בדיקות SDK - למבינים

WdanaW

New member
בדיקות SDK - למבינים

היי חברים,
זו שאלה מראיון עבודה. אני יודעת שהיא לא הכי אינפורמטיבית אבל בכל זאת זקוקה לעזרתכם לגבי בדיקות SDK. אז הנה השאלה:

נתון לנו SDK לWindows Phone.
יש כמה קריאות לSDK:
1. פתיחת האפליקציה.
2. פעולה מסוימת בתוך האפליקציה (מוגדר לפי מקרה). לדוגמא: לחיצה על כפתור, הגעה למסך מסוים וכו'.
3. סגירת האפליקציה.

כתוב Test cases למוצר זה.

המון תודה לכם ושנה טובה!

smadji

New member
השאלה היא לגבי טסט קייס נראה לי

מתארים לך מצב שבו תצטרכי ליצור טסט קייס למוצר בפיתוח.

את רוצה לדעת איזה סוג של פיתוח מדובר. במקרה של פיתוח 'מפל' את תכתבי אחד לאחד כל שלב של מה שהמשתמש ירצה לעשות, ומה הוא מצפה שיקרה.
לדוגמה:
המשתמש לוחץ על האיקון לפתוח את האפליקציה.
המשתמש רואה את האפליקציה פתוחה, יש איקון אדום מלמעלה משמאל.
המשתמש לוחץ על כפתור דואל
המשתמש נשלח לאפליקצית הדואל וכתובת החברה והנושא מופיעים בתוך מייל מחכה לשליחה

אם מדובר הפיתוח גמיש 'אג'ייל' אז אני כותבת את המקרים שלי בצורה קצת אחת. כי בפיתוח כזה משתדלים לדלג על שלב כתיבת מסמכים מפרך. בסופו של התהליך כנראה שהמסמכים של קיו איי יהיו המסמכים הכי מלאים. בנוסף בגלל שהפיתוח גמיש תמיד יהיו שינויים הצעדים המדוייקים, אבל המטרה כנראה תישאר אותו הדבר, או שיצטרכו לעדכן את המסמכים.
במקרה כזה אני מחלקת את המקרה ל-2 חלקים:

כוונת המשתמש:
המשתמש רוצה לשלוח איימיל לתמיכה

פעולות המערכת:
המערכת מקבלת לחיצה על כפתור המייל, היא מעדכנת את הדאטהבייס ששליחת מייל התבצעה ופותחת בקשה לתוכנת המייל לפתוח מייל חדש ולאכלס את הפרמטרים של הדואל והנושא בפרמטרים מוגדרים מראש (הייתי מצרפת אותם כאן)

שתהיה לך שנה טובה ובהצלחה.

עמית ו

New member
ובכן,

כשאנחנו שואלים שאלה דומה (לא קשורה לטלפונים, אבל זה בגדול "הנה תיאור מערכת, מה תבדקי?"), אנחנו לא מחפשים תשובות ספציפיות. אנחנו מחפשים לראות מישהו שיודע לשאול שאלות (למשל, בדוגמה הזו - מי משתמש בSDK? מה המטרות של הSDK הספציפי? האם צריך להתייחס לריבוי אפליקציות? באיזה טווח מכשירים צריך לתמוך? עד כמה אכפת לנו מדברים כמו צריכת סוללה \ נתוני אינטרנט \ קליטה סלולרית? באילו שפות תכנות תומכים? ועוד).
&nbsp
דבר שני שאנחנו מסתכלים הוא על היכולת לפרט איך לבדוק משהו, מעבר לרמה של להוסיף לכל דרישה את הקידומת "צריך לבדוק ש..." (למשל - לא להגיד רק "אני בודק שהאפליקציה נפתחת", אלא לדעת להרחיב כששואלים שנפתח אפליקציה ונסתכל בלוגים כדי לראות שהמשאבים נטענו כמו שציפינו, ננסה לסמלץ מצבי קריסה בהם האפליקציה לא מצליחה לעלות, שנבדוק כמה זמן לוקח לאפליקציה לעלות על מגוון מכשירים וכו'.

למעלה