בדיקות קרישיות

בדיקות קרישיות

היי, אני לאחר IVF רביעי, מתוכן שתי הפלות. לפני שמתחילה סבב נוסף, שוקלת ללכת לפרופ׳ קופרמינץ ליעוץ. אילו בדיקות עליי לבצע בטרם אגיע אליו לפגישה?

מצטערת לשמוע על שתי ההפלות

באיזה שלב היו ההפלות? האם עברת היסטרוסקופיה?
מה הסיבה לטיפולים?
&nbsp
בכל מקרה במקומך אחרי שתי הפלות הייתי עושה סט בדיקות קרישיות יתר, את יכולה לגשת להמטולוג בקופה כדי לבקש הפנייה. ייתכן שלא ייתן הפניה לסט המלא, אפשר להתחיל ממה שהוא נותן ולהשלים בפרטי את היתר אם יהיה צורך
קישור לרשימת הבדיקות http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/180/181433039/משפחה/פוריות
&nbsp
&nbsp

תודה!

בסביבות שבוע 6. עברתי פעמיים היסטרוסקופיה, הכל נמצא תקין. הסיבה לטיפולים חצוצרות חסומות.

הרופא קבע שאין קשר בין החסימה של החצוצרות להפלות?

אני מכירה את הנושא רק על קצה המזלג מקריאה כאן בפורום, לכן נמתין שבנות עם ניסיון ייתיחסו לכך.
לגבי קרישיות יתר - אני הייתי ניגשת להמטולוג כדי לקבל הפניה בלבד אם רופא המשפחה לא יכול להוציא לך, אבל לא הייתי מקבלת את קביעתו באשר לטיפול בהתאם לתוצאות, פשוט כי רוב ההמטולוגים לא מבינים בקשר שבין הפלות וקרישיות יתר. עם התוצאות תיגשי לקופרמינץ.
מאחלת לך ידיים מלאות בקרוב

simsam1

New member
יש לי שאלה שאני פניתי לרופא משפחה לבקש הפניה להמטולוג

נענתי בשלילה שקודם כל הוא מפנה אותי לבדיקות דם ורק אם משהו יוצא לא תקין שולחים להמטולוג האם זו הדרך??

טוליתי

New member
כן ולא

כן, כי לכאורה אין מה לפנות להמטולוג אם לא נמצאה בעיית קרישה.
לא, כי גם תשובות גבוליות יכולות לגרום להפלות.
&nbsp
ולמה המטולוג? לצערנו, רוב ההמטולוגים לא מבינים דבר בקשר שבין הריונות להפלות. מציעה לפנות לקופרמינץ.

simsam1

New member
אני פשוט קצת לקחתי הפסקה אז ביקשתי כל מיני בדיקות

אני במכבי

רופאת משפחה הגישה בקשה להמטולוג והוציאה לי הפניה לסט בדיקות מלא (לא זוכרת כמה זמן לקח), עם התשובות ניגשתי להמטולוג, אבל המטולוגים לרוב לא מבינים בקשר שבין הפלות וקרישיות יתר (אצלי נקבע מינון נמוך מאוד של קלקסן ורק מבטא חיובית).
עם התוצאות האלו ניגשתי במקביל לפרופ' קופרמינץ שנתן לי קלקסן במינון כפול.
&nbsp

תודה טוליתי

הצלחתי להתבלבל
אם מי שצריך לתת לי הפניה לבדיקות קרישיות זה ההמטולוג, שאליו אולי לא ישלחו אותי, אז עם אילו תוצאות אגיע לקופרמינץ? ניתן ללכת למעבדה פרטית ולעשות את הבדיקות? בכמה כסף בערך מדובר?

צומבה1

New member
תלוי באיזו קופה את

אני בכללית. צלצלתי לאיכילוב ופקססתי להם את רשימת הבדיקות שנתן קופרמינץ. רופאת המשפחה שלי הכניסה את ההפניות. חלק נעשו בקופת חולים רגילה וחלק באיכילוב. נדמה לי שלשתיים היתי צריכה טופס 17, שאותו ניתן להוציא שם באיכילוב באותה קומה במקום. 2 בדיקות נראה לי שולמו באופן פרטי שם. לא זכורה לי הוצאה גדולה במיוחד ( ביחס לדברים אחרים שאני עושה ...)

אני במכבי

תודה רבה על תשובתך. אם אני מבינה נכון הלכת לקוםרמינץ והוא הפנה אותך לבדיקות הנדרשות?

צומבה1

New member
כן. מיד אחרי הגרידא בשבוע 11 הלכתי לקופרמינץ

הוא נתן רשימת בדיקות אותה שלחתי לרופאת המשפחה שהכניסה מה שבקופה. השאר, כאמור, עשיתי באיכילוב. צלצלתי למחלקת המטולוגיה ואמרתי שיש לי הפניה פרטית מקוםרמינץ. אמרו לי לפקסס וקבעו לי תור לבוא ולעשות את כל השאר. שימי לב שאחרי הפלה יש לחכות פרק זמן מסויים לחלק מהבדיקות. לפחות כל נראה לי. יתכן שכדאי ללכת לקופרמינץ קודם ואז לשלוח לו את התשובות במידה ומשהו נמצא לא תקין. לי הוא נתן מראש שתי אופציות טיפול- אם משהו ימצא עם גורם קרישיות ואם לא אז טיפול מניעתי. מאחלת לך שזה יביא את ההריון התקין המיוחל. מבינה ככ את הסבל...בהצלחה !!!

למעלה