בדיקות קריוטיפ

חגית11

New member
בדיקות קריוטיפ

לאחר 3 הפלות הפלות[שניים כימיים ואחד שהסתיים בגרידה נשלחתי לבצע בדיקות קרישה ובדיקת כרומוזומים-קריוטיפ. לקבלת התשובות יש להמתין כחודש לפי מה שקראתי רק ל5 אחוז מאלו שסבלו מהפלות חוזרות נמצאו בעיות בכרומוזומים,אך כשהן מתגלות לא ניתן לטפלם. עברתי כבר את כל מסכת ההמתנות המורטות עצבים של מעקב כל פעם מחדש שיצאו מם זקיקים מינימלי כי היבול קטן מידי,עברתי שנה וחצי את המתח של בדיקת הבטא המיוחלת ולצערי 3 פעמים את המתח של התפתחות העובר עד להפסקתו. עכשיו נוצר מתח ופחד מסוג חדש מעין גזירה שכזו ,אם התוצאה תקינה עדיין אפשר למלא מחדש את מאגר התקוות ואם לא הכל פשוט אבוד. יש לי 3 שבועות של המתנה כאלו,בהן איני עוברת שום טיפול ומשתדלת לחשוב שהכל יהיה בסדר,כי כמה אפשר עוד??? רציתי לשאול אם במקרה מישהי שמעה על מקרה עם בעיה כרומוזונלית,לי נאמר על ידי היועץ הגנטי שלצערו הוא נתקל במספיק מקרים,ולא זכור לי שנושא זה הועלה בפורום,האם ידוע למישהי משהו בענין,אני יודעת שזה מוקדם להעלות בעיות שטרם נתגלו,אצלי אולי זה חלק מתהליך מקדים של התמודדות,והיום אני מרגישה שאם היה לי את כל הידע שיש לי היום ,הייתי מלכתחילה משנה את כל מסלול הטיפולים שלי ומקצרת אותו בהרבה אני לקראת סגירת שנתיים בתוך העסק הזה ולצערי הגיל כבר מתקדם לעבר ה 36 עם תגובה יחסית עלובה לטיפולים,מה דעתכן בנידון??

חגית11

New member
הוחלף לי בטעות השם,כנראה שאחותי

התעסקה לי במחשב ושינתה אותו.איני יודעת לתקן זאת,אז הכותבת היא קורלי. וחגית כנאה שייכת לפורום אחר.

נועם@בת

New member
ההמתנות הן החלק הכי קשה במסכת

הטיפולים שלנו. אנחנו מסתערות כמו נינג´ות על המזרקים הבדיקות הUS. עומדות בתור לרופא, לבית המרקחת, לאחות ומה לא. אבל הכי הכי קשה זה לא לעשות כלום ורק לחכות. כי ברגע שאנחנו מתיישבות ומפסיקות לנוע המחשבות האלה עולות לנו מהמקום הכי נמוך והכי פגיע. עולות ומטפסות בתוכנו, מקבלות אומץ פתאום לצוף החוצה הדרך הכי מפחידה. גוררות איתן חרדות ופחדים ואת כל השחור הזה שקברנו בכל ימות ההמולה שלנו בין זריקה לבדיקה. וככל שהן עמוקות יותר החרדות האלה, הן עמומות יותר וחסרות שם מדויק. מאחר ואנחנו לא רגילות אליהן הן מצליחות להכות אותנו במקומות הכי רכים שלנו, ולנו אין מעטה צדף לסגור ולהגן על עצמנו. אז נושמות עמוק וסופרות את השעות, וכל יום אומרות הנה עבר לו עוד יום ושרדנו. ובבוקר מסתכלות בראי ואומרות בלי להתבלבל שבטוח שהכל בסדר ואין מה לדאוג. ובערב באותה מראה ניבטות אלינו עיניים שצל של פחד מציץ מתוך האישונים שלהן, ואנחנו פותחות טלוויזיה בקול או עושות רעשים מיותרים כי להבריח את הצל הזה. מה שאני למדתי בכל התקופה הארוכה הזאת שאף פעם זה לא סוף הדרך, ושום דבר לא אבוד. לפעמים המציאות משתנה ואין לנו דרך להתמודד איתה, אז אנחנו פשוט משנות את היעד ואז הדרך משתנה מאליה. אני כבר מעזה להתסכל למציאות בעינים ויודעת שאם לא אצליח להיות אמא בדרך אחת, אנסה דרך אחרת. זה לא מוריד מהנחישות שלי, לא מקטין מהאופטימיות שלי, רק לפעמים מפיג את הערפל השחור שנופל עלי כשהמציאות חונקת אותי. אני לא מבינה גדולה בבדיקות. מהמעט שאני זוכרת היו בנות שדיווחו שבבדיקות התגלתה אצלן בעיה בקרישה, מה שהוסיף להן לפרוטוקול הזרקת קלקסן, ולחלקן גם הריון. אני לא זוכרת תוצאות אחרות, אבל אולי תשמעי פרטים אחרים מבנות אחרות. תחזיקי מעמד יקירה תיישירי מבט לפחדים ותגידי שאיך שלא יהיה שום דבר לא אבוד, ולכ מצב יש פתרון, גם אם זה לא הפתרון שחשבת עליו מלכתחילה.
נועם

