מי יעשה לך ואיפה תעשי את זה ?בדיקת ביופסיה
ד"ר המליץ על ביופסיה של רירית הרחם לפני הטיפול הבא מה הוא בעצם מחפש חוץ מכל מיני מחלות כמו סרטן וכיוצ"ב?????????? איכות?
לריה האם תעשי זאת בארה"ב או בארץ ?מי יעשה לך ואיפה תעשי את זה ?
אני אעשה את הבדיקה כאןמי יעשה לך ואיפה תעשי את זה ?
תלוי אם מדובר רק על בדיקה פתולוגיתבדיקת ביופסיה
ד"ר המליץ על ביופסיה של רירית הרחם לפני הטיפול הבא מה הוא בעצם מחפש חוץ מכל מיני מחלות כמו סרטן וכיוצ"ב?????????? איכות?
כנראה שנגמרו לך כבר הנושאים לדברתלוי אם מדובר רק על בדיקה פתולוגית
או מעבר לזה... עד כמה שידוע לי מה שעושים בד"כ- זה בדיקה פתולוגית (שאכן בודקת- דלקות, מחלות, גידולים וכו'). במקרים מסויימים עושים בדיקה הורמונלית מקיפה יותר- אני עשיתי בדיקה כזו במסגרת מחקר בהדסה (מחכה לתשובות...) בודקים סדירות הורמונלית וקיום של כל מיני חלבונים שלפחות אחד מהם (לפי מה שמסר לי ד"ר רבל) חשוב מאוד להשתרשות של העובר.... לא בטוחה שעזרתי ממש- אבל זה מה שאני יודעת כרגע.... לפי מה שהבנתי- פעם היו עושים את הביופסיה יותר- למטופלות IVF בכלל, אבל היום עושים את זה פחות כי רוב הרופאים לא בטוחים בקשר שבין תוצאות הבדיקה והטיפול בתוצאות ובין הצלחת טיפולן, אבל הרופא שלי מאוד הבין וגם תמך ברצון לעשות את הבדיקה דווקא בגלל מורכבות ועלות הטיפול. אגב- את הבדיקה עושים (כנראה בד"כ) עם ה"פיפל" אותו מכשיר עליו כבר דובר בפורום- זה מקל פלסטיק ארוך שבעצם "שורט" את הרירית - בשביל להוציא דגימה. אחת מ"תוצאות הלוואי" של הבדיקה היא שהשריטה הזו גורמת לרירית הרחם לצמוח מחדש - ומצאו שהיא צומחת טובה יותר עם מצע טוב יותר להשתרשות העובר... אבל.... זה טוב רק לחודש שאחרי, אז אם ברור שמחכים לתוצאות של הבדיקה בשביל לתת o.k לטיפול הבא- לנו זה לא ממש עוזר/ מגביר את הסיכויים... לעניין הכאב (למרות שלא שאלת...)- אני כמעט ולא הרגשתי (יחסית, יחסית, הכל יחסית...), אבל ללימי למשל- בפעם הראשונה היה ממש בסדר, בשניה- לא ממש... בכל אופן, והכי חשוב- המון. אגב- איך מזג האויר אצלכם ב"ארצות הברית של אמריקה"...? (אופס, מה קורה לי, הפכתי לבריטית לעת זקנה???
