בדיקת טובה

° w a v e °

New member
בדיקת טובה

שלום לכם וערב טוב. ערכנו בדיקת טובה לבן ה-9 , והתקבלו תוצאות בע"פ. בפגישה בעוד שבועיים עם הרופאה נקבל פירוט, אך בינתיים הנתונים הראו על בדיקה ראשונה - 5.3 ובבדיקה השניה (לאחר 3/4 כדור ) - 1.8 (שזה הסף הנמוך, כך דווחתי).דהיינו " יש שיפור, אך לא משמעותי.." אז בינתיים עד פגישתנו עם הרופא, רציתי לשאול כאן מה זה אומר ??? וד"א בהתנהגות לא ראיתי שום אפקט, לא היה שקט במיוחד וכו,

שויו

New member
אני לא מומחית אבל זה דוקא נראה

לי שינוי די משמעותי. יתכן והמינון של הכדור לא מספיק והעלאת המינון תשפר את התוצאות יותר. גם אנחנו עם תוצאה די דומה ומחכים לפגישת הייעוץ עם מומחה. בהצלחה

פענוח T.O.V.A

בס"ד בבדיקת T.O.V.A שנערכה לבני במרפאת קשב וריכוז התשובות היו כאלו: לפני הריטלין -7.5 ואחרי הריטלין שימי לך -1.8 (שימי לב: מינוס 1.8!) שזה גם לא בנורמה. תחילת הנורמה מתחילה מ 0 . יצאתי מאוד מאוכזבת,מדופרסת בגלל העובדה שגם עם ריטלין הילד בכלל לא בנורמה. בפועל התחלנו עם הריטלין ויש שיפור מ ד ה י ם !!!. אז שימי את המספרים בצד, ותעקבי את, אחרי התגובות של הילד. וכמו שכתבו צריך גם בדיקות נוירולוג.

דליה.ד

New member
בדיקת טובה ומה זה אומר...

ובכן...לדעתי האישית בלבד: לא הרבה! אני כל הזמן אומרת שמבדק טובה הוא מבחן הנערך בתנאי מעבדה והוא חלק מהאבחון הכולל להפרעת קשב. צריך לקחת אותו בפרופורציה ו...יש ילדים שעוברים אותו - למרות שהם מה זה ADHDיים! המבחן הטוב ביותר הוא - לדעתי האישית - מבחן המציאות.

פענוח טובה

רק בהתייחס לתוצאות הבדיקה. התחום התקין של הנורמה מתחיל בציון מינו 1.8 (ולא בציון 0!) לכן ברור שיש בתשובה הזו שיפור משמעותי. כמובן שיש לפענח את הבדיקה בהתיחס לשאר המדדים המקובלים באבחון הפרעות קשב. בברכה, דר' עדי אדר

zivadina

New member
פענוח בדיקת TOVA

קודם כל, רואים שיש שינוי, וזה אומר שני דברים: 1. הריטלין משפיע על הילד 2. אם הריטלין משפיע, כנראה שהוא ADHD יש אצלנו מידע רב על הבדיקה ועל אופן הפענוח שלה. יש הרבה פרמטרים שצריך לדעת לקרוא, ולא רק את התוצאות הסופיות שקיבלת. חשוב שהרופא המטפל, נוירולוג או פסיכיאטר, יעשה אינטגרציה של ה-TOVA ביחד עם שאר הבדיקות שעשה לילד. בדיקת ה-TOVA בלבד לא מספיק בשביל לאבחן את הילד. זה כמו לבדוק ראייה רק של עין אחת.

למעלה