בדיקה לפני טיסה

mayafit

New member
בדיקה לפני טיסה

בשיעור השלישי שלנו, אנחנו כבר מומחים בבדיקה לפני הטיסה.
לאחר צבר של עשרות שעות - קטן עלינו.
אבל, גם היום, עם ותק של שנים באוויר ומאות שעות, אנחנו עדיין עושים שטויות.
גם עם ההסתייגות שלי בתחילת המאמר, עדיין יש מה ללמוד.
וכן, מתאים גם לחניכים.
זו ההזדמנות לשתף אותנו בשטויות שעשינו בעת או לאחר הבדיקה שלפני הטיסה.

גד יצחק

New member
בדח בעידן העכשוי

הכנתי לעצמי אפליקציה בטבלט שהיא בדח בעברית
ליד כל שורה יש קוביה שבנגיעה מסמנת V
יש בדח לבן ובדח אדום
הקפדתי להעתיק במדויק מספר מטוס את הבדח
הוספתי בכל הוא נערות משלי כמו התרת חבלים ונועל גלגל אף כיסוי מטוס
אני נהנה מאוד

mayafit

New member
זה יפה

אבל שימושי בעיקר בתוך התא. אני לא בטוח שאתה מבצע את הסבב עם המכשיר ביד.
זה נכון גם לרשימות תיוג מנייר. חוץ מחניך בשיעוריו הראשונים, לא ראיתי אף אחד מבצע בדיקה חיצונית עם הבד"ח ביד.
המאמר, עם המגבלה שציינתי, נותן, למי שמטמיע אותו, מספר נקודות כלליות לסבב ויכול רק להועיל.

mike300L

New member
שתי נקודות שחסרות לי במאמר

1. אמנם הוזכר מטוס נקי, מקרח שלג או לשלשת ציפורים, אבל הייתי מוסיף את ניקוי מגן הרוח/שמשה/חופה, הרבה חניכים וטייסים לא מנקים שמשה לפני טיסה. אם מתוך עצלות, חוסר תשומת לב, או כי אין ברשותם מטלית מיקרו פייבר וקצף ניקוי, או מים.
כל חרק קטן, טיפת מים יבשה, או כל גרגר של לכלוך יסיחו את דעתכם בטיסה בזמן שאתם סורקים את השמיים לתנועות קונפליקטיות, בדיעבד העין והמוח מתרגלים לכל הלכלוך על השמשה, ועלולים לזנוח גם מטוס קטנטן שהולך וקרב.

2. בד״כ זה לא בבד״ח, אבל אני מלמד חניכים, וגם אני נוהג כך, שלפני תחילת הבדיקה מניחים את מפתח ההתנעה על הדש, כך שמחוץ למטוס כשעומדים קרוב לפרופלור ניתן לראות את המפתח יושב שם על רקע צבעו של הדש. אם אני נוגע בפרופלור, או כל אחד אחר בבדיקה מחליט להזיז את הלהבים(אפילו שבמאמר הומלץ לא לסובב) אני רוצה לראות את המפתח משם, שמבטיח לי שאין סווי׳ץ שסובב בטעות לאחד המגנטוס....

2 נקודות ל-2 הנקודות

1. תומך בכל ליבי בהערה לגבי נקיון השמשה הקדמית. האפקט של הלכלוך חזק במיוחד כשטסים מול השמש, ובהרצליה, למשל, נחיתה מול השמש על מסלול 29 לפנות ערב משולה לנחיתת ILS קטיגורי III. פשוט לא רואים כלום.
2. גם אם המפתח בחוץ, זה אינו מבטיח ב-100% שאין מגנטו חי. אם חוט ההארקה קרוע אז גם מפתח בחוץ אינו מנטרל את המגנטו.

דוד.

mike300L

New member
זה נכון, אבל אם כבר נוגעים בפרופלור, אני רוצה לראות מפתח

שלא בסווי׳ץ. סיכוי לתקלה קיים בכל דבר, ולא תמיד ניתן לאבחן את התקלה בבד״ח בראייה בלבד.

ועוד הערה בנושא מפתח

ישנם סוויצ'ים בלויים, שניתן להוציא מהם את המפתח לא רק ממצב OFF. צריך להקפיד גם על כך.

דוד.

