בדיקות דם

מיש15

New member
בדיקות דם

שלום רב! אודה לכם מאוד אם תוכלו להתייחס לבדיקות דם של בתי. מדובר בילדה בת 2.8. לאחרונה מתלוננת על חולשה ורצון לישון יותר מהרגיל. היא מאוד חיוורת ולא פעילה כמו בעבר. אחרי טיול של שעה בחוץ היא שמה את הראש על הספסל ואומרת שהיא עייפה ורוצה לישון. מתעוררת בשמונה בבוקר ובתשע וחצי שוב רוצה לישון. עדיין שותה בקבוק פורמולה בבוקר ובערב ואחרי הבקבוק אומרת שכואבת לה הבטן, אך נראה שזה עובר אחרי כמה דקות. במשך היום אוכלת מעט מאוד, בגיל שנתיים וחצי שקלה 11,200. יש לה עצירות, למרות שבד"כ יש לה יציאה כל יום אך מדובר ביציאה מאוד קשה (כמו אבנים קטנות) עם ריח מאוד חזק. אציין שלא חלתה לאחרונה. עשינו בדיקות דם והנה התשובות גבוהות/נמוכות מהנורמה: lymphocytes 65.4 neutrophiles 26.6 AST 38 albumin 4.4 iron 108 ferritin 12 urea 41 glucose 58 cholesterol 199 LDH 503 hemoglobin 12.6 B12 גדול מ 1000 B12 גבוה? TransGlutaminase (IgA) Ab = 3 Immunoglobulin A = 38,8 האם זה אומר שאין צליאק? האם יש צורך לבצע בדיקות נוספות לגבי צליאק ולאור ההתוצאות האחרות? בדיקה חוזרת של סוכר והתוצאה 79 בצום של 10 שעות. איך להתייחס לכך שאתמול היה 58? האם כדאי לבדוק שוב ומתי? על מה התוצאות האלו יכולות להעיד ואיזה בדיקות נוספות הייתה ממליץ לבצע? תודה אוסיף כי מהשבוע 30 להריון הייתי במעקב מכיוון שהבטן של העובר הייתה קטנה יותר בשבועיים מגיל ההריון. היא נולדה בשבוע 38 בקסרי במשקל 2300. לאבא שלה היפטיטיס B כרוני במעקב. אודה על התייחסותכם

בדיקות דם

תוצאות בדיקות הדם שך ילדתך הינן תקינות .הייתי מוסיף בדיקת דם לתפקודי בלוטת התריס ( תת פעילות של בלוטת התריס יכולה לגרום עייפות ועצירות ).בכל מקרה הרופא המטפל צריך לחפש סיבות נוספות לעייפות כולל תפקודי כיליה .

מיש15

New member
בהמשך

שלום! תודה רבה על התשובה והמלצה לבדוק תפקודי כליה. TSH שלה תקין. שאלה נוספת היא לגבי ערכים גבוהים של כולסטרול וB12. על מה מדובר? ילדה שלא אוכלת דברים שומניים ושוקלת 11200 בגיל 2.6.האם ישנן בדיקות בעזרתן ניתן לבדוק למה ישנה נטייה של הגוף לכולסטרול גבוה בגיל הזה? כמו כן B12? האם יש צורך לבדוק את הכבד? נראה שנצטרך לפנות לדיאטנית לגבי הכולסטרול, אך נראה כי יהיה בעייתי לעשות דיאטה לילדה שגם כך בקושי אוכלת ובקושי עולה במשקל. מה דעתך? בתודה

בדיקות

ערכי כולסטרול במידה ולא נלקחו לאחר צום של 12 שעות הינם חסרי משמעות. לגבי ערך של B12 - ערכים גבהוים אינם עדות לבעיה , ערכים נמוכים הם בעייתים. לגבי המשקל הנמוך -קרוב לודאי קשור לכמות האוכל( במידה ונשללו סיבות אחרות לחוסר עליה במשקל).הייתי מיעץ להכניס גסטרואנטרולוג ילדים לתמונה.

למעלה