בדין לשון הרע

סקוטץץ

New member
בדין לשון הרע

בס``ד חברים טובים שלי!! ברצוני לדון איתכם בנושא לשון הרע וירטואלי. כלומר, האם לדעתכם ישנו איסור לדבר לשון הרע בצ`ט על אחד החברים?? והאם זה משנה אם אני יודע קצת פרטים עליו? ובכלל, אם תמצו לאמר שהתשובה לכל הנ``ל הינה ``לא``. אמרו לי בזאת, הלא ייתכן שזהו אבק לשון הרע שהרי ייתכן שיוודע לי בעתיד מיהו אותו אחד המדובר!!! לתשומת לב ולעיונכם!!! חיילכם לאורייתא ויישר כח (חזק ואימץ לספרדים שביניכם)

נון בת

New member
חברים כל ישראל...

בס``ד טוב מובן שזה איסור... ואם לא משום לשון הרע הרי משום רכילות..``לא תלך רכיל בעמך..`` גם אם אין בזה שום דבר בגנות המדובר, (ונסמך לזה..``לא תקליד על דם רעיך``!!) ובעניין אבק לשון הרע אמר שלמה, תקשיב טוב(!!): ``מברך רעהו בקול גדול בבוקר השכם קללה תחשב לו``- שמתוך טובתו יכול להגיע לידי רעתו... (משהו כמו: בוקר טוב קונטרהההההההה) אבל עזוב אותך מאבק ונעלים... תתרכז בזה, זה יותר ברור: ``מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך``.. יאללה יום טוב, נונית

נצנוץ

New member
וכי מה יש לומר????

האם מישהו מעלה בדעתו, שיש בכלל דברים רעים לספר על משתתפי הגלאט-צ`אט הקדושים, הטהורים, התמימים והישרים אשר עמנו בכל יום ובכל עת ובכל שעה? ואפילו אם יש דברים לכאורה רעים לספר, הרי כבר דנו בזה בהרחבה ותירצנו, שבעצם כל מה שנראה רע הוא בעצם טוב ואם הוא טוב, למה לספר את זה לכולם? זה כבר ממילא לא מעניין... ולכן אין נפקא-מינא כלל לעניין זה.

למעלה