בדיקת רופא

מצטרפת לדילמה

נתקלתי בזה גם אצלנו- לוקח שנה שלמה לשכנע הורים שילכו לבדיקה נוירולוגית, ובסוף מגיעים עם איזה מסמך תמוה ושום אבחנה ברורה, לעיתים בכתב יד לא קריא. גם הבדיקות במכון להתפתחות הילד לעיתים מאוד בעייתיות.

fes

New member
טלי ערב טוב , |ב

מה שכתבת נראה לי תמוה , מצד אחד זה אידיאלי ומציב את טובת הילד בראש , אך מנגד - מתי נצטרף ללוות את ההורים וילדם לרופא ? אחה"צ ? בבוקר על חשבון ילדי הגן האחרים ? זהו אכן פתרון לכל ההתכתבויות ושליחת הדוחו"ת הבלתי קריאים לפעמים , אך לא מעשי בשעות העבודה ולאחריהן - יש לנו ילדים , עיסוקים , ישיבות ועוד . לגבי הפניות שלנו - לעיתים אני חשה כזה זלזול כשההורה מבקש מכתב הפניה להתפתחות הילד או לנוירולוג , אורטופטיסט וכדו' . מדוע , מכיוון שבדיוק כפי שכתבת - גם אצלנו אנו משקיעות ומצרפות להפניה פירוט על מצבו של הילד , האיבחונים שעבר , וכו ' וחזרה מקבלים - אם בכלל - שתי מילים , ללא הסבר או המלצה וכן ללא פניה מצידם לאיזשהו שיתוף פעולה בטיפול . נותנים לנו מין הרגשה שהפנינו את הילד לדרג גבוה יותר ואין לו צורך לערב אותנו בהמשך הטיפול. האם זו ההרגשה רק במקום עבודתי ?

טוב....

אני מניח שהעליתי את הבעיה כדי להוציא קיטור כאשר היה ידוע די מראש שהמצב הוא כזה ואין הרבה מה לעשות חוץ מלקטר. עמי

בדיקת רופא

ברצוני להעלות בעיה בא אני נתקל בתדירות ההולכת וגוברת ואשמח לשמוע רשמים מעמיתים למקצוע. פעמים רבות כהשלמה לאבחון המתבצע על ידי נשלח הילד לבדיקה משלימה אצל נוירולוג, רופא התפתחותי,וכיו"ב. קיימת תופעה ההולכת ומתפשטת:, ילד המגיע לבדיקת רופא התפתחותי בקופ"ח זוכה לבדיקה שטחית של דקות ספורות כאשר פעמים רבות כוללת פחות או יותר: הליכת עקב בצד אגודל, ציור שטחי, וקפיצה על רגל אחת. על סמך בדיקה זו "מאובחן" הילד ולעתים נרשם לו מתן תרופות כגון ריטלין ( שאין אני פוסל את נתינתה אחר בחינה מדוקדקת) ולעתים ע"ס בדיקה זו נקבע לאיזה טיפול פרא-רפואי הוא זכאי או לא זכאי לקבל. הדבר גובל ברשלנות רפואית. לשיא הגעתי לאחרונה שילד עם עקמת ברורה, הפרשים בגובה סקפולות,חולייות שאינן יושבות זו על זו כראוי, אי יכולת לשמר סימטריה ועוד', עקמת שלא נדרש אפילו צילום רנטגן כדי לראותה הופנה על ידי לאורטופד אך משום מה הגיע לרופא ילדים בקופה ואשר קבע שלילד גב ישר כסרגל. ביקשתי משני עמיתי לבדוק את הילד שמה אני טועה והם הזדעזעו ממצאי הרופא. אין אני מדבר כבר על כך שאמינותי בעיני ההורים נפגעת. מחובתי המקצועית להפנות ילד לבדיקה משלימה אך אני תוהה יותר ויותר אם הדבר יועיל או יזיק לילד, אני לא הסכמתי להמשיך לעבוד עם הקופות תחת ההסכם הכובל שלהן אך להורים אין פעמים רבות ברירה בבחירת הרופא עקב תור בלתי אפשרי לרופא אחר וכיו"ב. משיחה עם רופא בבי"ח אלי"ן הנותן שירותים גם לקופ"ח הוא ציין שהקופה כופה עליהם לראות מספר מטופלים בלתי אפשרי במחיר בלתי אפשרי, בשבע דקות עליהם לשוחח עם ההורה לקבלת פרטים, לערוך בדיקה קלינית, לרשום בתיק+ הפניה ולשוחח עם ההורה על הממצאים, כאשר באמצע גם מפריעים טלפונים! אין לי ספק שלרבים מאיתנו נסיון רב יותר בהערכת ילדים עם בעיות התפתחות מאשר לרופאים מספר המתיימרים להיות רופאי ילדים ורופאים התפתחותיים וודאי שלאף אחד מהם אין נסיון קליני בטיפול להוציא מתן תרופות. מובן שישנם גם רופאים מקצועיים רבים אך עדיים הבעיה עומדת בעינה. תגובות יתקבלו בברכה עמי

