בדיקת חיישן חמצן

בדיקת חיישן חמצן

מחשב הרכב (קורולה 2002) הדליק קוד שגיאה של קטליזטור תקול. אני חושד שהבעיה אינה בקטליזטור, אלא בחיישן החמצן האחורי (כמובן שיתכן שאני טועה).

יש לי מתאם WI-FI לשקע ה-OBD2, ואפליקציה מתאימה. כך שאני יכול לראות את ערכי המתח של חיישן החמצן, וכמובן ערכים נוספים. האם יש דרך לזהות תקלה בחיישן רק מנתונים אלה (מבלי לבצע מדידות חשמליות על החיישן עצמו)?

ראיתי שינויים לכאורה אקראיים במתח החיישן. חלק מהזמן כ-0.7V, וחלק בסביבות 0.1. האם זה אומר משהו?

אשמח גם להמלצה על אפליקציה לאייפון לקריאת נתונים מ-OBD.

תודה

חן 1111

Active member
אם זה הנתונים של החיישן האחורי, אז זה מחזק

את החשד שהקטליזטור תקול. למעשה אתה צריך להשוות את הקריאה של החיישן האחורי לזו של הקדמי. אם הן דומות, סימן שהקטליזטור לא מתפקד.

קצת נתונים

מצורפים צילומי גרפים של שני החיישנים. צולמו בנסיעה רגועה עם עומס מנוע פחות-או-יותר קבוע. בשניהם רואים טווח ערכים גדול. באחורי השינויים בתדירות נמוכה יותר, אך עדין בצורת "קפיצות". אגב, התמונות הגרפים לא צולמו בו זמנית.

אילו תובנות אפשר להסיק? אם זה נראה לא תקין, איך אמורה להראות התנהגות תקינה?
האם ניתן להגיד אם הבעיה בקטליזטור או בחיישן?

תודה,

רק תיקון קטן - קורולה 2003 ולא 2002.

חן 1111

Active member
זה נראה כמו בעיה בממיר הקטליטי.

במצב אידיאלי, כשהכל תקין, הגרף של החיישן שאחרי הממיר צריך להיות עם תנודות קטנות, כמעט שטוח, באזור ה-0.5 וולט, ועם פחות תנודות באופן משמעותי מאשר החיישן הראשון.
כשהממיר גמור לגמרי, הגרף של החיישן האחורי ייראה בדיוק כמו מכיוון שהממיר לא עושה כלום.
אצלך המשרעת של אות החיישן השני יותר קטנה מאשר של הראשון, אבל נראה שהיא גדולה מדי וגם יש יותר מדי תנודות, מה שמעיד על כך שיעילות הממיר הקטליטי ירדה במידה ניכרת.

egzozim

New member
כאחד שזה עיסוקו העיקרי, יש לציין שתגובתך מדויקת מאוד+פירוט

ממש מפרגן.
&nbsp
בכל מקרה, כמו שאמרו כאן, חיישני חמצן קדמי סטנדרתי מסוג זרקוניה צריך בשגרה להראות מתח בין 0-1V בצורה עולה ויורדת. גרף בצורת סינוס .
&nbsp
חיישן חמצן אחורי בשגרה צריך להראות מתח שואף לקבוע , במידה והממיר יהיה תקין, הוא יראה גרף ריבועי בד"כ על מתח קבוע שנע בין 0-1V תלוי בסוג הרכב. ( לדוגמא, רכב אחד יראה תנודות סמוך ל0.7, לאילו ברכב אחד התנודות יכולות להיות סביב מתח של 0.1V.)
&nbsp
בכל מקרה , לפי התיאור שלך, צריך להחליף את הממיר הקטליטי, בד"כ תהיה לך מנורת תקלה בעל קוד תקלה P0420, שמחווה על יעילות ממיר קטליטי מתחת לסף הסינון.
&nbsp
מומלץ במקביל להתחבר למכשיר של 4 גזים, על מנת לחדד את המידע שיש לך אודות הרכב ואודות גזי הפליטה.
&nbsp
בכל מקרה, לרכב שלך יש תקן חזק ביותר של סינון, חייב לשים שם ממיר בעל תקן יורו-5 ולא יורו 4 כמו לרוב הרכבים במודל הזה.
&nbsp
אחרת המנורה עלולה לדלוק שוב .
&nbsp
מקווה שעזרתי בחידוד התקלה.
בברכה:
רוני אגזוזים, רחובות.
&nbsp
לעוד פרטים אודות ממיר קטליטי, ניתן לקרוא :
http://www.egzozim.co.il/#!catalytic-converter/cjg9

חן 1111

Active member
תודה על ההסבר הנוסף. אני שמח לראות שיש בעלי מקצוע עם ידע

זה די נדיר בענף שלכם...
נשמח אם תשתתף בפורום בקביעות (כל זמן שזה לא יהפוך לפרסומת גלויה מדי). יש הרבה משתתפים שפונים בעקבות כישלון בטסט על זיהום אוויר.
והאם תוכל לפרט מה ההבדל בין ממיר יורו 4 ויורו 5. וגם כמה בערך עולה ממיר קטליטי תחליפי והאם הוא טוב כמו מקורי?
&nbsp
&nbsp

egzozim

New member
אשמח לנסות לעשות לאנשים בתקלות של זיהום אוויר או מנורות תקלה

הממיר יורו 4 ויורו 5 נראים כמעט אותו דבר, ההבדל הוא במשקל+איכות החומר שבתוך הממיר+מקט שונה.
(לא דבר שלקוח יכול לזהות)
&nbsp
&nbsp
יש הרבה סוגים של ממירים קטליטים תחליפיים, יותר טובים ופחות טובים, לא לכל הרכבים צריך לשים תקן הכי חזק. יש רכבים שמספיק גם תקן יורו - 3 לדוגמא.
&nbsp
&nbsp
בברכה:
רוני אגזוזים, רחובות.
&nbsp

למעלה