בדיקת זרע

נטע3

New member
בדיקת זרע

ערכנו בדיקת זרע במכון פרטי והממצאים הראו שיש תנועה קדימה חלשה מבחינה מורפולוגית. האם מישהיא מכירה/יודעת מה המשמעות?

נטע,

אני חושבת שאת מערבבת שני דברים שונים. תנועה קדימה חלשה זה דבר אחד, מורפולוגיה (=צורה של הזרעונים) זה דבר אחר. יכול להיות ששניהם בעייתיים (כמו אצלנו...), יכול להיות שאחד מהם תבדקי שוב? וגם - עד כמה הם בעייתיים? חוץ מזה, שממליצים בד"כ לעשות עוב בדיקה לוודא שזה לא משהו חד-פעמי. בהצלחה!

נטע3

New member
סוכריה על מקל

ההערה על תנועה קדימה נכתבה תחת הכותרת מורפולוגיה. מה זה אומר שיש תנועה קדימה נמוכה? מה עושים? תודה.

עמית@

New member
תנועה נמוכה קדימה אומרת שרוב

הזרעים לא נעים לכיוון קדימה (איפה שראשם- סליחה על ההסבר הצולע..) בדרך כלל אם הבעיה לא חמורה עושים הזרעה ש"חוסכת" מהם את כל הדרך הארוכה קדימה ומניחה אותם בעדינות בתוך הרחם או בצוואר הרחם. השאלה היא איך שאר נתוני הזרע? כמות/מורפולגיה? (כמה אחוזים) וכד´

נטע3

New member
עמית

הכמות - 130 מיליון והמורפולוגיה קצת צולעת 19% תקינים לעומת 81% לא.

עמית@

New member
נתונים מעולים! *מוריקה מקנאה*

*מפרגנת* באמת טובים, אז אם הבעייה היא שיש להם קצת תנועה חלשה אז הזרעה תפתור את הענין, וכל ה130 מיליון (כמה? כמה?) יגיעו ליעדם בדהרה. וכמו שאולה אמרה, המורפולוגיה תקינה לגמרי

נטע3

New member
בנות חמודות

בבדיקות הראשונות היה לנו רק 2% תקינים, וזה המצב לאחר ניתוח וורקוצלה, אבל אף אחד לא דיבר על תנועה קדימה חלשה - המושג חדש לנו עם כל הוותק. דבר נוסף ואולי קצת פחות מעודד - אני אחרי 11 הפריות מבחנה ועדיין לא בהריון אבל... אופטימית.

עמית@

New member
מממ... ../images/Emo10.gif אבל השיפור עדיין ניכר

ויפה, ואם עושים הפריות אז במילא לא צריך את התנועה קגימה, כי בגבולות הצלוחית במילא אין להם לאן לזוז. טוב שאת אופטימית
אולה- אני בסדר גמור, מתחילה מחר לנסות לעבות את ריריתי לקראת גורי המוקפאים.

למעלה