fes

New member
אם אפשר

להוציא קיטור דרך הפורום בלי לזהם את הסביבה הקרובה ( דהיינו בלי הוציא עליהם את התיסכול ) מה טוב ... נדמה היה לך שמצב שיגרתי שכזה הוא הפיך ?

מוזמן לקטר שוב ושוב ...

אין כמו "חלל וירטואלי" להוצאת קיטור ... בחלט תרפויטי !!!

שריד

New member
מסכים מאוד וגם מנסיון אישי

במקרה גם הילד שלנו נראה לאחר לידתו כבעל טורטיקוליס. הלכנו לרופא אורטופד דווקא ידוע שפתר אותנו בלא כלום. לא הסתפקנו בכך והלכנו לשני והוא הפנה אותנו מיד לפזיוטרפיה. למותר לציין שטיפולי הפזיותרפיה וההשלמות שלנו עזרו לו להתיישר. (הערכה של הפזיוטרפיסטית הדגימה בברור בתחילה את ההגבלה בתנועה לצד אחד). ישנה בעיה כזו גם בתחום בריאות הנפש בדבר הערכת יכולות תפקודיות של מטופלים והתאמת מסגרת טיפולית עבורם. שריד

nutmeg

New member
חשבתי מה לענות

ופתאום מצאתי את עצמי לא בדיוק יודעת מה, לא כי אני חושבת שאין מה לשפר באיכות השירות שמקבלים בקופות החולים, ולא כי אני חושבת שאין מקום להתרעם. איני יודעת מה להגיד לך כי אנחנו עובדים בתוך מערכת כזו (די דפוקה) עם מגבלות, אילוצים, חוסר תקציב, וצעידה איטית אך בטוחה אל עבר איכויות של עולם שלישי. זו המציאות נכון להיום לא רק בתחום התפתחות הילד אלא בכל התחומים - גם אלו שאין להם ממשק עם רפוי בעיסוק. בתוך המציאות הזו, מה אתה מציע? שמרפאים בעיסוק יקחו על עצמם בדיקות התפתחותיות במקום הרופאים? אם כן - כמה ילדים בשעה תהיה מוכן לראות? 5-6 כמו הרופאים? שקופות החולים יסלקו מקרבן רופאים גרועים? (איך בדיוק? מי יחליט וכו') שרופאים לא יעבדו בתת תנאים? (אדרבה, הם האחרונים שיתנגדו לכך) הבעייה אמנם נראית כרשלנות וחוסר מקצועיות, אבל בגדול מדובר על תנאי עבודה בלתי אפשריים, גרעון תקציבי כרוני, וביקוש שעולה על ההיצע מבחינת השירות החינמי או המסובסד. את כל הבעיות שמנית אפשר לסדר עם תקציב המתאים לסטנדרטים של טיפול הולם - לא רק לרופאים אלא לכל מי שעובד עמם. אני מבינה את ההתרעמות אך לא יודעת מה להגיד לך. אני רואה יום יום אנשים שנשלחים הביתה מוקדם מדי מאשפוז, שרושמים להם תרופות שאחר כך אין ביכלתם להשיג, או לחילופין שרושמים להם רק תרופות שנמצאות במלאי של בית המרקחת אפילו במחיר של החלפת תרופה שכבר הוכחה כיעילה... וכל זה מול שביתות אין סוף של ביטוח לאומי, ובגדול מספר לא מבוטל של מבוטחים/אזרחים שנטחנים בגלגלי הבירוקרטיה ולא מקבלים את מה שמגיע להם על פי החוק.

