בדיקת ביופסיה

מצב
הנושא נעול.

לריה

New member
בדיקת ביופסיה

בדיקת ביופסיה
ד"ר המליץ על ביופסיה של רירית הרחם לפני הטיפול הבא מה הוא בעצם מחפש חוץ מכל מיני מחלות כמו סרטן וכיוצ"ב?????????? איכות?

לריה

New member
אני אעשה את הבדיקה כאן

מי יעשה לך ואיפה תעשי את זה ?
אני אעשה את הבדיקה כאן
אני רוצה להגיע מוכנה להחזרה אני אהיה בארץ חודשיים יולי אוגוסט. אני מקווה שיש להם כאן שיטות יותר ידידותיות. אני אספר לכשאעבור את זה. אני מקווה שהבדיקה לא תעשה נזקים ושלא ימצאו משהו פתלוגי.

ayoosh

New member
תלוי אם מדובר רק על בדיקה פתולוגית

בדיקת ביופסיה
ד"ר המליץ על ביופסיה של רירית הרחם לפני הטיפול הבא מה הוא בעצם מחפש חוץ מכל מיני מחלות כמו סרטן וכיוצ"ב?????????? איכות?
או מעבר לזה... עד כמה שידוע לי מה שעושים בד"כ- זה בדיקה פתולוגית (שאכן בודקת- דלקות, מחלות, גידולים וכו'). במקרים מסויימים עושים בדיקה הורמונלית מקיפה יותר- אני עשיתי בדיקה כזו במסגרת מחקר בהדסה (מחכה לתשובות...) בודקים סדירות הורמונלית וקיום של כל מיני חלבונים שלפחות אחד מהם (לפי מה שמסר לי ד"ר רבל) חשוב מאוד להשתרשות של העובר.... לא בטוחה שעזרתי ממש- אבל זה מה שאני יודעת כרגע.... לפי מה שהבנתי- פעם היו עושים את הביופסיה יותר- למטופלות IVF בכלל, אבל היום עושים את זה פחות כי רוב הרופאים לא בטוחים בקשר שבין תוצאות הבדיקה והטיפול בתוצאות ובין הצלחת טיפולן, אבל הרופא שלי מאוד הבין וגם תמך ברצון לעשות את הבדיקה דווקא בגלל מורכבות ועלות הטיפול. אגב- את הבדיקה עושים (כנראה בד"כ) עם ה"פיפל" אותו מכשיר עליו כבר דובר בפורום- זה מקל פלסטיק ארוך שבעצם "שורט" את הרירית - בשביל להוציא דגימה. אחת מ"תוצאות הלוואי" של הבדיקה היא שהשריטה הזו גורמת לרירית הרחם לצמוח מחדש - ומצאו שהיא צומחת טובה יותר עם מצע טוב יותר להשתרשות העובר... אבל.... זה טוב רק לחודש שאחרי, אז אם ברור שמחכים לתוצאות של הבדיקה בשביל לתת o.k לטיפול הבא- לנו זה לא ממש עוזר/ מגביר את הסיכויים... לעניין הכאב (למרות שלא שאלת...)- אני כמעט ולא הרגשתי (יחסית, יחסית, הכל יחסית...), אבל ללימי למשל- בפעם הראשונה היה ממש בסדר, בשניה- לא ממש... בכל אופן, והכי חשוב- המון
. אגב- איך מזג האויר אצלכם ב"ארצות הברית של אמריקה"...? (אופס, מה קורה לי, הפכתי לבריטית לעת זקנה???
)

