בדיקת שמן

השכן

New member
בדיקת שמן

כשהאופנוע קר - מדיד שמן תקין. לאחר שהאופנוע עובד וחם - הסימון במדיד יורד. למה להתייחס?

המטיייל

New member
תרענני את ידיעותייך...

אם חוקי טבע אז יש מה שנקרא אדהסיביות. זו תכונה כזו של חומרים "להידבק לגופים או חומרים אחרים. החוק הזה חזק מהחוק שניסית לצטט. בא לומר, כאשר המנוע חם > המנוע פעל קודם לכן> השמן עלה לרכיבי המנוע האחרים ועוד לא סיים לשקוע בחזרה לאגן השמן שבתחתית המנוע. אי לכך ובהתאם לזאת, כמות השמן על גבי המדיד, בזמן טבילתו אחרי שהמנוע עבד, יראה על פחות שמן. השאלה, שכן, מה התכוון המשורר בשורות שכתב בהוראות. הרי ידוע שלעיתים ישנה העדפה של הצירן שיהיה תמיד קצת יותר שמן "ממה שצריך" ולכן מנחה למדוד עם מנוע חם (למרות שדרך אלגנטית יותר הייתה יכולה להעשות על ידי סימון גבוה יותר של המידה על המדיד עצמו. אגב, בבדיקה כאשר מנוע חם, עובדים עלינו בתחנות הדלק (במכוניות) שכן תמיד יראה כאילו יש פחות מדי שמן. ואז ממלאים וממלאים ואחרי כמה פעמים כאלה לא מבינים מדוע המנוע מעשן. קאפיש?

המטיייל

New member
בעיקרון...

עקרונית, מנוע קר יראה בדיוק את כמות השמן הזמינה באגן השמן. עם מנוע חם תתקבל הכמות שבאגן השמן + כמות שמן נוספת שמסתובבת במערכת (משהו כמו עד רבע קילו). אני אישית בודק על מנוע קר. בצורה זו אני יודע שאין יותר מדי שמן.

השכן

New member
עוד תשובות

לא, המטייל, תשובותיך טובות עד מאוד, אבל מאחר וכאן זה ידע אישי חינם, אני מחכה לעוד התייחסויות. ולא מבעלי KTM שיש להם 0.8 ליטר שמן בלבד בעוקה.

MexMex

New member
פשוט ביותר....

בדיוק עפ"י הוראות היצרן...לא פחות ולא יותר... רצה שתבדוק חם? כך תעשה...רצה היצרן כי תבדוק קר? אז זוהי התשובה... לא מתחכמים להוראות יצרן בנקודה שכזו... אדיוס MexMex עוד שעה למנייאק........

hananlv

New member
שתהיה לך טיסה בסבבה

מחנן שלא עולה לכזאת טיסה בלי לגמור לפני זה ארגז ויסקי+עוד כמה חומרים משככי טיסה

צודק המקסקני...

יש הבדלים בבדיקת גובה שמן בין אופנועים עם עוקה "רטובה" לכאלו עם "עוקה" יבשה, שאצל אלו עם ה"יבשה", לבדוק כשהאופנוע קר- זו טעות
עקרונית, עד כמה שידוע לי, במנוע קונבנציונאלי, עם עוקה "רטובה", הבדיקה צריכה להעשות כמספר "לא מבוטל" של דקות לאחר דימום מנוע, ואילו ב"יבשה" צריך לבדוק מיד אחרי דימום מנוע.
השדון .... ™TheNightDevil

פשוט ../images/Emo35.gif

איך מגיעים אל הוראות היצרן? אופנוברית לא קיבלה ספר הרכבה ל-GS שלה.. ד.א- יום חמישי הזה המקס מקס בארץ?

MexMex

New member
טיק טק, טיק טק...

והרי אני כבר פה...
לא יכול לישון עכשיו, הג´ט לג המ*%*&%&% הזה... אל דאגה יקירי...עד יום שבת כבר אהייה מאופס (ואם לא, אז אנצח תוך כדי שינה
) אדיוס

Trainspotting

New member
פשוט...../images/Emo70.gif

אופנוברית אחותי, תני למנוע לפעול כ-3 דקות, לאחר מכן המתיני כדקה ורק אז מדדי את כמות השמן... טריינס.

למעלה