בדיקה סונית

בדיקה סונית

שלום לכולם, בשעה טובה אנחנו מתחילים מכרז קבלנים השבוע ובשאיפה להתחיל להזיז את העניינים בקרוב, המהנדסת שלי דורשת בדיקה סונית לכלונסאות שניצוק, האם מישהו יכול ציין מה העלות המשוערת של הבדיקה, התכנות בבית הוא ל 27 כלונסאות. כ"כ, האם מישהו יכול להמליץ על בעלי מקצוע לטובת הבדיקה באיזור גן יבנה והסביבה. תודה

mister500

New member
בדיקה סונית

העלות היא 1.100 ש"ח והיא מתבצעת מספר ימים לאחר יציקת הכלונסאות , הבדיקה הזאת אינה כלולה בהתקשרות עם מכון התקנים, ובאה בנפרד עם תשלום נפרד.

mister500

New member
בדיקת ..

בדיקה אם הקידוח בוצע לעומק הנכון , בדיקת צפיפות הכלונסאות , ואם אין מקטעים .

fireman

New member
למה מה אתם בונים? גשר לרכבת?

פעם ראשונה שאני שומע שמהנדס מבקש בדיקה סונית לכלונסאות של בית פרטי..... הוא דורש? על סמך מה? שישלם הוא את הבדיקה. הבדיקה הזו אינה מחוייבת עפ"י חוק ואין שום סיבה שתשלמי אותה. מקרה אחד שבו אני כן ממליץ לעשות את הבדיקה היא במקרה והכלונסאות מבוצעות בקרקע של מי תהום והכלונסאות מבוצעות בבנטונייט שם בהחלט יש סיכוי גבוה לכשל של תהליך ביצוע היציקות.

Tiefgrundung

New member
אדוני מהנדס בניין?

מדהים אותי באיזו קלות ובאיזו ביטחה אנשים חובבנים נותנים כאן עצות "מקצועיות". כמובן, לאחר מכן בדרך כלל נאמר ע"י אותם האנשים: "רק טיפש בונה/פועל/מבצע על סמך העצות שקיבל בפורום". ואני שואל, מדוע העצות הללו ניתנות מלכתחילה, וללא שום כיסוי?

הבדיקה שלנו עלתה...

1200 ש"ח לאחר מיקוח. יש צורך להמתין שבוע ימים. ממליץ להיות במקום כדי לוודא כי הבודק בודק את הכלונס על לקבלת תוצאה. אצלי כ 40 % מהקלונסאות חדרו סלע ולכן הבדיקה לא היתה חד משמעית. כשמגיעים למצב הזה יש בעיה של לקיחת אחריות על הבדיקה. למזלי סיכמנו את הנושא על ידי החלטה משוטפת בן המהנדס, הקבלן, בוחן הקרקע ואני. במיקרים אחרים כשלא ניתן להגיע לסיכום נאלצים לבצע בדיקה חדשה. ממליץ להתיעץ בבוחן קרקע מקצועי שיתן את דעתו לפני הבדיקה. בהצלחה

למעלה