נקניקיות. אבל לפחות 20 שנה לא נכנס ולו פרור בשר או דג אל פי (וכאמור גם בשנים שלפני כן מדובר היה במינון נמוך מאוד, בעיקר עקב לחץ של גננות/מטפלות/רופאים/אמא). אני אוכלת מוצרי חלב (ואוכלת מאכלים שיש בהם ביצים, אבל לא אוכלת ביצים כמות שהן). כפי שאתם מבינים אין לי סימפוטמים של מחסור ב-B12. והתקופה של 3-7 שנים שבמהלכה הסימפטומים היו אמורים להופיע (אם אין ייצור עצמי), עברה כבר מזמן. אבל איכשהו מדי פעם מישהו מעלה את הנושא - לפעמים זה בכלל לא מלחיץ אותי - אני מאמינה ויודעת שהגוף שלי יודע מה טוב בשבילו (בדיוק כמו שאף פעם לא סבלתי שום דבר עם קפאין ולא לקחתי אנטיביוטיקה). אבל לפעמים בכל זאת אנ תוההה.... מישהו יודע איפה כן ניתן לבצע את הבדיקה הזו? האם ניתן לבצע את בדיקת הדם הזו?

אישעם

New member
אני לא מבין

את אוכלת מאכלים בשביל ה B12 ? אבל יש סוכרית מציצה. גם אני בעל תזונה שלא צורכת ביצים אבל לא נמנע ממוצרים שלא טבעוניים. אבל מה הקשר ל B12 ? לוקחים סוכריה שנספגת ישירות לדם, מתחת ללשון, וזהו. עוקפים את הקיבה ולא מעניין אם יש שם ספיגה או שלא. חוץ מזה שגם אם תעשי MMA זה עדין לא יראה לך מה עם המצבורים בכבד. אנחנו לא מקבלים את ה B12 מתזונה ישירה, זה נצבר קודם בכבד. יש מצב שתעברי את כל הבדיקות ויום אח"כ יגמרו לך המצבורים בכבד, אז בשביל מה כל זה ?

maore

New member
לא מדויק

ראשית אין דבר כזה שנספג ישירות לדם. שנית - אני לא לוקחת תרופות או תוספים, לא ממש מאמינה בזה ולא חושבת שזה טוב לגוף שלי. הרופאים גם לא יודעים מה טוב לגוף הספציפי שלי או שלך - הם יודעים רק לדבר על ממוצעים. אין לנו מושג אפילו מה השונות - ואולי מה שאופטימלי לך הוא לא מספיק עבורי או שמדובר בעודף רציני עבורי. אם שמת לב בשנים האחרונות מתחילים לדבר על כך שגם עודף ויטמינים (שמגיע בעיקר דרך צוספים) אינו טוב ויכול ליצור הרעלות. אז למה לי לדחוף לגוף כמויות של משהו כי אולי הגוף שלי צריך את זה ואולי לא?

אישעם

New member
סליחה, אלה שטויות ואני אסביר

סוכריה נספגת ישירות למערכת הדם, מתמוססת מתחת ללשון, אז למה את כותבת משהו לא נכון ? את לא מאמינה בסוכרית B12 אבל מאמינה בלצרוך חלב ? יש יותר מגוחך מזה ? עדיף לך חלב ומוצרי ביצים על סוכריה ? מה לא מאמינה ? זו שטות. B12 נוצר בחוץ בדיוק כפי שהוא נוצר בפנים בגוף, ע"י חידקים ידידותיים, ככה יוצרים את הסוכריה. מה למה לדחוף לגוף ? ולמה לדחוף לגוף חלב ? בשביל B12 ? ולמה לאכול במבה ? גם בבמבה יש לך תוסף של B12, ולמה לאכול קורנפלקס , ולמה לשתות סויה , גם בהם יש תוספים של B12. B12 מתמוסס במים, אין עודף. ואם אין לך ספיגה בגוף . אז לא יעזור לך ליצר B12 וגם לא לאכול אותו בביצים ובחלב ובתוספים, כי אם תיבלעי זה לא יספג. בגלל זה הדרך היחידה להיות בטוחה שיש לך B12 בגוף זה מסוכרית מציצה שנספגת ישירות לדם ולא בולעים אותה.

מאי Mai

New member
תיזהר עם ההצהרות האלה.

נכון, זה ויטמין מסיס במים, וקשה מאוד להגיע לעודף של B12, אבל כבר היו מקרים כאלה, ואפילו הכרתי מישהי שהגיעה למצב של עודף בגלל אותו תוסף. לא סוכריה, תוסף. בכלל, עדיף להימנע מלתת עצות כאלו או אחרות לאנשים שאתה לא מכיר, במיוחד באינטרנט, ובמיוחד אם אתה לא רופא.

אישעם

New member
דווקא תגובתך היא הלא אחראית

שהרי אני יכול לגבות את דברי בקישורים רפואיים, ואת ? דבר שני, נגיד נגיד נגיד שיש עודף, איך תדעי ? איך תבדקי ? הבדיקות דם לא מדויקות. איך נבדוק את המצב בכבד ? כריתה ? מה קורה אם יש עודף ? עודף זה מסוכן ? אז יש מחקר אחד בדיוק, לא יותר ולא פחות, שמדבר על עודף, SO? קיומו של מחקר לא קובע שמשהו הוא נכון. אני סותר כל מחקר כזה עם קישור רפואי שיגיד שאין סכנה בעודף, וזה הופך את דברי לאחראיים ואת דברייך למפחידים וכלא אחראיים. אני יכול לתת עיצות רפואיות באינטרנט כשאני מתבסס על אתרים רפואיים, בשביל זה הם נועדו. לכולנו יש עודף, מהסיבה הפשוטה שבכל יום אנחנו פולטים בצואה כ 60000% - 100000% (100000% הוא מספר שאני המצאתי כי זה בהחלט יכול להיות יותר). והפליטה הכי כמותית היא לגבי לוקחי התוספים. עודף יש לכולנו, אך הוא נפלט, ולכן מומלץ על צריכה מוגברת. לי יש על מה לבסס את דברי, האם לך יש על מה לבסס את דברייך לגבי כך שהעודף נשאר בגוף ? איפה האחריות ?

maore

New member
אתה מדבר שטויות במיץ

אני לא אתחיל בכלל לענות לכל הטיעונים - ולהבא אדע להדיר רגלי מהפורום הזה.... לגבי מוצרי חלב - תגיד לי אתה מכיר את הגוף שלי? מכיר אותי? לא! קרה ששבוע לא צרכתי מוצרי חלב - אפילו לא שמתי לב לזה, זה לא הפריע לי בכלל - ואז לפתע כל מה שיכולתי לחשוב עליו זה מוצרי חלב - הגוף שלי חייב מוצרי חלב. כן ישנם מחקרים שמראים שלרב בני האדם זה לא טוב - אני לא רב בני האדם בשום דבר. ולגוף שלי מוצרי חלב הם מוצלחים מאוד (וחלב עיזים ממש לא לדוג'). אני לא אוכלת במבה, לא אוכלת סויה - הריח של בשר מגעיל אותי וכנ"ל הריח של דגים - הגוף שלי אומר שזה לא טוב לו - אני לא מחפשת תחליפים. שלום ולא להתראות.

lightflake

New member
ישנם מס' חומרים שיכולים להיספג

ישירות לדם דרך ספיגה מתחת ללשון (הכוונה שאין צורך לעבור לקיבה). B12 הוא אחד מהם.

למעלה