בדיקת ראייה

hell razor

New member
בדיקת ראייה

חייב ראייה של 6/6? יש אפשרות של ראייה פחות טובה וללא משקפייים?

preguica

New member
תשובה

אפשר לנהוג ללא משקפיים עד מספר של 0.5 בכל עין.

MrJacKasS

New member
באמת ??

להסיע מעל 2 נוסעים הם לא מרשים אבל לנהוג בלי לראות 6/6 כן מרשים אוףףף איזה טימטום!

offirla

New member
שלום!

להלן נוסח של מספר תקנות, מתוך קובץ תקנות התעבורה, תשכ''א-1961. למידע נוסף, על מונחים רפואיים, חפס באתרי אינטנרט שונים או פנה לרופא שמטפל בך. 198. חדות הראיה (א) בדיקת חדות הראיה תיעשה בכל עין בנפרד ותימדד לפי שיטת סנלן (Snellen) כאשר על הנבדק לזהות לפחות 4 ספרות מתוך 5. (ב) חדות הראיה לא תהיה גרועה - (1) מ-6/12 בעין אחת לפחות, לגבי מבקש רישיון נהיגה לפי תקנות 176 ,176א, 177 ו-178; (2) מ-6/12 בכל אחת משתי העיניים, לגבי מבקש רישיון נהיגה לפי תקנות 176ב ו-179 עד 187 או לגבי מבקש היתר לפי תקנות 84(ה) ו-190. 199. שדה ראייה (א) שדה הראייה לא יפחת - (1) מ- 120 מעלות בכיוון אופקי בשתי העיניים יחד, לגבי מבקש רישיון נהיגה לפי תקנות 176 עד 178, גם אם מבקש הרישיון כאמור סובל מאבדן הרבע העליון של שדה הראייה (Quadrinopsia), ולגבי מבקש רישיון כאמור שיש לו כושר ראייה בעין אחת בלבד יהיה אותו שדה ראייה בעין האחת; (2) מ- 140 מעלות בכיוון אופקי בשתי העיניים יחד, לגבי מבקש רישיון לפי תקנות 179 עד 187 או לגבי מבקש היתר לפי תקנות 84(ה) ו-190. (ב) לא יינתן רישיון נהיגה למבקש הסובל - (1) מאבדן יותר ממחצית הרביע התחתון של שדה הראיה או מאבדן שדה הראיה מסוג המיאנופסיה (Hemianopsia) או סקוטומה (Scotoma) מרכזית; (2) מאבדן הרביע העליון של שדה הראיה או שאין לו ראיה בינוקולרית (Binocular vision) מלאה, אם הוא מבקש רישיון נהיגה לפי תקנות 179 עד 187 או מבקש היתר לפי תקנות 84(ה) ו-190. (ג) בדיקת שדה הראיה כאמור בתקנת משנה (ב), תיעשה עם תיקון אופטי בפרימטר גולדמן מכויל באיזופטר (Isopeter) E 4 III ולא בפרימטר ממוחשב. (ד) בדיקת שדה הראיה על ידי ועדת ערר, כאמור בתקנה 195, תהיה לפי שיטת איסטרמן עם פרימטר ממוחשב בחדר סטנדרטי ולא יינתן רישיון למבקש אלא אם כן קיבל ציון 85 לפחות. 200. מכשירים אופטיים (א) מבקש רישיון נהיגה רשאי להסתייע במשקפיים או בעדשות מגע כדי להתאים את ראייתו לחדות הראיה האמורה בתקנה 198. (ב) ההפרש בין עצמת הזכוכיות במכשירים אופטיים לעין אחת ובין עצמת הזכוכית לעין השניה (Anisometropia) למבקש רישיון נהיגה לפי תקנות 179 עד 187 או מבקש היתר לפי תקנות 84(ה) ו-190 לא יעלה על 4.5 דיאופטריות. 201. חוסר עדשה (1) מבקש רישיון נהיגה לפי תקנות 176 עד 178 הסובל מחוסר עדשה (Aphakia), לא ינהג רכב מנועי אלא אם כן הוא מרכיב מכשיר אופטי כדי להתאים את ראייתו לכושר האמור בתקנות 198(1) ו- 199(א)(1); (2) מבקש רישיון נהיגה לפי תקנות 179 עד 187 או למבקש היתר לפי תקנה 84(ה) ו-190 הסובל מחוסר עדשה לא ינהג ברכב מנועי אלא אם כן הוא מרכיב עדשת מגע כדי להתאים את ראייתו לכושר האמור בתקנות 198(2) ו- 199(א)(2). 201א. עדשה מושתלת כושר הראייה של מבקש רישיון נהיגה שלו עדשה מושתלת (Pseudophakia) ייבדק על פי האמור בתקנות 198 ו- 199 ויעמוד בתנאים האמורים בסימן זה. 201ב. עיוורון לילה מבקש רישיון נהיגה הסובל מעיוורון לילה, לא ינהג רכב מנועי בזמן תאורה. 201ג. ראייה כפולה (א) מבקש רישיון נהיגה לפי תקנות 176 עד 178 הסובל מראייה כפולה לא ינהג רכב מנועי אלא כשעינו האחת מכוסה; (ב) לא יינתן רישיון נהיגה לפי תקנות 179 עד 187 או היתר לפי תקנות 84(ה) ו- 190 למבקש הסובל מראייה כפולה.

gilgula

New member
חחח גם אני

זו שעשתה לי ת'בדיקה תיקנה אותי כל שניה אבל אני לא צריכה משקפיים

א1ט1

New member
לי יש משקפיים

אפשר להיות עיוור ולעבור את הדיקה...

100vardit

New member
אצלי היה מוזר...

בבדיקה לא ראיתי כל כך טוב-ולא חתמו לי. מישהי אמרה לי ללכת לרופא עיניים מסויים,ותמורת 70 ש"ח ובדיקה,הוא חתם, והמליץ לי להעלות את המס' במשקפיים ובעדשות מגע.

למעלה