בדיקות לכספומט

almonit23

New member
בדיקות לכספומט

לאור החיפוש שערכתי , ראיתי ששואלים על בדיקות של כספומט לדוג'. הבנתי שצריך לעשות זאת בעיקרון בטבלה , אבל ארשום זאת בתמציתיות כדי שתגידו לי אם זה מספיק- 1.בדיקות פונציונאליות- קליטת כרטיס כספומט,קליטת סכום מבוקש להוצאה, הוצאת הכסף, הדפסת פיתקית, בירור יתרת חשבון, בירור תנועות אחרונות, קליטת מס' סודי. מקרי קצה- א. אם הכרטיס אינו כרטיס כספומט תיקני - איך להתייחס? לבלוע, להציג הודעה מתאימה, התעלמות?? קובעים התייחסות ואז בודקים שבאמת זה מה שמתרחש בפועל. ב. אם הכרטיס תקין- והמס' סודי לא- לקבוע אחרי כמה פעמים של ניסיונות לבלוע את הכרטיס והצגת הודעה מתאימה למשתמש. ג. הוצאת כסף- אם אין מספיק יתרה למשתמש או בכפומט עצמו-> הצגת הודעה מתאימה -כמה כסף הוא יכול להוציא. ד.הדפסת פתקית- אם אין מספיק דיו- הצגת הודעה מתאימה על המסך. ה.בירור יתרה או תנועות אחרונות - אם המחשב נפל או אין נתונים- הצגת הודעה על המסך. 2.תפריטי מערכת- בחיפוש שערכתי פה לא כ"כ מסבירים על זה. רשום רק F3 F5 האם הכוונה לתקינות של כל הדברים המופיעים על המסך? אם כן במקרה שלנו נבדוק שבלחיצה על המסך המסך אכן ירגשי את הלחיצה, ויעשה את המבוקש. 3.שפה- תמיכה בעברית ואנגילת. לבדוק שכל הפעולות עובדות כראוי , ואין בעיה של יישור שמאל או ימין. 4.בעיות חיצוניות ותשתיות-פה לא כ"כ מצאתי מה לרשום. נניח בבדיקות לתוכנה הייתי רושמת התאמה למערכת ההפעלה וכו' האם בכל דבר חייב שיהיו כל המרכיבים שהזכרתי למעלה?? תודה מראש ואשמח לתגובות

erandd

New member
כיוון מצוין

תנסי לחלק את הבדיקות לסוגים שונים: 1. עומסים 2. פונקציונליות 3. תאימות 4. GUI 5. בסיסי נתונים 6. בדיקות קצה 7. בדיקות תצורה אחרי שתחלקי תוכלי לסווג בדיקות שונות לכל קטגוריה למשל בדיקות GUI יטפלו בכל הלחצנים והמסכים בדיקות תאימות יטפלו בהתקנת תוכנת הכספומט על פלטפורמות שונות וכו'

almonit23

New member
תודה רבה!! תוכל להסביר בקצרה מה זה

בדיקות תצורה? לא נתקלתי בשם זה בקישורים שניתנו בטאגליינס או במאמרים תודה!!

erandd

New member
בדיקות בקרת התצורה

שכל קטעי הקוד הועברו כראוי

louis XIII

New member
לגבי 4, לנסות לירות בו

לראות האם הוא קורס ומשחרר כסף או ננעל ומזעיק משטרה. (בארהב די נפוץ לירות בכספומטים מסתבר, ולא אני לא צוחק) לנסות לטלטל אותו ולראות אם האזעקה עובדת, אמור להיות לו חישן זעזועים. מה קורה אם מנתקים חשמל כשיש כרטיס בפנים באמצע עבודה, האם ה UPS שלו בסדר והוא ממשיך לעבוד תקין וכדומה.

almonit23

New member
עברתי את השלב הראשון!! אני צריכה

עזרה נוספת, אשמח לכל עזרה... נאמר לי שסינון הבא יכלול מבחן על המחשב,שיתנו לי אתר ואני אצטרך לבדוק מה הבאגים שבו. מדובר בבדיקות ידניות. עוד נאמר לי שרוצים לבדוק כיצד אני עובדת, מבחינת כתיבת מסמך , ומעקב אחרי תהליכים. אני בוגרת ללא ניסיון. איך אני יכולה להתכונן למבחן כזה?? האם קיימים ברשת אתרים עם באגים שאתם מכירים שאני יכולה להתכונן איתם?? לפי מה שלמדתי מהפורום יש כמה סוגי בדיקות: 1.בדיקה שהאתר עובד בכל הדפדפנים 2.אבטחה 3.איך האתר מתפקד כאשר חוסמים פונ' מסויימות שבו (חסימת פרסומות לדוג') 4.שימושיות- מבחינת המשתמש 5.שכל הקישורים בו עובדים האם קיימות עוד בדיקות?? איך אני אמורה לכתוב זאת במסמך?? בתור טבלה?? (בדיקה, מה התוצאה המבוקשת, והתוצאה שקרתה בפועל) אשמח לכל עצה, אני מחפשת עבודה זמן רב... תודה מראש!!!!

למעלה