בדיקות דם

wildnature

New member
בדיקות דם

אני מטפלת בהרבה חתולי רחוב מבוגרים וכצפוי נתקלת בהרבה מקרים של אי ספיקת כליות, כל פעם שאני רוצה לבדוק מה מצב הכליות אני נאלצת לעשות פאנל מלא של בדיקות דם האם יש דרך לבדוק רק את מצב הכליות כמו בדיקה ספציפית של רמת הקריאטינין?

תלוי במעבדה שיש אצל הוטרינר

יש מעבדות דם שניתן לעשות בהן בדיקה בודדת, ואז המחיר אכן הרבה יותר זול לעומת פאנל שלם.

ושאלה: למה לעשות בדיקת דם לקריאטינין לחתולי הרחוב? הם מקבלים מזון מיוחד? הם מקבלים טיפול בנוזלים? תרופות?

עוד רעיון

ראשית - גם למעבדה חיצונית ניתן לשלוח רק מדד אחד לבדיקה. לא תמיד זה שווה את זה. כמו שענו לך - זה גם תלוי במעבדה שיש לרופא שלך במרפאה.
מה שאני עושה לא פעם במקרים כאלו, וזה קצת תלוי באפשרויות של הבעלים ובמחוייבות שלהם - זה בדיקת שתן. בכשל כליות הכליות לא יכולות לרכז את השתן כראוי. שילוב של בדיקה פיזיקאלית ושתן דליל יותר מהרגיל יכולים בהחלט לרמז על כשל כליות. זה פחות מדוייק מרמת קריאטינין, אבל זה פשוט, מיידי וזול כמדד ראשוני למרות שאין אבחנה מלאה.

yaelofer

New member
גם רמת קריאטנין לבד זה לא מדוייק.

קריאטנין יכול להיות גבוה גם מסיבות אחרות כגון התייבשות. רק בשילוב עם שאר מדדי הכליות זה ייתן תמונה האם מדובר בכשל כליות כרוני, או לחלופין בשילוב עם בדיקת שתן.

למעלה