בדיקות גנטיות

gudaiva

New member
בדיקות גנטיות

בעניין הבדירות הגנטיות הבנזוג שלי מתחיל להשתפן כי הוא חושש מהעלות שכרוכה בזה. אז מי יכולה להסביר לי איזה בדיקות הן הכרחיות, מה מקבלי מהמדינה וכמה זה עולה בסופו של דבר אחרי שכללית מושלם מסבסדת? התיכנון שלי היה להתיצב ביום שלישי אחה"צ ולסגור את העניין אבל עכשיו אני לא ממש בטוחה.

פּוֹנְג

New member
בטאגלייין (השורה שרצה למעלה)

יש קישור לשירשור בנושא וטבלה שמרכזת את הבדיקות ומי צריך לעשות אותן. אחרי שתדעו בדיוק כמה בדיקות, תראו שאולי אין צורך להשתפן. אבל כל עלות שלא תהיה, תהיה קטנה יותר מהעלות לגדל ילד שיסבול ממחלה כל שהיא, כך שההשתפנות הזו בגלל העלות הכרוכה בכך היא מאד לא רלונטית. יש בקישרוי הפורום קישור לקופ"ח חולים מכבי וההחזרים שלהם, מעבר לזה אני לא יודעת אבל אולי אחרות כן יודעות. אני מניחה שההחזרים דומים בין קופה לקופה.

gudaiva

New member
תודה על העזרה

יש לנו בעיה קצת מורכבת, כי אני אשכנזיה וספרדיה, וגם הצד השני, כך שקשה להחליט מי נגד מי בכל המחלות האלו. השאלה היא האם יעוץ גנטי עולה כסף, ואם יש כזה בכלל בשניידר, או שצריך לקבוע תור בנפרד? נ.ב. הוחלט ש 1200 ש"ח זה בסדר, ואילו 1400 זה כבר יקר. (ככה הוא אמר)

קרן 25

New member
בדיקות גנטיות

גם לי יש כללית מושלם ואני עושה עוד מעט גם בדיקות גנטיות וממה שנאמר לי הבדיקות יעלו לנו 1,400 ש"ח, וזה המחיר לכללית מושלם, ואין החזרים כי המחיר הזה כבר מסובסד על ידי הקופה, ואין החזרים מהמדינה, מלבד טאי זקס שהוא חינם כי הוא בדיקת סקר במכונים מסוימים. גם אנחנו התלבטנו אם לעשות את כל הבדיקות, אבל זה כמו שפונג אומרת-כל עלות, תהיה קטנה יותר מהעלות לגדל ילד חולה, והאמת- היום להביא ילד זה הוצאה רק מלחשוב עליו!!! בכל מקרה כשאת עושה את הבדיקה את יושבת לפני כן עם גנטיקאית אז שם תוכלי לברר אם כל הבדיקות הכרחיות. שיהיה בהצלחה!!

blue4u2

New member
גודייבה היקרה ../images/Emo13.gif

אגב שוקולדי גודייבה הם מדהימים בטעמם.....אבל זה כבר נושא אחר. לגבי הבדיקות הגנטיות, לרוב הנשים עושות אותן וחס חס חס חס וחלילה אם היא נמצאת נשאית גם הבעל עושה אותן (ואז אין עלות). את בדיקת הטיי-זקס הגבר עושה... אין לי מושג לגבי הכללית (הייתי עוזרת אם היית שואלת על מכבי), אבל יש מימון - במכבי למשל 8 בדיקות עלו לנו 1000 ש"ח אחרי ההנחה, אני מאמינה שזה די דומה, אבל זה כדאי כדי להיות שקטה בהריון עצמו. בכל אופן, בהצלחה....

קובולט

New member
בדיקות בכללית

אני עשיתי את כל 8 הבדיקות כי שנינו אשכנזים במכון שעובד עם הכללית מדיקר, את מתקשרת קובעת תור ועם יש לך מושלם זה עולה 1180 ש"ח, גם הבעלול שלי טרם את זרועו לטי זאקס שזוהי הבדיקה היחידה שהמדינה מממנת וצריך לעשות המון בהצלחה

למעלה