בדיקת קריוטיפ

lollipop06

New member
בדיקת קריוטיפ

היי בנות יקרות!
רציתי לשאול אולי למישהי יש מושג איך ואיפה מבצעים בדיקת דם לקריוטיפ (לשני בני הזוג בעקבות הפלות חוזרות?)
הבנתי מרופא הפוריות שלי שצריך לפנות למכון גנטי. איך אני יודעת באיזה בי״ח לבחור? (אני בכללית)
ואיך זה עובד מבחינת טופס 17? פשוט להראות את ההפניה של הרופא למרפאה שלי? הבנתי שלא נותנים אישור כ״כ בקלות לבדיקות האלה דרך הקופה....

PAND76

New member
איזה קופה בעלך?

אין לי מושג איך זה אצל נשים, אבל בבדיקת קריוטיפ לגבר, לנו הסבירו, שצריך קודם כל חוו"ד יועץ גנטי (בעלי חבר מכבי). יש כאלה שהקופות עובדות אתם, אבל לפעמים התורים רחוקים. אז השלב הראשון, צריך להיות תור לגנטיקאי (רצוי כזה שעובד עם שתי הקופות שלכם, אם יש), ששניכם תלכו אליו ויראיין אתכם. אצלנו התורים היו רחוקים, אז אנחנו עשינו את זה פרטי, בעלות של 1,000 ש"ח (נכון ל - 03/16), אצל ד"ר ראובן שרוני (שיש לו קליניקה גם בנתניה). הוא רופא נשים עם התמחות גם בגנטיקה ואדם מאוד חביב ונעים. אחרי שקיבלנו הדו"ח שלו, הפנו אותנו למעבדה של הקופה בכפר יונה. יכול להיות שגם לכללית יש מעבדה שעושה את זה. שווה לבדוק. בהצלחה ובידיים מלאות בע"ה במהרה

lollipop06

New member
תודה

שנינו בכללית. ראיתי באמת שבאתר של בי״ח בלינסון למשל באמת כתוב משהו על פגישת ייעוץ קודם...
אז לדעתך אני חייבת קודם תור לגנטיקאי? גם אם קיבלתי הפניה מהרופא שלי?

PAND76

New member
הכי טוב שתתקשרי לנציגות השירות בסניף

למיטב ידיעתי זה הנוהל, אבל מישהי פה כתבה למטה, שקיבלה הפנייה ועשתה וזהו. הלוואי שגם אצלכם זה כך. בהצלחה ובידיים מלאות.

lollipop06

New member
אני אנסה להתקשר לביה״ח עצמו

ניסיתי לברר בשירות לקוחות של כללית אבל הנציגה אמרה שאני צריכה לתת לה את קוד הבדיקה כדי שתדע להסביר לי מה לעשות...
היא גם הפנתה אותי לרופא המשפחה שבד״כ לא ממש מבין במה שלא קשור לאישור מחלה...

תודה בכל אופן על המידע ובהצלחה גם לך

PAND76

New member
ברשימת קודים של משרד הבריאות, מופיע

"גנוטיפ זיהוי קריוטיפ, קוד 4990 L". נראה לי שזה זה. פקידות בסניף ידעו טוב יותר משירות לקוחות והמנהלות של הפורום בטח יידעו בוודאות

מיקה118

New member
אני קיבלתי הפניה מפרו"פ שוחט ועשיתי בבלינסון

קיבלתי טופס 17 ללא בעיה

למעלה