בדיקת מציאות

After midnight

New member
בדיקת מציאות

אז מה היה לנו השבוע? גרי ראפטי השתעמם למוות ברחוב בייקר והחליט לשתף את העולם בהתלבטויותיו על אורבניות דקדנטית באופן הכי מלודי שהוא מכיר, הבלו אויסטר קאלט הביאו בראש בשילוב של גיטרות ענוגות ופעמוני פרות, ג'יימס בראון בביצוע אה לה אבי ביטר בכה את בכיין של הנשים המדוכאות באשר הן שם, ריי דיוויס התביכן על מר גורלו הכלכלי והתפייט על האצולה הנהנתנית, סטיב סטיילס וניל יאנג מצידם עשו את המהפכה הכי מלודית ולא מפחידה שהם יכולים וכמובן, איאן אנדרסון חילל בחליל וג'ורג הריסון סיפר בדיחה עם גיטרה... האלו!!, זה פאקינג רוק אנד רול וזה פשוט, למה הראש המויבך הזה, מה לנו ולכל המלודיה העדינה הזאת? לוקחים גיטרה, לוקחים תופים, לוקחים באס, מצטיידים באיזה אקורד שנים שהבאת מהבית ואפשר להתגלגל עם זה. לא צריך תואר במוסיקה בשביל זה ולא צריך ראש מתוחכם, אפילו ג'וני לי הוקר הבין את זה לפני 60 שנה וגם דביל כמו סיד ווישס הבין את זה אחרי שהסבירו לו מספיק טוב, רוק אנד רול, זה קצר, מלוכלך ועם המון רגש. פעם לפני המון שנים, כשהמוני המעריצים עד לא נטשו אותם (והם נשארו עם הגרעין הקשה שכולל בספירה האחורנה, אותי, LadyG, jfly, ציףציף ועוד קבוצה קטנה של חצי מיליארד איש, אבל ככה אנחנו אוהבים את זה, קבוצה קטנה ומגובשת..) ולפני שהיו מלכי הרוק הביססי והסוער, הרולינג סטונס היו המלכים הבילתי מעוררים של הרוק הזה, בעצם, אחרי הכל, שום דבר לא השתנה מאז, אפילו לא הגיל של ג'אגר וריצ'רדס אולי המעריצות הזדקנות והחזיות שנזרקות לבמה הם במידה אחת גדולות יותר (שלא לדבר על התחתונים...). Under My Thumb היה אולי שיא בתוך אלבום מופלא שהוא בעצם כולו קריאת תרנגול של ה Rooster (איזה מזל שלסטונס יש שיר בשם הזה, כך אפשר להמנע מלקרוא למיק הזקן cock למרות שהוא בטח היה מעדיף את זה) הכי אדום והכי גדול בשכונה, יחד עם Stupid Girl ו Out of Time הוא מהווה את צעקת הגבר גבר האולטימטיבית שהסטונס (כמו האנימלס, היארדבירדס ושאר נטולי הפיגמנטים עם המבטא המצחיק מהאי הקטן של הוד מעלתה) למדו מטיפוסים ציבעוניים כמו ג'ון לי הוקר וג'יימס בראון, פתאום, במקום לרצות להיות אריסטוקרים מעודנים שאוכלים את הפואה גרה שלהם ממגשים שהעבד ההודי טרח עבורם שנים ובקום לחלום על נשים מהוגנות שימררו להם את החיים, הג'אגרים והריצ'רדסים רצו להיות גברים אמיתיים ולא התביישו להחצין את זה, לצעוק את זה ולהראות את זה והעולם, שתה את זה עד הסוף ורק ביקש עוד. מעל לכל דבר אחר שאפשר להגיד על הסטונס, על Under My Thumb ומהפכת הבלוז של בריטניה ב 66, שהסטונס היו ממחולליה, השיר הזה הוא דוגמא לרוק אנד רול מזיע, מלוכלך סוער והכי רחוק מ PC או מיומרה אומנותית שאפשר להגיע. סתם כיף ותענוג גדול, תבלו. The Rolling Stones- Under My Thumb Aftermath 1966 מילים ולחן: ג'אגר וריצ'רדס.

LadyG

New member
It's only rock & Roll

ואף מילה על הפסטיבל באלטמונט ו"מלאכי הגיהנום" והדקירה? הרי אתה מורה ומחנך בנפשך

Barmelai

New member
הרוק מתחלק ל 3 חלקים

יש רוק - שאני בעיקר אמון עליו יש רוקנרול - שאני נהנה לחזור ולגלות באמצעות הפורום הזה ולהשלים חללים. יש רוקנפאקינגרול - או במילים פשוטות המי והסטונז. כל הלהקות הגדולות שנכנסות לתת קטגוריה הזאת הן בדיוק אלה שהייתי רוצה לראות בהופעות מפוצצות SOLD OUT עם עשרות אלפי אדיוטים כמוני. רק מה - כנראה שכבר לא תוכל לתפוס אותי שם אלבום שלהם במערכת ומקשיב מהתחלה עד הסוף. השירים צרובים בראש וזה מספיק לי. אני עברתי הלאה מזמן. יש אולי עוד סכוי אחד שהסטונס יכבשו מחדש את הסלון - דרך הילדים. אם זה יקרה, אני אדע שעשיתי דבר אחד נכון בחינוך שלי

After midnight

New member
אני כנראה אשאר דביל עד הסוף

הרוק אנד פאקינג רול הזה, לא יוצא לי מהמערכת. הסטונס והמי לפחות התקופה המוקדמת פלוס שלהם, היו כמו היארדבירדס, הקינקס בהתחלה ועוד כמה, פשוט נציגים מוצלחים כלכלית של מה שקוראים פריק ביט, איכשהו הלהקות שלא הצליחו אז וזכו לשם הזה, זוכות היום לעדנה קטנה (לפחות במערכות הסטריו ותיקיות ה MP3 של שרוטים מהסוג שלנו...), בעוד המפורסמים יותר קצת נשכחים מאוחר, אולי בגלל אותם הופעות ענק ומופעי ראווה מהסבנטיס. בכל מקרה, כמו שאמר מיק it's only rock and roll, but i like it, וואלה מיכה מאחל לך כמה סטונס שאתה מסוגל לסבול מהילדים ואז עוד קצת.

Barmelai

New member
it's only rock and roll, but i like

בשורה הזאת מסיים גם פיטר גבריאל את האלבום הכפול הכבש על הברודואי. אמנם בפרפראזה על מיק, ובכוונה לומר שלא משנה כמה רחוק תלך מהסטונז הכל בסופו של דבר זה רוקנרול. האמת שהשירים של הסטונז והמי לא דהו וכוחם לא תש אצלי. סתם לא מרגיש צורך כבר שנים לשחזר את החויה בד' אמותיי. בשבילי זאת השירה בציבור הנוסטלגית, הערב שקופיות, הקריוקי, אתה יודע, דברים שעושים ביחד. שני יוצאים מהכלל - האחד זה WHOES NEXT שמאז יצא עם שורת הבונוסים הוא נשאר אחת ההדפסות הגדולות בעיני של אלבום רוק על דיסק, והא כן מבקר במערכת. השני גם הוא של ההו, אבל האלבום שהכי פחות סופרים אותו פה, אם בכלל: קואדרופניה. קואדרופניה תמיד זוכה לעשות סיבוב על המגש שלי, ואפילו יוצא איתי לפעמים לסיבובים באוטו לראות עולם. אבל, כמו ששנינו יודעים - קואדרופיניה זה לא רוק אנד פאקינג רול. "רק" רוקנרול.

למעלה