קריוטיפ היא:
בדיקה שבה בודקים את מספר הכרומוזומים שלך ואת צורתם. לא נכנסים פנימה עד כדי בדיקת הגנים (כמו למשל בבדיקות הגנטיות לציסטיק פיברוזיס). הקריוטיפ מראה האם יש לך את כל הכרומוזומים בצורתם השלמה, ולא חס וחלילה איזה עיוות (כמו שבירה, "עיקום" וכו'). הקריוטיפ היא גם הבדיקה שעושים לתאי העובר שמוציאים ב"מי שפיר", ואז בודקים האם אין לו כרומוזום מיותר, כלומר במקום אחד הזוגות- שלישיה. מצב כזה, שנקרא טריזומיה, יכול לגרום לתסמונת דאון (כשהוא בזוג ספציפי) או לתסמונות דומות אם מדובר בזוג אחר. כמובן, שבגילך ובמצבך קשה לי להאמין שאינך מודעת למחלה כמו תסמונת דאון... אני הייתי חושבת שהם מנסים לבדוק את הצורה הכללית של הכרומוזומים. לפעמים מדובר בליקויים שיכולים להשפיע על ליקויי למידה, הפרעות מטבוליות וכו'. זה אחת הבדיקות הראשונות שעושים כשעושים אבחון ליקויי למידה לילד. בזמנו ביקשו את בעלי לעשות את הבדיקה כדי לבדוק את כרומוזום ה- Y שלו. לא ברור לי למה ביקשו ממך לעשות את הבדיקה, אבל הבעיות אצלי הן בעיקר בתחום הביוץ, וידוע מקורן, לכן אולי לא חשבו לבדוק. את הבדיקה ניתן לעשות גם באופן פרטי, למשל בתל השומר, בעלות של כ- 580 ש"ח, במעבדה הגנטית. אני בטוחה שבקופת החולים יתנו לך לעשות את הבדיקה על חשבונם עם הפניה מרופא הנשים (בדיקת דם פשוטה מהוריד). שתהיה לך בדיקה קלה והריון מהיר ותקין.