Mנטה

New member
אבל הפתרון לכך אפשרי !

קשה, ארוך, ממושך, מייגע ושאינו נושא פירות, אבל אפשרי ! אם אנחנו כאזרחים לא נתרעם מכירת החיסול הזאת של המדינה תמשיך, אז כל אחד בתחומו פשוט חייב (מוסרית !) לעשות משהו ! אני עובדת על ניתוח של סעיף ה"רווחה" בתקציב, וברגע שיהיה לי אשמח לשתף אתכם. אם אנחנו לא נילחם על עצמנו, על החיים שלנו, המקצוע שלנו, המטופלים שלנו, מי ילחם ? אלו שכבר אין להם כוח ? אלו שלא מודעים לבעיה ? יותר מתמיד אני ממליצה לקרוא את זה.

nutmeg

New member
אפשרי

אולי כאזרח ברמה הפוליטית ולא כאיש מקצוע בתוך המערכת.

העליתי בעיה

אם היה לי פתרון לא הייתי מעלה את הדברים על הכתב. זוהי דילמה.המטפל ולא פחות מכך המטופל נמצאים בסוג של מלכוד. אני מסכים שאי אפשר לנתק את הבעיה ממצב מערכת הבריאות כולה. המצב כיום הוא שאי אפשר לסמוך על מערכת הבריאות הציבורית. עמי

אנשי צוות מועדפים !

חשבתי גם, איך למקד תשובה שלא תמחזר את הדברים שאמרו חברי , הדבר היחיד שאני יכולה להוסיף הוא, שלאורך השנים צברתי "קליקה" של אנשי מקצוע שאיכות עבודתם מקובלת עלי, בתחומים הרלוונטיים לטיפול בילדים שבטיפולי, ולכן משתדלת להפנות ולדאוג שהילד יגיע רק אליהם... כשמגיעים ילדים עם אבחנה שלא נראית לי, אני יכולה למצוא את עצמי מובילה את מטופלי "בעדינות" לקבלת החלטה לפנות ל"דיעה שניה". רוצה להתייחס גם לנושא "רשלנות" ,לצערי מוצאת את המושג הזה גם אצלנו, אתה מקבל "דו"ח סיכום הערכה" ואין לך מושג מה נצפה שם או באלו מושגים מדובר ... אין סוף ל"שרלטנות" או חוסר מקצועיות, לדעתי לפחות.

fes

New member
בהמשך לדוגמאות

שהובאו , אצלי למשל , בגן בו אני עובדת היתה ילדה עם פזילה ( בת 3.5 ) והצוות במשך שנה שלימה הסביר זאת בעדינות לאם . האם הביאה אישור מבדיקת ראיה של רופאת עיניים שלילדה אין כל ליקוי או הפרעה לראיה תקינה . גם למי שלא בקי בנושא היה ברור שלילדה קושי במיקוד ובתפיסת עומק ומרחב אך האם חזרה שוב ושוב ש"בשניידר" אמרו שתיקון הפזילה הוא רק לצורך קוסמטי .אפילו לא התייחסו לנושא המיקוד . אני די מבינה הורים שמתקשים ללחוץ על המער' הרפואית או עייפים מכדי לרוץ לרופא אחר ( עם כל אהבתם לילד ) אך אם קושי כ"כ בולט לא מפוענח -זה כבר מרגיז . ומה נעשה כשמנופפים לנו עם מכתב חתום בידי רופא ? הרופא מסוגל להגיד להורים שהצוות בגן סתם מנדנד לו . לילדה אחרת שבמשך כל הבוקר שילשלה בגן , הורה הרופא לצוות הגן שניתן לה שוקולד מריר ... בסוף השנה רופא אחר מצא אצלה בעיית גסטרו ! ( ולא מהשוקולד ) . גם אני עם ביתי הייתי צריכה למצוא כמה רופאים טובים , ואני גדלתי על כך שרופא - תמיד יודע ! מצאתי שלעתים , גם כשאני קצת חולקת על דברי הרופא או רוצה שיסביר לי בפירוט יותר - אינני מתעקשת וגם בעלי מין "עדין" שכזה . אני מכירה הורים נוספים כאלה , המקנאים במי שיודע לדרוש ולצערם מפספסים לעיתים טיפול יעיל יותר . אז האם התשובה היא להיות תקיף , דורש , ספקן , נודניק וכו' או פשוט לקבל את "הדין" ??? בכל מקרה מדבריך לגבי הבדיקה ( בדיקה ? ) הנוירולוגית זה נשמע שעובדים עלינו ! על אחת כמה וכמה כשמדובר בטיפול תרופתי . רגע , ואם נזעק - מישהו יתקן זאת ?

