בדיקת זרע

noomitz

New member
בדיקת זרע

רציתי לדעת האם יש אפשרות לעשות בדיקת זרע דרך האישה?? האם זה טוב כמו בדיקה רגילה שמתבצעת אצל הגבר?? (שמעתי שבעדה החרדית עושים את זה ככה - בגלל בעיות של הדת) אם משהי יודעת על הנושא אשמח להעזר במידע

פּוֹנְג

New member
לא יודעת אבל ראבק...

לא מספיק מחטטים בנו? אז שהגבר יעשה משהו משל עצמו... הקיצוניות יכולו לומר שלא מספיק שאנחנו מהוות כלי לגידול ילדים אנחנו גם צריכות להוות כלי לבדיקת הזרע של הגבר? אני באמת לא יודעת איך עושים אצל החרדים אבל אני מאד מקווה שזה מסתכם באישור מיוחד מהרב ולא בשימוש נוסף בגוף האישה. זה ממש ממש יעצבן אותי לדעת שכך זה נעשה אצל החרדים. מה גם שיש משהו לא הגיוני בזה כי הזרע צריך להיות נקי. מה שכן, אפשר לקנות קונדום ללא קוטל זרע לההשתמש בו לקיים יחסים ואז ללכת עם הקונדום המלא לבדיקה.

טלונת

New member
בדיקת זרע דרך האישה

לחרדים אסור לשפוך זרע לבטלה, ועל כן במקום שהגבר יתן בדיקת זרע לתוך צנצנת, בני הזוג מקיימים יחסים עם קונדום מיוחד עם חור מאוד מאוד קטן בקצה. בדרך זו הזרע נשמר לצורך הבדיקה, וגם מבחינה הלכתית הכל בסדר, כי יש חור קטנטן שדרכו, לפחות באופן תיאורטי, הזרע יכול להיכנס לגוף האישה. זו עוד אחת מהדרכים של החרדים לעקוף איסורים הלכתיים. אם את רוצה להשתמש בשיטה הזו כדי למנוע מבעלך את הטראומה של נתינת דגימה בצנצנת זה לא ממש מומלץ. השיטה החרדית סתם מסבכת את העניינים (במיוחד אם אתם גרים במרחק של יותר משעה מהמעבדה - במקרה זה תצטרכו לקיים יחסים במרפאה, מה שלדעתי לא ממש מומלץ).

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום לקראת הריון במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

sipor

New member
ווואווווו איזו הגזמה!

הרי אשתו לא יכולה להיכנס להריון בכל מקרה, אז זה לא בטלה !!! אחול שלוקי בטלה... איזה חצופים.. גועל נפש.. מה קורה פה.. איפה ההשכלה והתקדמות... מסקנות הנשים שלהם.. אני הייתי מתה.. תסלחו לי על הבוטות.. אבל.. נראה לי מגוחך במילא היא לא יכולה להיכנס להריון עצם קיום יחסי מין עם אחת כזאת זה לבטלה.. אז על מי צוחקים פה.. וחוץ מזה.. אני מרחמת על כל הנשים החרדיות.. התפקיד המרכזי שלהם בחיים זה הרי ללדת ואם הם לא מצליחות סביר להניח שגם מגרשים אותם.. טוב לא משנה.. אני ארגיע את עצמי איכשהו..

סליחה שאני מעירה לך

אבל אני חושבת שאין מקום להתבטאויות מהסוג הזה כאן בפורום, ובוודאי לא בצורה בה נאמרו הדברים. את יכולה לא להסכים עם אמונתם של אנשים, ויש מקומות בהם את יכולה להביע את דעתך על העניין. אמנם לא עשיתי כאן סקר מי דתיה ומי לא, אבל אני מניחה שבוודאי יש כאן נשים דתיות ואולי אף חרדיות, שהדברים שכתבת יכולים לפגוע בהן.

אבל אם היא לא תכתוב את זה כאן

מי יגיד לאותן הנשים שזה חסר הגיון? זו אחת המטרות של הפורום להחשף לדעות של אנשים שלא היית פוגשת ביום יום. אני לא הייתי פוגשת את השאלה הזו בשום מקום חוץ מבפורום . אותה אישה ששאלה את השאלה קבלה תשובה שלא היתה מקבלת משום אדם הקרוב לה. ואם משהו אומר לי שמה שאני עושה חסר הגיון , אז נכון אני יכולה להעלב אבל לפחות נתנו לי נקודה למחשבה.

sipor

New member
שאת השיטה שלהם להשתיק.!

גם מה שהם כתבו לא מוצא חן בעיני.. אז מה.. דעות מנוגדות משלהם לעולם לא יתקבלו ויותר מזה.. הם יעשו הכל כדי שלא נתחכך בהם.. ובטח לא נשמיע את דעותי החצופות.. והדרך שבה דיברתי- מזעזע.. זאת הייתה תחושתי באותו שניה.. ואם את שואלת אותי עכשיו. שכל אדם יעשה כפי שיחפוץ , את הזעזועים שלי אשאיר בעתיד לעצמי.

מבחינתן זה לא חסר הגיון

זה לא פורום אמונה דתית, זה פורום לקראת הריון, ולכתוב לאשה דתיה שהיא מסכנה כי תפקידה בחיים זה ללדת ילדים ולכתוב לאשה דתיה שלא מצליחה להרות שהיא מסכנה כי אולי יתגרשו ממנה, זה לא בדיוק תמיכה ולא בדיוק שופע אמפטיה, רצון לעזור או ידע מועיל. גם דברים קשים ולא נעימים אפשר לכתוב מבלי לדרוס ברגל גסה אנשים אחרים.

sipor

New member
ומה איתי הם גם פוגעים בי.

שכהם מתייחסים ככה לגוף האישה.. אבל כנראה שזה לא מטריד אותך..

פּוֹנְג

New member
../images/Emo70.gif עד כאן ../images/Emo70.gif

יש פורומים מתאמים יותר לויכוחים תרבותיים בנושאי דת. כאן זה פורום לקראת הריון ואני מבקשת לא להמשיך עם הויכוח הזה.

noomitz

New member
../images/Emo39.gifלגבי התגובות ../images/Emo39.gif

לא התכוונתי ליצור ויכוח ואני חושבת שלהלכה יש את היופי שלה וזכותו של כל אדם להחליט במה הוא מאמין. אני לא שייכת לזרם הזה וסביר להניח שאם נצטרך בעלי הוא זה שילך. אני יודעת שזה קשה בשביל הגברים כי זה פגיעה באגו ולי לא ממש "יפריע " לכן הבאתי את זה לדיון פה בפורום שאולי משהי יודעת על הנושא...

למעלה