בדיקת זרע לבן הזוג

danielap

New member
בדיקת זרע לבן הזוג

רציתי לברר באיזה אופן מתבצעת הבדיקה: האם הבדיקה מתבצעת בקופת חולים, בית-חולים? האם ניתן לבצעה בבית ולהביאה לקופ"ח/ או לבי"ח? תוך כמה זמן מתקבלת תוצאה? האם יש להזמין תור לבדיקה או שזה כמו בדיקת שתן - ללא תור?

מיקי 2

New member
הי דניאל

את הבדיקה אתה יכול לעשות בבית, אך יש להביא את הזרע תוך שעה למעבדה (צריך לשמור על הריכוזיות של הזרע), לכן כמובן יש למהר. ניתן לקבל הפניה מרופא הנשים של אישתך, אנחנו חברי "מכבי" ולכן הופננו לבדיקה הנעשת ברמת מרפא שברמת - גן. את התוצאות תקבלו תוך 10 ימים, במכתב מסודר לביתכם. כמן כן, יש להזמין תור (זה לא שעה מדוייקת, כלומור: הם קובעים בין שעה לשעה בד"כ בבוקר בין 8:00-9:00). והם ממש נחמדים ומסודרים שם. שיהיה בהצלחה.

נועם@בת

New member
זה משתנה

קודם כל תשאלי את הרופא שלך למי הוא שולח אותך. יש רופאים שעובדים עם מעבדות עצמאיות, ואז צריך לקחת התחייבות מקופת חולים. אם את מטופלת במרכז בריאות לאשה- לרוב הבדיקות נעשות שם. אם סתם קיבלתם הפניה בלי כל הסבר, תצטרכו לברר בקופה או בספר הקופה איזה מעבדה נמצאת באיזור שלכם שעובדת עם הקופה. כעקרון אפשר להכין את המנה בבית בתוך כוסית סטרילית (כזאת של בדיקות שתן) ותהגיע למעבדה תוך שעה- רצוי כמה שיותר מהר. חלק מהתוצאות מתקבלות במקום, וחלק תוך כמה ימים. ברוב הצקומות רצוי לקבוע מראש כדי לוודא שהם יהיו פנויים אליכם כשתגיעו. שיהיה בהצלחה נועם

danielap

New member
בדיקת הריון לזקיקים

לאחר שביצעתי אולטרה סאונד זקיקים עלי לעשות בדיקת דם (שבוע לאחר שנראה זקיק בגודל 19 מ"מ). רופאת הנשים שלי אמרה לי שעלי להיות ערה כשעתיים לפני הבדיקה. האם מספיק להיות ערה כשעה? או שהכרחי שעתיים? כמו כן, רציתי לשאול לגבי בדיקת זרע לבעלי - כמה ימים עלינו להימנע מקיום יחסים לפני הבדיקה?

מ ו ח

New member
היי

אינני יודעת בנוגע לבדיקה שלך, אולם בקשר לבדיקת הזרע מומלץ להמנע מיחסי מין יומיים. בכל מקרה לא יותר משלושה ימים כולל היום של הבדיקה. שיהיה בהצלחה

אופה3

New member
שלום לך, כמה שאלות אליך

האם קיבלת כוריגון או משהו על מנת ליצור ביוץ, האם הרגשת את הביוץ בדרך כלל, צריך לחכות לפחות 12 יום מיום הביוץ, על מנת לגלות היריון, התהליך, של השתרשרות, לוקח בין 8 - 10 ימים, שהעובר משתרש, ואז לפחות עוד יומיים שלושה עד שרואים את זה בדם. השאלה אם קיבלת זריקות או משהו לפני זה? ואם כן מה? את יכולה להיות ערה גם שעה, זה לא קשור לבדיקת דם, מה שצריך להיות ערים שלוש שעות, זה בדיקת דם לפרופיל הורומנלי, לגבי הבדיקת דם, האחיות אף פעם לא אמרו לי להתעורר שעתיים לפני. לגבי הבדיקת זרע, זה תלוי ברופא עצמו, בעלי ואני שמרנו חמישה ימים, על פי המלצתו של הרופא, בכל אופן, תשמרי שלוש - ארבע ימים לפני, זה יותר טוב. שיהיה בהצלחה, ותעברי לפורום השכן בקרוב. האופה

נועם@בת

New member
לשרשר יקירתי, לשרשר ../images/Emo3.gif

כדי שלא יגמרו לנו הדפים מהר מידי, אנחנו מעדיפות לשרשר הודעות. תסתכלי בטופס אותו קיבלת, אם מדובר בבדיקת פרולקטין- את חייבת להיות ערה לפחות שעתים. אם זה בדיקות אחרות, אני לא חושבת שצריך שעתיים. פשוט תרשמי לנו באיזה בדיקה מדובר. לפני בדיקת זרע צריך להתנזר יומיים שלושה, אבל לא יותר, כדי לא ליצור מצב שיהיו תאי זרע מתים שיצטברו בנוזל הזרע. שיהיה בהצלחה נועם

למעלה