בדיקת זרע

יולי 154

New member
בדיקת זרע ../images/Emo53.gif

קיבלתי תשובה של בדיקת זרע של בעלי. התשובה נראית לי ממש לא טובה, אבל אני לא מבינה בזה. אנא עזרתכם של מי שיודעת, האם זה טוב? לא טוב? ומה עושים? אני מצרפת את זה כקובץ כאן .

אולה *

New member
הבדיקה אכן לא ממש טובה

תנועתיות קצת נמוכה ויש בעית מורפולוגיה - רק 1% זרעונים תקינים (נורמה - מעל 14). קודם כל חוזרים על הבדיקה כדי לוודא את תקינותה. אם הנתונים זהים, אז פונים לעזרה מקצועית (הזרעות, הפריות). הכי חשוב - עם נתונים כאלה כן נכנסים בסופו של דבר להריון!!!

נועה 35

New member
גם לבן זוגי הייתה בדיקה דומה

גם לבן זוגי הייתה תוצאה דומה. קודם כל עושים בדיקה חוזרת כי בדיקה אחת לא בהכרח משקפת. יכולה להיות בדיקה בעייתית לפעמים גם כשהזרע תקין. אם הבדיקה השנייה נותנת תוצאות דומות, צריכים לעשות מספר בדיקות נוספות כדי לנסות לאתר את הבעיה. בן זוגי הופנה בזמנו לאורולוג ששלח אותו לבצע מספר בדיקות דם ואולטראסאונד + דופלר לאשכים. הדיאגנוזה שלו הייתה וריקוצלה שהאלו ורידים תפוחים באזור האשכים (בדומה לדליות ברגליים). הרופא שלנו, מומחה לפוריות, רצה להפנות אותנו להפריית מבחנה, אבל העדפנו לקבל, לפחות בשלב זה, את ההצעה של האורולוג לעבור ניתוח (וישנה גם פרוצדורה אחרת, לא ניתוחית של צינתור הורידים) שאמור לסייע בתיקון המצב. הניתוח הזה שנוי במחלוקת, אבל חשבנו ששווה לנסות אותו מכיוון שהוא ניתוח קל יחסית (אשפוז יום בלבד) בשביל האפשרות להימנע מהפריית מבחנה. בשלב זה אנחנו עדיין מחכים לראות אם לניתוח יהיו תוצאות.... מקווה שעזרתי במשהו. את מוזמנת לשאול אם יש לך שאלות נוספות.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. כבר ענו לך לגבי הבדיקה, מומלץ לחזור עליה אחרי חודש, כי יתכן והמצב הוא זמני. בהמצלחה נועם

1חיובי

New member
יש לי שאלה לחברה לגבי זרע

חברים שלנו עשו בדיקת זרע לפני 3-4 חודשים ויצא 3 מיליון , לאחר חודש וחצי בבדיקה יצא 2 מיליון , אתמול בבדיקת זרע וכבר יצא להם 25,000. השאלה שלה זה אם יש מצב שכל חודש זה ילך וירד ובסוף יעלם לפני שיספיקו לעשות משהו , הם מיועדים להפריה, שמעתן פעם על מקרה כזה שהזרע הולך ונכחד? ממש מבהיל תודה חיובית

נועה 35

New member
אין לי מושג אבל מק../images/Emo78.gif

אין לי מושג מה התשובה. השאלה נראית לי מאד מעניינת וחשובה. לכן מק

נועם@בת

New member
אי אפשר לדעת

יכול להיות שבעלה היה חולה, או מסיבה כלשהי נגרם נזק הפיך. כמו שהיתה ירידה תיתכן עליה, אבל הם חייבים לפנות מיד למוחה לפריון הגבר להתייעצות. נועם

למעלה