איך בדיוק הוא הורד את הטרף ? הוא נחש חנק או נחש עם ארס ? כי אני רואה שהוא נכרך סביב הטרף כאילו הוא חונק אותו אבל מצד שני הוא גם נושך . הנשיכה משחררת ארס ? מה קורה שם בדיוק ? אם יש ארס אז מה הוא עושה לבני אדם? ואותה שאלה לגבי בואות ופיתונים . תודה. אור
וכריכה זה אותו הדבר במקרה הזה רק שבארץ כבר הייתה קיימת משפחת החנקים אז החליטו לתת לו שם דומה אבל לא בדיוק... הנשיכה עוזרת לנחש להחזיק את הטרף שלא יברח ממנו לפני החניקה ובדרך כלל כשהטרף מת הוא משחרר את הנשיכה. ולא הוא לא ארסי.
אמא שלי פעם ראתה זעמן זיתני (וגם הכרכן הוא מהזעמניים אז הנחתי שזה דומה) ומרוב הסטריה (נו פולניה.. למרות שהיא בכלל ייקית) ניסתה להרוג אותו עם מקל של מטאטא. אז אני ואבא תפסנו אותו ובספר של הזוחלים היה כתוב שהוא תת ארסי ולא הבנתי אף פעם מה זה . כמובן שכמה ימים אחרי זה שיחררתי אותו ביער שליד הבית . אבל מה זה באמת הקטע של התת ארסי ? מה זה אומר?
תת ארסי אלו נחשים ששיני הארס שלהם ממוקמות בערך מתחת לעיניים ולא בקדמת הלסת כמו בנחשים ארסיים. בנוסף שיני הארס הן מרזביות כך שהארס מטפטף לאורך חריץ בשן וחודר לפצע לא על ידי הזרקה כמו בנחשים ארסיים. רוב הנחשים התת ארסיים אינם מסוכנים לבני אדם אך יש יוצאי דופן.