בדיקות מעבדה

בדיקות מעבדה

אני בת 38, בריאה בדר"כ. נשלחתי לבדיקות לאחר שנמצאה אצלי רמה ירודה של wbc ורמה ירודה של NEUT abs. עליי לציין שבשבע השנים האחרונות, הרמה ירודה ואף רופא לא התייחס לכך עד היום. הבדיקות האחרונות נעשו לאחר ארוע התעלפות שבו התעלפתי פעמיים ברציפות כאשר אני לא זוכרת מה קרה בין פעם לפעם. בנוסף לא היתה הקדמה להתעלפות (סחרחורת או "שחור בעיניים"). נשלחתי למספר בדיקות לאחר ההתעלפות (אקו לב, הולטר, MRI מוח, EEG ובדיקה אצל רופא עיניים) וכולן יצאו תקינות. לפני כשבוע היה לי ארוע נוסף של סחרחורת שלוותה ברעידות של הגוף (כמו בירידת סוכר) והזעה מוגברת פתאומית באזור הראש והחזה. לאחר כחצי שעה בערך של מנוחה ושכיבה התאוששתי. הרופאה שלחה אותי לבדיקות נוספות בעקבות החריגה בספירת הדם ואלו התוצאות שיצאו חריגות :
ana pattern - nucleolar
ana titer - pos 1.160
dna (ds) ab - borderline 10
anticentrimere ab - 1.5
wbc - 3.4 - המינימום 4.8
rbc - 4.03 - המינ' 4.2
mch - 31.1 - המקס' 31
neut abs - 1.5 - המינ' 1.9
בנוסף, לאחרונה היו לי תופעות של קדם מנופאוזה , גלי חום בכל שעות היום, שינה לא טובה, עצבנות וווסת לא סדירה ( פעם מגיעה אחרי 3 שבועות ופעם אחרי 7 וכ').בבדיקות דם הורמונליות נמצא שה FSH שלי הוא 70 . (אני אחרי עשרות טיפולי פוריות שעברתי בגלל חוסר זרע אצל בעלי. הטיפולים הניבו 2 ילדים בשני הריונות שונים. ילד שלישי לא הצלחנו להביא שכן הגוף שלי כבר לא הגיב להורמונים) .הגניקולוג רשם לי פרוגילוטון שאותו אני לוקחת כבר חודשיים (התחלתי לקחת את הכדורים לאחר ההתעלפות) והתופעות אכן נעלמו.
מה אבחנתך? מה הצעד הבא שעלי לעשות? האם יש עוד דברים שכדאי לבדוק?
תודה

כדוריות לבנות נמוכות

העובדה כי רמת הכדוריות הלבנות מעט נמוכות מזה שנים (ושזאת לא תופעה חדשה) דווקא מרגיעה. יש סיבות רבות לכך כולל מוצא ( מוצא תימני למשל) - שאר הבדיקות יצאו די תקינות למעט ANA חיובי שגם היא בדיקה שאינה מאד ספציפית - השאלה הינה האם קיימים תסמינים ארים. אם אין, נראה כי כנראה יהיה צורך בעיקר לעקוב - רצוי במקביל להתיעץ עם המטולוג

המשך

תודה על התשובה.
לגבי המוצא, אני אשכנזייה. לגבי תסמינים, אני לא יודעת מה נחשב נורמלי ומה לא. לדוגמא, אם אני מרגישה עייפות בשעה ארבע אחה"צ וקושי לתפקד, אחרי 6.5 שעות שינה בלילה, האם זה נחשב נורמלי או לא (הקושי התחיל לאחרונה, אחרי ארוע ההתעלפות).
על איזה תסמינים מדובר? למה לשים לב?

אולי את מחטופי תימן ?

למעלה