)![]()
איוש מה בודקים בדיוק במחקר בהדסה ?תלוי אם מדובר רק על בדיקה פתולוגית
או מעבר לזה... עד כמה שידוע לי מה שעושים בד"כ- זה בדיקה פתולוגית (שאכן בודקת- דלקות, מחלות, גידולים וכו'). במקרים מסויימים עושים בדיקה הורמונלית מקיפה יותר- אני עשיתי בדיקה כזו במסגרת מחקר בהדסה (מחכה לתשובות...) בודקים סדירות הורמונלית וקיום של כל מיני חלבונים שלפחות אחד מהם (לפי מה שמסר לי ד"ר רבל) חשוב מאוד להשתרשות של העובר.... לא בטוחה שעזרתי ממש- אבל זה מה שאני יודעת כרגע.... לפי מה שהבנתי- פעם היו עושים את הביופסיה יותר- למטופלות IVF בכלל, אבל היום עושים את זה פחות כי רוב הרופאים לא בטוחים בקשר שבין תוצאות הבדיקה והטיפול בתוצאות ובין הצלחת טיפולן, אבל הרופא שלי מאוד הבין וגם תמך ברצון לעשות את הבדיקה דווקא בגלל מורכבות ועלות הטיפול. אגב- את הבדיקה עושים (כנראה בד"כ) עם ה"פיפל" אותו מכשיר עליו כבר דובר בפורום- זה מקל פלסטיק ארוך שבעצם "שורט" את הרירית - בשביל להוציא דגימה. אחת מ"תוצאות הלוואי" של הבדיקה היא שהשריטה הזו גורמת לרירית הרחם לצמוח מחדש - ומצאו שהיא צומחת טובה יותר עם מצע טוב יותר להשתרשות העובר... אבל.... זה טוב רק לחודש שאחרי, אז אם ברור שמחכים לתוצאות של הבדיקה בשביל לתת o.k לטיפול הבא- לנו זה לא ממש עוזר/ מגביר את הסיכויים... לעניין הכאב (למרות שלא שאלת...)- אני כמעט ולא הרגשתי (יחסית, יחסית, הכל יחסית...), אבל ללימי למשל- בפעם הראשונה היה ממש בסדר, בשניה- לא ממש... בכל אופן, והכי חשוב- המון. אגב- איך מזג האויר אצלכם ב"ארצות הברית של אמריקה"...? (אופס, מה קורה לי, הפכתי לבריטית לעת זקנה???
)![]()
לא בטוחה שאני מדייקת...איוש מה בודקים בדיוק במחקר בהדסה ?
תתארי מה עברת מבחינת המחקר ומה הם בדיוק בודקים ?
עושים זריקות הרדמה מקומיות או זריקתלא בטוחה שאני מדייקת...
אבל בגדול- יש שם דוקטורנטית שבודקת את משהו על הקשר בין המבנה ההורמונלי של רירית הרחם, הריונות קודמים (אהה...הייתי רוצה להיות מהקבוצה הזו...) והצלחת טיפול... בכל אופן- לא ממש התעמקתי בעניין (למרות שעכשיו זה נראה לי מעניין- וכשיהיו תשובות אתעמק יותר). הגעתי לזה פשוט בגלל שהייתי אצל רופא מומחה בקופ"ח- שמקבל שם אחר צהריים אחד בשבוע, ובעצם עובד בהדסה- ד"ר רבל. בכל אופן כשביקשתי ביופסיה- הוא אמר לי שבדיוק עושים מחקר בהדסה...אני חושבת שהוא מלווה אותה במחקר... מבחינתי כאמור- בודקים גם בדיקה פתולוגית וגם הורמונלית. אבל- לגבי העניין הקודם- אני כאמור לא הרגשתי כאב רציני (זה לא שלא מרגישים כלום- אבל בגדר הסביר- הרבה הרבה יותר טוב מהיסטרו'...). יכול להיות שבגלל שמדובר על ביופסיה של הרירית- זה לא דורש הרדמה- זו לא רקמה כמו דופן הרחם... לא?...![]()
שום הרדמה או טשטוש...עושים זריקות הרדמה מקומיות או זריקת
טשטוש לכולך ? שהרי איך אפשר להוציא רקמה כלשהי בלי שום הרדמה כלשהי ? מתי עשו לך זאת ומתי התשובות ? היו צריכים גם לבדוק את ההורמונים במועדים שונים ביחס למחזור ? האם תספיקי להתחיל את הטיפול הבא במחזור הקרוב ?
שיהיה הכלשום הרדמה או טשטוש...
אם עושים היסטרו אבחנתית בלי הרדמה- זה באמת קטן עלינו...! את הבדיקה עושים ביום ה- 20-22 למחזור, וכמו שאמרתי ללריה- אני לא "אהנה" מפירות הפיפל והבניה מחדש של הרירית, מכיוון שאני לא רוצה להתחיל טיפול לפני שאני יודעת שהכל בסדר...(בדיקו לצורך זה עשיתי את הבדיקה...) תשובות עוד שבוע- שבוע וחצי (בגלל שזה מחקר- זה מתעכב- היא מרכזת קבוצת בדיקות, ואז עושה ביחד...)
זה ממש תוכנית הכה את המומחהתלוי אם מדובר רק על בדיקה פתולוגית
)![]()
בודקים גם שאין דלקות וזיהומיםבדיקת ביופסיה
בודקים גם שאין דלקות וזיהומים
ולימי תוכל לפרט על זה.
ההסבר שאני קיבלתי...בדיקת ביופסיה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.