כנראה שנגמרו לך כבר הנושאים לדבר

או מעבר לזה... עד כמה שידוע לי מה שעושים בד"כ- זה בדיקה פתולוגית (שאכן בודקת- דלקות, מחלות, גידולים וכו'). במקרים מסויימים עושים בדיקה הורמונלית מקיפה יותר- אני עשיתי בדיקה כזו במסגרת מחקר בהדסה (מחכה לתשובות...) בודקים סדירות הורמונלית וקיום של כל מיני חלבונים שלפחות אחד מהם (לפי מה שמסר לי ד"ר רבל) חשוב מאוד להשתרשות של העובר.... לא בטוחה שעזרתי ממש- אבל זה מה שאני יודעת כרגע.... לפי מה שהבנתי- פעם היו עושים את הביופסיה יותר- למטופלות IVF בכלל, אבל היום עושים את זה פחות כי רוב הרופאים לא בטוחים בקשר שבין תוצאות הבדיקה והטיפול בתוצאות ובין הצלחת טיפולן, אבל הרופא שלי מאוד הבין וגם תמך ברצון לעשות את הבדיקה דווקא בגלל מורכבות ועלות הטיפול. אגב- את הבדיקה עושים (כנראה בד"כ) עם ה"פיפל" אותו מכשיר עליו כבר דובר בפורום- זה מקל פלסטיק ארוך שבעצם "שורט" את הרירית - בשביל להוציא דגימה. אחת מ"תוצאות הלוואי" של הבדיקה היא שהשריטה הזו גורמת לרירית הרחם לצמוח מחדש - ומצאו שהיא צומחת טובה יותר עם מצע טוב יותר להשתרשות העובר... אבל.... זה טוב רק לחודש שאחרי, אז אם ברור שמחכים לתוצאות של הבדיקה בשביל לתת o.k לטיפול הבא- לנו זה לא ממש עוזר/ מגביר את הסיכויים... לעניין הכאב (למרות שלא שאלת...)- אני כמעט ולא הרגשתי (יחסית, יחסית, הכל יחסית...), אבל ללימי למשל- בפעם הראשונה היה ממש בסדר, בשניה- לא ממש... בכל אופן, והכי חשוב- המון
. אגב- איך מזג האויר אצלכם ב"ארצות הברית של אמריקה"...? (אופס, מה קורה לי, הפכתי לבריטית לעת זקנה???
)
כנראה שנגמרו לך כבר הנושאים לדבר
עליהם וכל מה שנותר הוא לדבר על מזג האויר. איך מבצעים את הבדיקה מבחינת הרדמה ? נשמע לי מזעזע לעשות בדיקה עם הוצאת רקמות בלי הרדמה כלשהי. למרות שלי פעם בבדיקה גנקולוגית עם מעין טלסקופ מצאו לי תאים טרום סרטניים ( רק אח"כ זה הסתבר לאחר שבדקו במעבדה ) ומבלי שהרופא אמר כלום - התחיל לתקוע אולי 20 זריקות הרדמה מקומיות, הכניס מעין מלחם ופשוט צרב רקמה די גדולה לבדיקה במעבדה. יצא פפפפפפססססססססססס ויצא עשן עם ריח של בשר אדם שרוף. נורא נבהלתי ושאלתי מה בדיוק קורה כאן. יש לרופא המון חוש הומור, והוא אמר - זו הפעם הראשונה שאת נמצאת עם בחור ויוצא לך משם עשן...
טוב שהוא גילה זאת מספיק מוקדם בבדיקה יחסית שגרתית. כעבור 4 חודשים היתה בדיקה חוזרת לבדוק שאכן הכל בסדר וגן אז נמצאו שוב תאים טרום סרטניים. מאז עברו כ- 10 שנים ולא מצאו יותר
מה בדיוק בודק המחקר ?

איוש מה בודקים בדיוק במחקר בהדסה ?

)
תתארי מה עברת מבחינת המחקר ומה הם בדיוק בודקים ?

ayoosh

New member
לא בטוחה שאני מדייקת...

תתארי מה עברת מבחינת המחקר ומה הם בדיוק בודקים ?
לא בטוחה שאני מדייקת...
אבל בגדול- יש שם דוקטורנטית שבודקת את משהו על הקשר בין המבנה ההורמונלי של רירית הרחם, הריונות קודמים (אהה...הייתי רוצה להיות מהקבוצה הזו...
) והצלחת טיפול... בכל אופן- לא ממש התעמקתי בעניין (למרות שעכשיו זה נראה לי מעניין- וכשיהיו תשובות אתעמק יותר). הגעתי לזה פשוט בגלל שהייתי אצל רופא מומחה בקופ"ח- שמקבל שם אחר צהריים אחד בשבוע, ובעצם עובד בהדסה- ד"ר רבל. בכל אופן כשביקשתי ביופסיה- הוא אמר לי שבדיוק עושים מחקר בהדסה...אני חושבת שהוא מלווה אותה במחקר... מבחינתי כאמור- בודקים גם בדיקה פתולוגית וגם הורמונלית. אבל- לגבי העניין הקודם- אני כאמור לא הרגשתי כאב רציני (זה לא שלא מרגישים כלום- אבל בגדר הסביר- הרבה הרבה יותר טוב מהיסטרו'...). יכול להיות שבגלל שמדובר על ביופסיה של הרירית- זה לא דורש הרדמה- זו לא רקמה כמו דופן הרחם... לא?...

עושים זריקות הרדמה מקומיות או זריקת

לא בטוחה שאני מדייקת...
אבל בגדול- יש שם דוקטורנטית שבודקת את משהו על הקשר בין המבנה ההורמונלי של רירית הרחם, הריונות קודמים (אהה...הייתי רוצה להיות מהקבוצה הזו...
) והצלחת טיפול... בכל אופן- לא ממש התעמקתי בעניין (למרות שעכשיו זה נראה לי מעניין- וכשיהיו תשובות אתעמק יותר). הגעתי לזה פשוט בגלל שהייתי אצל רופא מומחה בקופ"ח- שמקבל שם אחר צהריים אחד בשבוע, ובעצם עובד בהדסה- ד"ר רבל. בכל אופן כשביקשתי ביופסיה- הוא אמר לי שבדיוק עושים מחקר בהדסה...אני חושבת שהוא מלווה אותה במחקר... מבחינתי כאמור- בודקים גם בדיקה פתולוגית וגם הורמונלית. אבל- לגבי העניין הקודם- אני כאמור לא הרגשתי כאב רציני (זה לא שלא מרגישים כלום- אבל בגדר הסביר- הרבה הרבה יותר טוב מהיסטרו'...). יכול להיות שבגלל שמדובר על ביופסיה של הרירית- זה לא דורש הרדמה- זו לא רקמה כמו דופן הרחם... לא?...
טשטוש לכולך ? שהרי איך אפשר להוציא רקמה כלשהי בלי שום הרדמה כלשהי ? מתי עשו לך זאת ומתי התשובות ? היו צריכים גם לבדוק את ההורמונים במועדים שונים ביחס למחזור ? האם תספיקי להתחיל את הטיפול הבא במחזור הקרוב ?

ayoosh

New member
שום הרדמה או טשטוש...

