בדיקות דם

shachamy

New member
בדיקות דם

שלום לכולם. אני משתתפת חדשה בפורום (עד עכשיו הייתי באיזור, פאסיבית..). אני צמחונית כבר 11 שנים ולומר את האמת- אף פעם לא הקפדתי יותר מידי על בדיקות תקינות. בכל אופן השבוע קיבלתי תוצאות, שבנתיים לא עברו אצל הרופא, אבל נראה כי רמת ה- B12 שלי נמוכה (183 בסקאלה של 180-650) ויש לי כמה שאלות: 1. שמתי לב שדובר כאן רבות על בדיקת MMA. האם היא נחוצה גם במידה ובדיקת ה-B12 כבר מעידה על בעיות חוסר? 2. יש סיכוי שאני חייבת זריקות במצב הזה או שתמיד ניתן להסתפק בכדורי המציצה הטבעיים? 3. ואחרונה- האם כדאי להראות את התוצאות גם לתזונאית ואם כן- האם יש המלצות על מישהו בת"א? זהו. יודעת שהעמסתי קצת אבל מקווה לקבל תשובות שיעזרו לי. ותודה מראש

דורון ק

New member
ברוכה הבאה../images/Emo20.gif

זהו, אני כבר לא סומך על פרחי הפלסטיק האחרים-קבלי
. הבדיקה שאת מתארת נקראת Serum B12, היא יכולה להראות שמאגרי הויטמין מתחילים להתרוקן. הטענה העיקרית בנוגע לאמינותה היא שיכול להיות לך מחסור בויטמין(אפילו קליני), ושהרמה בבדיקה זו תהיה גבוהה. זאת מאחר שבדיקה זו מושפעת מחומרים הדומים במבנם המולוקולרי לויטמין אך אינם זמינים לגוף. בכל מקרה-תוצאת הבדיקה אצלך נמוכה, ואכן סביר להניח שיש לך מחסור ברמה כזו או אחרת(או לפחות רמות תת-אופטימליות). זריקות ניתנות במצבי מחסור קיצוניים או כאשר ישנו איבחון של בעיות בספיגת הויטמין-ברוב המקרים כדורים בהחלט מספיקים. אני מניח שאת תוכלי להעלות או רמות הויט' בעזרת כדורים תת-לשוניים בלבד, אך חובה להתייעץ עם רופאך בעניין. עד ההתייעצות-קחי שני כדורי מציצה של 1000 מק"ג B12 ליום לתקופה של עד 3 שבועות.

דורון ק

New member
עוד הערה קטנה

במידה ואת מעשנת ו/או יש לך בעיות רפואיות כגון אי ספיקת כליות,אנמיה ממאירה או בעיות במטבוליזם של ציאניד-מומלץ להעדיף ויטמין B12 בגרסה הנקראת Mehthylcobalamin.

Neta558

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif

שלא יטעו אותך בפרחים מזויפים, הנה לך פרח רשמי -
את התוצאות תמיד מומלץ להראות לתזונאי, זה אמור להיות העיסוק שלו ולא של הרופא, למעשה... לגבי תזונאים מומלצים בת"א, שמועות מספרות על רשימה של אנונימוס, אך טרם זכינו לראות אותה. אם תגיע לידינו (המממף, מישהו?) נפרסם אותה בפורום. נטע

למעלה