בדיקות

taltal999

New member
בדיקות

שלום, מאחר ובבדיקת דם מצאו תת פעילות בלוטת התריס, שלחו אותי לאנדוקרינולוגית , היא שלחה אותי לבצע עוד בדיקות. בבדיקת האינסולין בצום היתה תוצאה של 23.5 - תוצאה תקינה ע"פ הטווח שרשום בטופס (6-27). בבדיקה השניה שעתיים וחצי אחרי ארוחה ראשונה בבוקר התוצאה היתה 33.2 הסוכר יצא תקין בשתי הבדיקות, לפני האוכל 89 ואחרי האוכל 84 TSH יצא 7.66 כשהטווח 0.35-5.5 לפי הטופס Free Thyroxine=10 כשהטווח 10.3-19.7 Thyroid Peroxidase=102 כשהטווח 0-35 בבדיקות אולטראסאונד של הבלוטה, יצאה שהיא קטנה ואיסטמוס אינו מעובה אבא שלי סבל מסכרת מבוגרים. מה אומרת התוצאה של האינסולין? המון תודה מראש טל

יש לך Hashimoto's וגם אולי נטיה ל-.

שלום טל, מה שבטוח הוא שיש לך תת פעילות קלה על רקע של מחלת hashimoto's. בנוסף, אמנם רמת האינסולין בתחום, היא די גבוהה לרמה בצום. האם את שמנה? אם לא, אז בהחלט יכול להיות שירשת מאביך את הנטיה לסוכרת. אחד הפגמים הראשונים הוא התנגודת לאינסולין שמתבטאת ברמות אינסולין גבוהות, עם רמות עדיין תקינות של גלוקוז. אם את שמנה אני ממליצה לך בכל לשון לעשות מאמץ לרזות ולשמור על משקל תקין. אם את לא שמנה (וגם אם את שמנה כמובן), דגש עצום על פעילות גופנית שיכולה לעזור לשפר את הרגישות לאינסולין ולחדות את הקץ.

taltal999

New member
לד"ר קרן תורגמן

תודה על התשובה המהירה אני אכן בעלת עודף משקל גבוה BMI=46 ואני בת 30 רשמת לדחות את הקץ, אם כך אני מבינה שרוב הסיכויים שתהיה לי סכרת? גם אם אני ארזה? או שאם אני ארזה ואשמור על משקל תקין, יש סיכוי טוב למנוע את המחלה? בהערכה כללית, מה הסיכויים? חשוב לי מאד לדעת שוב תודה טל

אין לי בשורות נורא טובות

הי טל, לא סתם הרופאה שלך שלחה לך רמת אינסולין. עם הסיפור המשפחתי ו-BMI כזה, גם בלי רמת אינסולין אפשר היה להסתכן בתחזית כזו. הכוונה היא לדחות את הופעת הסוכרת. אני לא יכולה לומר לך שניתן למנוע אותה לחלוטין, כי עם צורת החיים שלנו מאד קשה להתמודד עם כזאת גנטיקה. אבל בפרוש יש מספר מחקרים מאד רציניים שמראים כי שינוי באורח חיים הוריד בצורה משמעותית ביותר את הופעת הסוכרת אצל אנשים שכבר היו עם הפרעה במשק הסוכר. כך שמדובר לעת עת עתה בדחיית הקץ. לא ברור גם כמה שנים ניתן להרוויח בצורה כזו, אבל בקטע הזה אין מה להפסיד. אני יודעת כמה קשה המלחמה נגד המשקל, אבל עם BMI כמו שלך, את צריכה לשקול את כל האמצעים. כמו שאת בוודאי יודעת, אם את רגילה למונח ה-BMI, זו לא סתם השמנה. את בחורה צעירה, את חייבת לעשות עם זה משהו. ושוב, אני יודעת גם מקצועית כרופאה, וגם אישית כאדם שיש לו נטיה להשמנת יתר, כמה קשה המאבק הזה. אבל כל האמצעים כשרים וגם ניתוח. לא לפסול זאת. בכל מקרה, הזרועה השניה שלא דברנו עליה היא נושא הפעילות הגופנית, אישית, זה הדבר שמציל אותי, כך אני מרגישה , וזה אצלי ממש תחילף לאמונה דתית. אין כמו פעילות גופנית, זו הפנציאה מס'1, בלי ספק. אז אם זה לא חלק מהפק"ל שלך, את חייבת לעשות סוויץ' ולהכנס לזה. זה יותר חשוב מכל דבר, באמת. טוב, אני מקווה שהצלחתי להעביר לך קצת מהלהט שלי. היתר זו את. אף אחד לא יוכל לעשות את זה במקומך. תחפשי לך את המסגרות המתאימות לאופי שלך גם בנושא הירידה במשקל וגם בנושא הפעילות הגופנית ותתמסרי לזה. בהצלחה!

taltal999

New member
תודה..

בדיוק התחלתי טיפול במרפאה להפרעות אכילה, כך שאני עובדת על זה שוב תודה רבה על התשובה המהירה טל

למעלה