טשטוש לכולך ? שהרי איך אפשר להוציא רקמה כלשהי בלי שום הרדמה כלשהי ? מתי עשו לך זאת ומתי התשובות ? היו צריכים גם לבדוק את ההורמונים במועדים שונים ביחס למחזור ? האם תספיקי להתחיל את הטיפול הבא במחזור הקרוב ?
שום הרדמה או טשטוש...
אם עושים היסטרו אבחנתית בלי הרדמה- זה באמת קטן עלינו...! את הבדיקה עושים ביום ה- 20-22 למחזור, וכמו שאמרתי ללריה- אני לא "אהנה" מפירות הפיפל והבניה מחדש של הרירית, מכיוון שאני לא רוצה להתחיל טיפול לפני שאני יודעת שהכל בסדר...(בדיקו לצורך זה עשיתי את הבדיקה...) תשובות עוד שבוע- שבוע וחצי (בגלל שזה מחקר- זה מתעכב- היא מרכזת קבוצת בדיקות, ואז עושה ביחד...)

שיהיה הכל ../images/Emo45.gif ../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

שום הרדמה או טשטוש...
אם עושים היסטרו אבחנתית בלי הרדמה- זה באמת קטן עלינו...! את הבדיקה עושים ביום ה- 20-22 למחזור, וכמו שאמרתי ללריה- אני לא "אהנה" מפירות הפיפל והבניה מחדש של הרירית, מכיוון שאני לא רוצה להתחיל טיפול לפני שאני יודעת שהכל בסדר...(בדיקו לצורך זה עשיתי את הבדיקה...) תשובות עוד שבוע- שבוע וחצי (בגלל שזה מחקר- זה מתעכב- היא מרכזת קבוצת בדיקות, ואז עושה ביחד...)
שיהיה הכל

לריה

New member
זה ממש תוכנית הכה את המומחה

)
זה ממש תוכנית הכה את המומחה
אתן הפכתןלספר רפואי מהלך תודה על האינפורמציה כך שכשאלך לרופאה אדע מה לבקש או על מה לשאול. לגבי מזג האויר הוא מצויין במקום שאני גרה החוף המזרחי אבל יש לנו איום של ציקאדות. הן גרו מתחת לאדמה 17 שנה ועכשיו הן עומדות לצאן בבליונים ממש מכת ארבה וכולם די מבועתים מהמחשבה הם נראים כמו ג,וקים מעופפים והם די מגעילים. מזג האויר היא בעיה זניחה כעת.

סביון1

New member
בודקים גם שאין דלקות וזיהומים

בדיקת ביופסיה
ולימי תוכל לפרט על זה.

../images/Emo124.gif משהי קראה לי

ולימי תוכל לפרט על זה.
משהי קראה לי
טוב אני עברתי פעמיים את הבדיקה לצערי הרב בפעם הראשונה זה היה ממש קל פעם שניה אני ממש לא מאחלת לאף אחת לעבור את הכאבים האלה זה מאוד תלוי ברופא שעושה את הבדיקה . בכל אופן לי מצאו שיש דלקת ולא משנה כמה החזרות שלא הייתי עוברת זה לא היה נקלט בעקבות התשובה הלא טובה עברתי גרידה ולאחר מכן קיבלתי טיפול אנטיביוקקה מאוד אינטנסיבי של 2 סוגי אנטיביוטקה * 3 ביום ולאחר שבוע וחצי אני כבר לקחתי רק פעם ביום ובעצם עד היום . וב"ה גם אחרי ההחזרה ואמן להריון אני יזדקק לזה כטיפול מניעתי. אז מקווה שעזרתי במשהו.

שיר5520

New member
ההסבר שאני קיבלתי...

בדיקת ביופסיה
ההסבר שאני קיבלתי...
אני הבנתי שלא מדובר בביופציה שמחפשת סרטן, אלא במשהו אחר לגמרי. הבדיקה מחפשת זיהומים ודלקות באזור, שאי אפשר לראות בשום בדיקה אחרת. הסבירו לנו שכל מיני בעיות כאלה יכולות לגרום לכך שהרירית, למרות שהיא עבה - לא יכולה לקבל את העוברים, בגלל המבנה שלה. ואת זה בודקים בביופציה. כדאי לשאול רופא ושיסבירו לך את זה כמו שצריך. איך את מתאוששת?

מצב
הנושא נעול.
למעלה