בדיקות דם

בדיקות דם ../images/Emo124.gif

בשעה טובה ומוצלחת, סוף סוף אני מתחילה להיראות כמו משהו תקין. זוהי הבדיקה הראשונה אחרי המעבר לתזונה ללא גלוטן - הקודמת שגילתה את הצליאק נערכה לפני שנה\ וזה בהחלט זמן טוב לראות מה קרה בשנה הזו. ההמוגלובין ברמה מצוינת = 13.1, ואני ללא תוספים! בעבר עם תוספים הייתי מגיעה במאמץ ל 12, וגם זה לא תמיד. גם הכולסטרול לראשונה מזה שנים ברמה סבירה. כללי - 186 (תוצאות קודמות - 211, 209, 212) טריגליצרידים - 48 (קודמות - 118, 98, 138) HDL טוב - 56.2 (קודמות - 43.9, 45, 50.6) LDL רע - 120.4 (קודמות - 143, 145, 134) שיפור מבורך!!! אני מניחה שזה בעיקר מההפחתה בשומנים מוקשים שבאה עם הוצאת הגלוטן מהתפריט - רב השומנים המוקשים בעבר היו מבורקסים, עוגיות, מלוואח ושאר דברים צמודי גלוטן. B12 על 591, שזה אפילו קצת גבוה יותר מהפעם הקודמת - 459. דבר ששמתי לב אליו, הוא שה TSH בירידה עקבית בשנים האחרונות... עדיין בטווח הנורמלי (1.06) אבל נמוך ובירידה. מה זה אומר?... עוד כמה ימים גם יגיעו תוצאות הנוגדנים בדם, ואז גם נראה עד כמה אני שומרת יפה על התפריט שלי...

ליאורט1

New member
../images/Emo45.gif ושאלה

קודם כל, כל הכבוד על השיפור. אסור לדעתי לשחק או לזלזל בדברים האלה. האם בתור חולה צליאק אני צריך להתייחס ולשמור על איזשהם מדדים בבדיקות הדם? תודה

המממ...

בעיקרון מדי כמה זמן מומלץ לבדוק שוב נוגדנים לצליאק, כדי לוודא שהתפריט הוא אכן נטול גלוטן ושמקפידים על הדיאטה כראוי. אם היו לך בעיות שמתגלות בבדיקת דם ואמורות להשתפר עם דיאטה נטולת גלוטן (כמו אנמיה), גם אחריהן צריך לעקוב.

שחל1

New member
בבדיקה מהשבוע יש לי LDL 141

הכולסטרול די גבוה. בפעם הראשונה . אני מאוד מקפידה נ.ג. . האם יש קשר לצליאק? מה אפשר לעשות? כאמור לי לי LDL 141 מה עלי לעשות ? אני אוכלת הרבה פתיתי אורז כתחליף ללחם האם יש לכך השפעה?. האם מותר לאכול גבינה צהובה וביצים אמרו לי להמעיט ? אשמח לתשובתכם .

למעלה