בדיקת גסטרו

marinegirl16

New member
בדיקת גסטרו

הי! לפי הבדיקת דם יש לי צליאק וביום שני אני עושה בדיקת גסטרו אז רצתי לדעת מה בדיוק עושים בבדיקה? אני יודעת שזה אם הרדמה וזהו! אווו ורק רציתי לציין שאני שונאת דברים כאלה!
(אני יודעת שאני לא היחידה
) נ.ב הרופא שלי די בטוח שיש לי צליאק בגלל שלאחותי גילו לפני 4 שנים והבדיקה שלי יצאה גבולית והעובדה שיש לי אנמיה הרבה זמן.
 

נצר1

New member
שיהיה בהצלחה ../images/Emo140.gif

אני חושבת שמה שעושים זה שמכניסים כבל למעיים עם מספרים קטנטנות בקצאו ולוקחים דגימות מחלקים שונים של המעי ובודקים אותם אח"כ במעבדה. אני מקווה שאני לא טועה ומטעה
אולי יהיה עוד מי שיגיב... ואל תדאגי, זה לא כואב, בעיקר לא נעים...
 
על מה המהומה...

זאת בדיקה קלה, קצת לא נעימה, אבל שוכחים אותה מהר.. את בוחרת אם יעשו לך הרדמה מקומית (של קנה הנשימה) או הרדמה כללית קלה - טשטוש - כי צריכים אותך קצת ערה. אחרי ההרדמה, תהיה אשר תהיה, מחדירים צינורית לגרון, כאשר בקצה שלה יש מצלמה (כדי שהרופא יוכל לראות לאן הוא מוביל את הצינורית) וצבתות קטנות, כדי לקחת דגימת מעיים (עדות של אמא דאגנית מספרת שהדגימה שנלקחה הייתה כל כך קטנה שהיא בקושי ראתה אותה). לאחר הבדיקה תחושי קצת כאב בקנה הבליעה (כי בואי נודה בזה, אנחנו לא רגילים להחדיר לעצמנו צינורות לגוף דרך הפה...) וזהו. זאת הבדיקה הכי יעילה שיכולה להיות לגילוי צליאק, ונקווה רק שתהיי בריאה, תהיה התוצאה אשר תהיה.
 
למעלה