בדיקה נוספת

בדיקה נוספת

שלום רב לאנשים כאן ותודה שהפורום קיים. אז ככה, יש לי בת בגיל כמעט 4 ולפני כמה חודשים הבדיקות דם הראו על הגבול של צליאק-חשד לבדיקות הגענו בעקבות עצירות ממושכת מאוד. עשו לה בדיקה ביופסיה וכו' עם צינור , ונאמר לנו שלא נראה שיש לה. עכשיו לאחר הרבה חודשים שדבר לא משתפר, והחוקנים חוגגים בחיי היפה שלי עשו לה בדיקות דם נוספות והרופאה החליטה לשלוח אותה לאותה בדיקה בפעם השנייה. הבדיקה הזו לא נעימה בכלל כידוע לכם. שאלתי היא האם זה לא טרטור של ילדה קטנה לעשות הנ"ל? האם מישהו חווה כמה בדיקות נוספות כאילו אחת אחרי השנייה? כואב לנו הלב להתעלל בה כך....זקוקה לתמיכתכם בזמן מבלבל זה. תודה ובאהבה לכם.

נצר1

New member
לדעתי כדאי לעשות

אם אתם סומכים על הרופאה, וניסו לבדוק דברים אחרים ולא מצאו שום דבר אחר, אז כדאי לדעתי לחזור על הבדיקה. גם החוקנים בטח לא מסבים לבת שלך עונג רב, ולפי מה שכתבו פה בעבר, ילדים ישנים בבדיקה ולא זוכרים ממנה שום דבר.

תודה נצר על התשובה

מקווה שיהיה טוב, ושנעבור את זה כמו כולם פה ב"ה. תודה

נטלי22

New member
הבת שלי עברה את הבדיקה לפני פחות

משנה, וזה בכלל לא זכור לה כמשהו טראומתי. החלק הכי קשה בכל העניין היה הצום שלפני הבדיקה, אבל היא לא זכרה כלום מהבדיקה עצמה, שכן היא נעשית בהרדמה מלאה, וכשחזרנו אח"כ לבי"ח כדי לקבל את התוצאות של הבדיקה ואח"כ למפגשי מעקב, היא קצת התאכזבה שלא מתכוונים לעשות לה שוב את הבדיקה הזאת עם המצלמה. עד כדי כך זה היה לא טראומתי, שהיא ממש ציפתה לחזור על זה (והתאכזבה כשהבינה שבד"כ עושים את הבדיקה הזאת רק פעם בחיים). קראתי כאן על לא מעט מקרים, שבהם לא אבחנו צליאק בביופסיה ראשונה, ולאור התמתשכות הסימפטומים החליטו לבצע ביופסיה חוזרת ובה כן גילו צליאק. גם במצב של צליאק לא תמיד כל המעי מודלק, ומספיק שלקחו דגימה מאזור בריא יחסית של המעי, ו"פספסו" את התמונה המודלקת האופיינית לצליאק. לכן, אם הסימפטומים נמשכים והילדה סובלת, ואם הרופאה ממליצה, אני אישית הייתי מסכימה וחוזרת על הבדיקה. בהצלחה ורק בריאות!

ממש שמחתי לקרוא

את תגובתך המעודדת..אני שמחה שיש עם מי להתייעץ בדבר שאנחנו מנסים לעקל אותו כי בכל זאת אין המון מודעות. כל כך טוב שיש את המידע המדהים הזה באינטרנט, ואותי אישית זה מאוד מרגיע . לנו לא אמרו דבר על צום, גם לא בפעם הקודמת-, כמה זמן צריך ליהיות בצום? הבת שלי גם לא זכרה כלום אבל היתה מאוד מעורפלת, ואני כשעשו לה את הבדיקה ממש בכיתי כי היא לא הפסיקה לצרוח, אבל נאמר לי שהיא לא חשה כאב ושלא תזכור דבר..למרותגילה אנו מספרים לה לפני ואחרי על כל התהליך (זכותה לדעת ) למרות שהוסבר לי על הסיכון של החדרת הצינור (הווצרות חור) וכו' אני מנסה ליהיות אופטימית שוב לבדיקה הבאה הנוספת. תודה על ההסבר לגבי למה עושים שוב בדיקה, כי לא ממש הבנתי לפני שהסברת לי. טוב שיש פורום נפלא כזה , תודה רבה ואספר איך היתה הבדיקה, מקווה שלא יהיה צליאק או שאולי לפחות נדע שהצליאק זה מה שהפריע וגרם לה ולנו לאי נחת ביום יום ונוכל סוף סוף לנוח.
בריאות בחזרה לכולם...

נטלי22

New member
אצלנו אמרו להיות בצום של 8 שעות

כמדומני, אבל בכוונה קובעים לילדים על הבוקר, ומבצעים את הבדיקה לפי סדר הגילאים, כלומר הילד הצעיר ביותר נכנס ראשון, כדי שהצום שלו יהיה קצר ככל האפשר. לפי איך שאת מתארת, לבתך ביצעו את הבדיקה רק בטשטוש ולא בהרדמה (אולי בגלל זה גם לא נדרשתם לצום). שווה לברר ולשאול, כי לפי מיטב הבנתי כיום מבצעים לילדים את הבדיקה ממש בהרדמה, והם ממש לא אמורים לזכור כלום, ובטח שלא לצרוח... אולי תשקלי לבצע את הבדיקה בבי"ח אחר שמבצע הרדמה (אנחנו עשינו בבי"ח איכילוב, שעובד עם מכבי). לפי מיטב ידיעתי הסיכון שתיארת (היווצרות חור) הוא ממש מזערי, ואין שום סיבה שיקרה. תופעות הלוואי הנפוצות יותר הן פציעה קלה (כמו שריטה) בושט, שעלולה להתבטא בהפרשות דמיות בצואה או בשיעול עם מעט דם, אבל זה משהו מאוד מינורי שעובר תוך כמה שעות. שיהיה בהצלחה ורק בריאות!

לידר4

New member
אל דאגה

אני אמא לילדה בת 7 שעברה את הבדיקה לפני שנתיים בטשטוש הייתי לידה עד שהיא נמנמה, תוך מספר שניות, וכשהוציאו אותי בכיתי חזק עד כדי שאותי היו צריכים להרגיע הילדה לא הרגישה כלום ישנה לה וכשהתעוררה קצת בכתה אך זו תופעה של הטשטוש ולא של כאב אז אל דאגה . אנחנו קראנו לבדיקה , בדיקת קסם והסברנו לה שהרופא יגיד לה לישון ויצלם לה את הבטן. בהצלחה!!!!!!!!!!!!!

arbell

New member
אני חושבת שכדאי

אני מכירה ילדה שנאלצה לעבור את הבדיקה 4 פעמים, כל פעם גילו תוצאה אחרת, ושללו כבר את שאר המחלות.. כל מה שאני זוכרת מהבדיקה זה שנרדמתי, וקמתי עם טיפה כאב גרון, אבל לא משהו משמעותי, ממש לא טראומתי.. בהצלחה.

למעלה