בדיקות גנטיות

הופ910

New member
בדיקות גנטיות

כמה שאלות לגבי בדיקות גנטיות- בעלי בקופ"ח מכבי. איפה עושים את הבדיקות- בקופה / במכון פרטי? היכן עדיף? האם יודעים אילו בדיקות לתת כשמדובר בתרומה? אשמח לכל תשובה ולכל טיפ בעניין.

בנוסף, טרם החלטנו סופית על מסלול, אך כנראה שנלך על מנור (חשוב לנו לבצע את ההליך בארץ). האם ניתן לקבוע פגישה גם עם חברת מנור עצמם והאם יש טעם בכך? אציין שהיינו בפגישה אצל אחד מהרופאים שעובדים עם מנור, אך לא בטוח שנבחר בו בגלל העלויות, יתכן שנבחר ברופא אחר מהקופה שעובד עימם.

totit8

New member
מוקד טלפוני של מכבי

תתקשרו למכבי והם יאמרו לכם היכן ניתן לבצע את הבדיקות הכי קרוב באזור מגוריכם. כשתגיעו לשם אתם צריכים להגיד שבת הזוג היא אוקיינית לא יהודיה ולפי המוצא של בן הזוג שלך יגידו לכם איזה בדיקות הוא צריך לעשות (עושים את הבדיקה על המקום). חבל שלוקח כחודש לקבל את התשובות.
גם אנחנו עושים דרך מנור (החזרה בחודש הבא). אנחנו שילמנו על פגישה עם רופא 1200 ש"ח שזה כולל גם את ההחזרה וקיבלנו 600 ש"ח החזר מהקופה (כללית). אנחנו נפגשים השבוע עם אורית ממנור כדי לסדר את ענייני התשלום של התרומה חוץ מזה את כל האינפורמציה את מקבלת מהרופא כך שאין צורך להגיע למנור בשביל הסבר שהרופא כבר נתן לך, אלא אם כן את מגיעה להסדיר את התשלום.
בהצלחה

הופ910

New member
שאלות נוספות

בין הבדיקות שיש לעשות, יש את בדיקת האיידס. סליחה עם הבורות, אך היכן מבצעים את הבדיקה? האם בקופה או בבתי חולים? האם צריך לקבוע תור והאם צריך הפנייה?
&nbsp
בנוסף, בדיקה אצל כירורג שד- האם צריך הפנייה? יש לי הפנייה מרופא פרטי בכתב יד ולא הפנייה מהקופה. האם יש צורך להמיר את ההפניה אצל רופא בקופה או שאפשר להסתפק במה שיש לי? יש למישהי המלצה על כירורג כזה?

עדין11

New member
הי

אני מנסה לענות:
בדיקת איידס - כמו כל בדיקת דם אחרת. מקבלים הפניה מהקופה , כלומר רופא משפחה או רופא גיניקולוג
קובעים תור לבדיקת דם בקופה.
התוצאות חסויות ולכן הן מגיעות רק לרופא שהפנה אותך. לכן בערך חודש אחרי תיהי בקשר עם הרופא לבדוק שהתוצאה הגיעה.
כירורג שד - כנ"ל. צריך להמיר את ההפניה אצל רופא משפחה או גיניקולוג של הקופה.
לקבוע תור במוקד תורים של הקופה לכירורג שד זמין. יכול להיות שהכירורג שד יתן לך עוד בדיקות (ממוגרפיה ואולטרסאונד)

בקשר לבדיקות

הי
אנחנו כלומר בן זוגי בדיוק עשה במכבי......
את צריכה לאמר שזו תרומה ואז יש את שאלת המוצא...אנחנו הולכים על מנור והתורמת מחהר העמים...נשאלת שאלת היהדות
מאחר ויש נשים משם שהן יהודיות בצורה כזו או אחרת ציינו את זה בבדיקה
והאחות לקחה את זה בחשבון כשהזינה את תוכנת המחשב.....
עשינו את כל הבדיקות שהמערכת הציעה חוץ מ 2 בדיקות שלא ניתן לעשות במכבי וצריך ללכת למעבדה חיצונית
עוד בדיקה של טלסמייה האחות הציעה לבקש ספירה מרופא המישפחה וזה מופיע שם
מקווה שעזרתי
איזה ביטוח יש לך אני עשיתי דרך מכבי כי יש לי מגן זהב וזה עלה כ 1000 ש"ח, ויש לי החזר מביטוח פרטי
אבל אם אין לך זהב לא חייבים בקופה יש עוד מעבדות כולל מעדבה טובה בבלינסון...
מקווה שעזרתי

totit8

New member
אל תשכחי שזה תלוי במוצא

ולכן הבדיקות שונות מאחד לשני. גם אנחנו עושים במנור והרופא אמר לנו להגיד שהתורמת לא יהודייה. את כל הבדיקות בעלי עשה דרך מכבי וללא תשלום.
למתי ההחזרה שלך?

למעלה