בדים וחפירה

בדים וחפירה

התחלתי את הקורס תפירה לפני שבועיים ואכן אני נהינית מכל שניה. אני עושה הכל באופן מקצועי ולא איך שאני חושבת שצריך, עושה גימורים יפים עם אוברלוק (וואו בחיים לא חשבתי שזה כל כך כיף לתפור באוברלוק
גם אני רוצה כזו!!) ובקיצור לא חפיף כמו בעבר. את החצאית הראשונה בקורס עשיתי עם שארית מאחד הבדים שהיו לי בבית. רובם של הבדים האלה זה בדים די זולים שלא רציתי להשקיע בהם כסף כי פחדתי שהבגד שאני אעשה בסוף יהרס בשל חוסר מקצועיות. השלב הבא, אחרי החצאית זה העתקת גיזרה מבורדה ואני רוצה הפעם לקנות בד איכותי. שאלתי הטיפשית להפעם היא מהם מחירים של בדים איכותיים? האם אפשר למדוד בד לפי המחיר שלו? מאיזה חנויות כדאי להמנע (חיפה..)? ואולי שמות של בדים טובים (אני כרגע מתכננת על שמלה מבד קליל אבל אני לא סגורה על זה..) תודה וסליחה מקרב לב על החפירה.

lirola

New member
יש בדים באיכות טובה שעולים גם 20 שקלים למטר

ובקיץ יש מחירים של 10 שקלים אפילו , כדי לגמור את הסחורה. וזה כמובן יכול להגיע לכמה עשרות ואפילו מאות שקלים לסאטן משי. הייתי הולכת לכיוון ה20-40 שקלים למטר ולא יותר במשך כל התקופה של הקורס. אפילו כשתופרים משהו שאוהבים בקורס, אחרי חצי שנה זה פתאום יכול להיראות לך לא לביש כי את כבר תבחיני יותר בטעויות ותהפכי יותר ויותר פדנטית עם הזמן.

יכול להיות..

אבל את מה שאני מכינה קשה לי לא ללבוש
יש הרבה בגדים שהכנתי בתפירה ביד לפני שנה-שנתיים, הם אומנם לא מקצועיים אבל הם עדיין יפים בעיני אז אני פשוט מתקנת את הפגמים עם המכונה ומשפרת.. אה ובאמת תהיתי מדוע בחנויות בדים יש סוף עונה, האם זה חוסר הרלוונטיות של בדים דקים או עבים יותר (בהתאם לעונה)? טוב בטח מין הסתם זו התשובה אבל אין אף מניעה לתפור בגדים דקים בחורף לטעמי

רות מלר

New member
זוהר זו אולי המלצה יקרה

אבל לטעמי בשורה התחתונה היא תהיה משתלמת בתחילת הדרך, כשאת עוד לא ממש יודעת להבחין בטוגי בד, בניפילה, ב"גוף" כדאי שתרכשי את הבדים בחנות שהמוכרים יהיו יותר להוטים להדריך אותך, מאשר רק למכור לך. לכן אני ממליצה לך לקנות ב"מקסים" בעשרים השנים האחרונות אני קונה בתל אביב הזדמנתי למקסים עם חברה כמה פעמים, והקשבתי לשיחות באוזניים כלות. באיזו סבלנות הם רצו לדעת איזה בגד היא רוצה לתפור, על מנת להתאים בדעם האיכויות שיתאימו לגיזרה. נדיר למצוא היום כזאת מקצועיות.

lirola

New member
אני לא יודעת, כנראה

אולי הם מצפים למשלוח של גלילים חדשים ורוצים לפנות מקום, או שחוששים שלא ייפטרו מזה אם יחכו יותר מדי זמן. ושימי לב שעכשיו גם יש סוף עונה בחנויות בגדים, זה כנראה חופף.

puppylove104104

New member
כמו כל דבר באופנה - גם לבדים יש עונות

והם יוצאים מאופנה - אותו הגיון שיש בחנויות בגדים (שימי לב, שגם בחנויות בגדים שנגמרת עונה, גם משנים את הבדים).

למעלה