בדיקה

goldman100

New member
בדיקה

שלום, רציתי לדעת האם יש סכנה כלשהי כאשר מבצעים בדיקת איידס, בעצם קיום הבדיקה עצמה, אני שואל אזת מכיוון שהייתי באיכילוב בבדיקה והבדיקה שמתי לב מתבצעת ללא כפפות של האחות, והצמר גפן ששמים לאחר הבדיקה חשוף לאוויר ....או שניתן להיות בטויים במאה אחוז? דבר נוסף רציתי לשאול, ביצעתי בדיקת איידס כחודשים וחצי(10 שבועות) לאחר המקרה החשוד, הדביקה יצאה שלילית אך האחות אמרה לי כי התוצאה תקפה ל-3 חודשים אחורה, ומספר רופאים אמרו לי חודשיים מדוע הסתירות? יש צורך בביצוע בדיקה חוזרת?(מדובר במקרה שאין בו חשד סביר להדבקה) . תודה רבה ויום טוב

בדיקה

לגבי שאלה ראשונה אין שום סכנה. לגבי השאלה השנייה, מדובר בבדיקת נוגדנים ולכן ככל שאנו מתרחקים מהחשיפה במידה והייתה הדבקה יש יותר סכוי שזה יתגלה כחיובי. בעקרון חודשיים אם זה שלילי זה מספיק אבל אנחנו מיעצים לפי ההנחיות בארה"ב שלוקחות טווח ביטחון נוסף ואומרות 3 חודשים.

goldman100

New member
תודה ועוד מילה טובה.

תודה רבה על ההסבר אני מדויק, הבנתי גם כי עפ"י הנחיית משרד הבריאות בישראל חודשיים זה מספיק- אז אני מסיק כי אין סיבה לבצע בדיקה נוספת. דבר נוסף שאני רוצה לציין, בגלל היותך רופא בבית חולים איכילוב, ביצעתי את הבדיקה, מאוד פחדתי והגעתי אליכם , והצוות היה מאוד אדיב ונחמד , הרגשתי כאילו אני מבצע בדיקת דם פשוטה, גם בעת קבלת התוצאות ממש מרגישים את האיכפתיות והכל מתבצע בצורה מקצועית ומהירה. אתם מבצעים שם עבודה נפלאה. וגם השירות שאתם נותנים בתפוז, מענה על השאלות בצורה אנונימית ע"י רופא, פועלים מכל הכיוונים האפשריים. תודה רבה, ושיהיה לנו רק בריאות!.

למעלה