בדיקת שמיעה

erano111

New member
בדיקת שמיעה

שלום, תוצאת בדיקת השמיעה שלי: שמאל ימין 250 35 35 500 40 45 1000 60 60 2000 60 65 4000 60 60 8000 70 70 מעוניין במכשיר ראשון אני ניגש מחר לפגישה עם קלינאית תקשורת, ואשמח להגיע מוכן: איזה מכשיר מומלץ? בינתיים המליצו על DAY FREE - יש למישהו חוו"ד עליו? איזה אוזן כדאי? אני זכאי לסל תקשורת/הטבות? (חוץ מ 24% מושלם+סל בריאות) תודה!

צלף

New member
מהסוף להתחלה

אינך זכאי לסל תקשורות אתה פשוט שומע טוב מידי יחסית לחירשים גם ככה...
וגם אם הירידה בשמיעה שלך היתה יותר מ- 70 DB (שזה הסף שקובע לסל תקשורת ) יש עוד קירטריון שאיבוד השמיעה היה מגיל אפס עד שלוש (בזמן אחרון הם מתגמשים אבל בכל זאת מדובר על ירידה בגיל ילדות).
עדיף להתחיל עם אבזרי עזר לשמיעה כמו מגבר אישי או מערכות לשמיעת טלויזיה ומרצים, או טלפון לכבדי שמיעה - ורק אחרי הסתגלות לנסות מכשיר שמיעה
אם הולכים על מכשיר שמיעה - שני אוזניים - כמו במשקפים
לוקחים שני משקפים ולא משקף אחד...
מכשיר שמיעה אתה מנסה ובודק ומחליט - נעלים אנחנו לא יכולים לבחור לך גם מכשיר שמיעה...מציע להתחיל במכון אודילוגי בבית חולים אז אתה יכול להתנסות שם בו זמנית בכמה מכשירי שמיעה ולהחליט מה אתה לוקח לתקופת ניסיון ...

erano111

New member
לקחתי לניסיון, עוד שאלות...

תודה על התשובה המפורטת, כרגע לקחתי לניסיון (רק לאוזן אחת עקב העלות הגבוהה) את המכשיר שמיעה DAY FREE של REXTON. בינתיים השיפור מורגש בהחלט, אך לא תמיד ההגברה מספיק גבוהה. הבנתי שאפשר לקנות שלט רחוק (של סימנס) שמתממשק למכשיר למעבר בין תכניות ושינוי עוצמה. - האם השלט מומלץ? - המחיר במכון מאוד יקר (1200~ שח) ואילו באיביי כ 150 $ איפה עוד ניתן להשיג בארץ?

למעלה