שתי הערות בנידון מפתח התנעה

1. אם המפתח נופל, זה לא תקין! יש AD בנידון, שמחייב החלפת כל המנגנון.
2. בכל רחבי ארה"ב, מלמדים להניח את המפתחות על הדשבורד כאשר תם תפקידם בתוך הסוויץ.

mayafit

New member
מייק, יש עוד נקודות.

מייק, אני מזכיר שוב שהמאמר אינו מתיימר להיות רשימת תיוג. גם הכותרת שלו מדברת על חמש נקודות שאיננו נותנים להם מספיק דגש.
מקבל בהחלט את הצורך לנקות מגן הרוח, בדיוק כמו שאני עושה ברכב שלי לפני הנסיעה.
לגבי המפתח, עד היום נהגתי לתלות אותו על כפתור כיול אופק מלאכותי. אנסה לאמץ את הגרסה שלך.

mike300L

New member
הענין עם המפתח ביחוד חשוב עם חניך, או טייס ברענון

דו שנתי. לך תדע איפה הטייס (שלעיתים טייס שאתה פוגש לראשונה) רגיל לשים את המפתח לפני תחילת הבד״ח...
ראיתי כאלה שכדי לא לאבד את המפתח לפני הבד״ח, נועצים אותו בסוויץ׳ בהנחה ששם הכי בטוח למצוא אותו לפני התנעה.
ובד״כ הם עושים את זה כשהם עומדים מחוץ למטוס, רוכנים מעל המושב, קצת מתרגשים, ולא תמיד בטוח שלא נתנו גם חצי סבוב לסוויץ׳...

לא לסובב פרופלור

זה לטובת הטייס, לא לטובת המנוע. אני מסובב לפחות 5-6 סבובים כדי להשיג שימון מינימלי לפני ההתנעה.השתכנעתי לעשות כך לאחר הדגמה שראיתי בSUN & FUN לפני הרבה שנים. מסוכן? לנהוג בת"א יותר מסוכן. מפתח על הדש, עמידה נכונה מול הפרופלור, מצערת ותערובת ל-אפס ומעצורי חניה או צ'וקים, יש שקושרים את הזנב, כל אלה מבטיחים פחות סכון מאכילת חומוס ברמאללה. במשך מספר שנים היה לי J-3 ללא מצבר. ההתנעה HAND PROP ONLY. אני עדיין בעמק הבכא...העיקר הוא לא לפחד מהמטוס לא לעשות שום דבר "מצוות חמורים מלומדה" כבד את המטוס ובדח"יו למען יאריכו טיסותיך...

mike300L

New member
במנועים הרדיאליים זה אפילו מחייב, כל השמן שהצטבר בצילינדרים

התחתונים חייב לחזור לעוקה, או שאין סיכוי להתניע, אם לא מסובבים איזה עשרה סבובים או יותר.
במנוע תעופתי של צילינדרים במאוזן, שטס כל יום זה לא ממש משנה, הסבוב הראשוני של הסטרטר לפני שהמנוע הותנע, מעלה שמן לצילינדרים. והשימון של דפנות הצילינדר מהטיסה האחרונה עדיין מספיק עד ההתנעה.
במטוס שישב במשך החורף, או חודשים ללא התנעה, כן הייתי ממליץ לסובב פרופלור ביד כמה פעמים לפני התנעה.

mayafit

New member
כן או לא לסובב

בנעורי הייתי מכונאי מטוסים קלים. ביניהם גם הפייפרים ללא המתנע שהתנעתי ב-SWING.
הוראות היצרן דרשו סיבוב אחד או שניים לאחור של המדחף לשימון הגלילים. כמובן שנדרשו כל אמצעי הזהירות שעירא ציין.
אני מניח שהיום הדברים קצת שונים, החל מהמבנה המטלורגי של המתכות וגמור באיכויות השמן.
מנסיוני, אם לא נדרש, לא לגעת במדחף - "למה לעורר מתים?"

לפני כמה שנים, כשאמרתי לסובב מדחף, כל החוכמולוגים צחקו

בכל מקרה, הסיבוב או שניים לאחור, נועד כדי להגיע (ולשמע) שהגענו לקליק ההיתפסות של ה- impulse coupling בכדי שאפשר יהיה להתניע בסוויג אחרת הניצוץ במהירות כתוצאה מהסיבוב ביד, לא משהו.....

למעלה