רינתילה

New member
קורלי חמודה!

אין לי איך לעזור לך לעבור את התקופה המעיקה הזו. רק תנסי להסיח את דעתך מהעניין (עבודה, סרטים, ספרים, טיולים וכו´) - אולי זה יקל קצת. לי עשו בדיקות לקרישה כדי לשלול טרומבופיליה, כי לאחותי ואימא שלי יש, ונמצא שאין לי. בכל מקרה, כמו שנועם כתבה לבעיות קרישה יש פתרונות תרופתיים שהרבה פעמים עוזרים. בקשר לבעיה הכרומוזומאלית - אין לי מושג, אבל הכי גרוע זה שיגידו לך שאת צריכה תרומת ביציות, וזו עדיין אפשרות להריון ולידה תקינים. תמיד יש גם אופציה של אימוץ. אל תתיאשי!!! יהיה לך ילד, ולא משנה איך! חיבוק גדול גדול! רינת.

אוריה4

New member
בדיקת קריוטיפ

לחגית היקרה, ביום שלישי הקרוב בעלי ואני עושים גם כן את הבדיקה הזאת בעקבות שתי הפלות רצופות. שאלתי את הרופא שלי לגבי הבדיקה שתי שאלות: 1. האם במידה ומתגלה בעיה בכרומוזומים יש דרך לטפל בזה ולפתור? התשובה היתה לא. אבל ההמשך מאוד מעודד (אותי לפחות): במידה ואכן יש ליקוי בכרומוזומים שלי או של בעלי, האם זה אומר שתמיד תתרחש הפלה בזמן הריון? והתשובה היא לא ולא! לפי הרופא, שלא אזכיר את שמו, אבל הוא מנהל מחלקה בבי"ח במרכז ונחשב לאחד הרופאים הטובים בארץ, הליקוי עשוי להיות הסבר להפלות החוזרות והנשנות, אבל לאו דווקא כל הריון יסתיים בהפלה. יכול להיות הריון תקין. זה מאוד ניחם אותי. אני מאחלת לך ולכל בנות הפורום האמיצות שנהרה במהרה בימינו. אמן! לפני כל הפריה (לפחות בשתיים האחרונות) קניתי חמסה ותליתי בבית, סילקתי עציצים נובלים והשתדלתי לבלות כמה שיותר. גם השתטחתי על קברות צדיקים בעמוקה והקבר בהר מירון. הייתי עם חברה. תוך שנה היא נכנסה להריון (ותיכף יולדת) ואני נכנסתי פעמיים. אז שיהיה בהצלחה, אוריה

למעלה