רציתי להוסיף את זה אתמול ...

ולא הייתי בטוחה ששייך, מאחר והדיון התגלגל לשם במילא.. מוסיפה כמי שנשואה לרופא ... לא פעם יוצא לי לשמוע על מערכת הבריאות ... לאחרונה הבנתי משהו ... כנראה שקיימת מגמה "ליבש" את מערכת הבריאות ולהוציא ממנה את ה"עוצמה" על מנת להפחית את האחריות המדינה לרפואה ... וכמובן להעביר את מי שיש לו אל הרפואה הפרטית ... לצערינו זהו תהליך שקרה כבר במדינות אחרות אצלנו התעכב קצת בגלל האופי הסוציאלי ... אפשר להלחם בזה רק ברמה החברתית - פוליטית כנראה ?!

nutmeg

New member
נו בשביל זה יש לנו את Mנטה, לא?

לדאבוני אני מאלו שממש סולדות מכל דבר שמדיף ממנו ריח פוליטי. אפילו בועד כיתה או בועד בית לא תדרוך כף רגלי. לכן אני ריאליסטית ועובדת עם מה שיש... יודעת שיכול להיות יותר טוב אילו (בלה), אבל גם מבינה שבגלל אנשים כמוני שמדירים רגליהם - אלו שלא מדירים בסופו של דבר משפיעים, ולא תמיד לרוחי. בדמוקרטיה הרוב לא תמיד צודק, אבל הוא תמיד הרוב... מהלשות. לך עמי רק אומר שיש לנו מערכת בריאות די צולעת אבל עדיין אפשר פה ושם לראות ייתרונות. למשל היום חברתי סיפרה לי על אמה המתגוררת בארה"ב שנמצאת בעיצומו של תהליך דמנטי בבית אבות מאוד יוקרתי. היא למעשה מתגוררת בבית מוגן ברמה של מלון 5 כוכבים. הכל טוב? לא ממש. זו אישה שעברה את השואה ושני הנוירונים שעוד עובדים לה במוח בתיאום הם הנוירונים של ההשרדות. לחברתי היא מצלצלת ב- 3:00 לפנות בוקר ומספרת לה שהנכד מצלצל אליה באמצע הלילה ומדבר אליה "לא יפה" ומקלל אותה בטלפון... ואולי זה לא הנכד, אבל זה קול של גבר. לא אפרט את כל השיחה אבל לאישה יש הלוצינציות. היא גם דכאונית - אבל כל פעם שלוקחים אותה לרופא היא מיד מציגה את חייה כנהדרים מכיוון שהיא פוחדת ש'יקחו' אותה לסלקציה. הרופא, שלא רוצה להסתבך בתביעות על רשלנות, שומע רק את הצד שלה ולא מוכן לשמוע את המשפחה. מבחינתו אם לה אין תלונות והכל בסדר, מה אכפת לו שהיא פסיכוטית ומשגעת את המשפחה שלה? בינתיים עם כל החמישה כוכבים מסביב האישה לא מטופלת כמו שצריך. היא סובלת ומפוחדת ולא יודעת מה קורה איתה. אני יודעת שפה - אולי יהיה יותר ג'יפה מסביב אולי שני כוכבים ורבע, אבל לא מכירה גריאטר או פסיכוגריאטר שלא מדבר עם בני המשפחה כדי לקבל תמונה יותר מלאה. אני למדתי לדעת שלא כל מה שנראה מבחוץ יפה ומקצועי הוא אכן גם יפה ומקצועי בפנים.

למעלה