בדיקות פוריות

גלייהו

New member
בדיקות פוריות

שלום. אני בת 25 ואני רוצה ללכת לרופא נשים לבדיקה (זו הפעם הראשונה שלי) ורציתי לדעת אילו בדיקות מבצע הרופא, מהו התהליך, שמעתי שיושבים על כסא ולא על מיטה-למה הכוונה? האם צריך להתקלח לפני כן? האם הבדיקות כואבות? עם איזה מכשור בודקים? כמו כן אני מעונינת להכנס להריון-אילו בדיקות עליי לבקש ממנו לעשות? אם יש ברשות הרופא אולטראסאונד האם הוא יבצע בדיקה לראות שהרחם תקין? האם יש בדיקות אותן צריך בעלי לעבור, כגון בדיקות איכות זרע וכד´. אני אודה לכן מאד על תשובתכן.

פפושקי

New member
צרור תשובות לצרור שאלות

ראשית, הרשי לי לנזוף בך מעט - בגיל 25 וזו לך הפעם הראשונה אצל רופא נשים? נשים צריכות לעבור בדיקה פעם בחצי שנה, וקיימת גם בדיקה שנקראת פאפ סמיר שבודקת האם יש תאים סרטניים ברחם (זו בדיקה שאם מגלים תאים בשלב ראשוני מאוד - הדבר יכול להציל חיים!). אז... ולשאלותייך: 1. לרופא נשים בד"כ יש כסא הדומה לכסא של רופא שיניים רק שבצדדים יש מתקנים לשים את הרגליים כך שהרגליים יהיו בפיסוק ויהיה קל לבדוק.... 2. כדאי להתקלח משום שזה יתן לך הרגשה נעימה. 3. הבדיקות לא כואבות בכלל. אולי מעט אי נוחות אבל בפירוש לא כאב (בהנחה שאין לך בעיות). 4. המכשור - תלוי במה שבודקים. 5. בדיקות לפני הריון - מקובל לשלוח לבדיקות דם (תתעקשי שזה יכלול בדיקה לגילוי CMV וגם לגילוי נוגדני אדמת )וכן לבדיקות גנטיות. בדיקות גנטיות אפשר לעשות במרפאות של בתי החולים ושם גם יאמרו לך לפי המוצא העדתי שלך ושל בעלך איזה בדיקות אתם צריכים לעבור. 6. לגבי האולטרהסאונד - אפשר לבקש מהרופא לבדוק את הרחם והשחלות משום שזו אחת הבדיקות הראשונות שעושים. 7. לגבי בעלך - לא ציינת כמה זמן אתם מנסים, אם בכלל. במידה ועוד לא התחלתם, לא נהוג לשלוח לבדיקת זרע.. מקווה שעזרתי פפושקי 6.

ריניני

New member
ועוד דבר קטן

בטח חשבת על זה בעצמך, אבל רק לשם ביטחון אני מציינת - לא לקבוע את התור לזמן בו תהיי במחזור. בהצלחה!

uliss

New member
היי גלייהו ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני גם בת 25 ויכולה לתרום מנסיוני. אלף כל תהיה רגועה כי רוב הבדיקות לא כואבות ואין לך מה לחשוש. נתחיל מבעל כי אצלם זה פשוט : עושים ספרמוגרמה , ז. א. בדיקת הזרע וזהו - אצלם חשוב רק כמות ואיכות הזרע. אצל אשה: 1. צילום הרחם - (מצב הרחם אי אפשר לבדוק בUS ), זה דבר הכי לא נחמד מכל הבדיקות. 2. US -אצלי למשל דרך US מצאו אנדומטריוזיס 3. בדיקות הורמונליות - בדיקת דם רגילה מהווריד. זה מה שלבינתיים עשו לי . שיהיה לך המון בהצלחה , לא לחשוש ותזכירי ששום דבר לא כואב , לפעמים זה לא נחמד וזהו ובוודאי תבואי לרופא אחרי המקלחת.

uliss

New member
הוספה להבנה ../images/Emo32.gif

כל מה שכתבתי זה במידה ואתם מנסים שנה ולא נכנסת להריון ואת מרגישה שמהשהו לא בסדר . אז פונים לרופא מומחה לפריון והוא עושה את הבדיקות שכתבתי למעלה .

גלייהו

New member
שאלה אחרונה-אם מקיימים יחסי מין

יום-יומיים לפני הבדיקה האם הבדיקה עשויה להזיק להיקלטות ההריון, לתהליך של כניסה להריון?(כלומר האם הזרעים נפלטים החוצה)? ושוב, תודה.

גלייהו..

תלוי אם את מקיימת יחסי מין בזמן ביוץ, אם לא קיימת בזמן ביוץ, אז לא יקלט שום הריון... הזרעים שנפלטים החוצה, זה לאחר קיום יחסי המין... לאחר מכן (ואחרי שטיפה/ניקוי) הזרעים כבר לא יוצאים החוצה... מקווה שעזרתי..

גלייהו

New member
מה שהתככונתי זה האם הרופא כאשר

הוא בודק אותי האם הוא עשוי להזיק להקלטות הזרעים במידה וקיימנו יחסי מין יום לפני כן?

ריניני

New member
הם אמורים להיות מחוץ להישג ידו

לא ברחם אלא איפשהו בחצוצרות, מבלים עם הביצית (בהנחה שבדיוק יש שם אחת כזאת, משמע שאת ממש אחרי ביוץ).

למעלה