בדיקת אישונים

בדיקת אישונים

סליחה אם השאלה תישמע מעט אינפטילית אבל רציתי לדעת איך מזהים מצב שיכרות או לקיחת סמים לפי מצב האישונים, מה זה אומר אם האישונים מורחבים ולא מגיבים לאור או שהם מכווצים ואיננם מגיבים, אם תוכלו לעזור לי, בתודה אריאל

Parabol

New member
תשובה (?)...

בד"כ כשבן-אדם שיכור ו/או מסומם האישונים שלו יהיו מורחבים.... (לפחות ממה שאני ראיתי...) אישונים שלא מגיבים לאור מעידים על פגיעה כלשהי במוח... גם כן אישונים לא שווים מעידים על פגיעה במוח... (בחלק הבא אני לא בטוח): אישונים מורחבים בד"כ מעידים על מצב של הלם.. (מע' סימפטטית פועלת=> אישונים מורחבים) אישונים מכווצים בד"כ מעידים על איזושהי פגיעת ראש.. (מע' פאראסימפטטית=> האישונים מכווצים...) אני יודע שיש מצבים של פגיעת ראש שבהם האישונים לא יתכווצו... או אפילו יתרחבו......
זה מה שאני יודע כרגע...... מישהו מעוניין להרחיב??

תודה

שאלה נוספת, במקרה שמישהו לקח חומרים נרקוטיים, האם ניתן יהיה להבחין בשינוי כלשהו בגודל ותגובת והאישונים לאור

urizv

New member
לא מדוייק

תלוי איזה סם נלקח. סם מעורר כגון קואין וקראק האישונים יהיו מורחבים. סמים כהרואין ודומיו האישון יהיו צרים.

גילגולx

New member
תשובה להכל:

כל פגיעה מוחית שגורמת להיפוקסיה (חוסר חמצון של המוח) גורמת להרחבת האישון בצד הפגוע (בהנחה שהעין בריאה), כמו כן ידוע שישנם תרופות מסוימות שמרחיבות את האישון כגון האטרופין שבעבר שימש להרחבת האישונים לצורכי יופי (לפני כמה מאות שנים). כמו כן שימוש באופייטים (נרקוטיים) כמו מורפין מצר את האישון ומונע תגובה לאור. חשוב לציין שלא כל בנאדם עם אישונים לא שויים עבר היפוקסיה מוחית, שכן שכיח אצל אלכוהוליסטים כבדים המצב בו אחד האישונים מורחב באופן תמידי.

למעלה