בדילמה

רונית264

New member
בדילמה

יש לי חבר אנחנו יוצאים 3 שנים , מדברים על חתונה יותר נכון אני יותר ... הוא עדיין לא עובד הרבה שעות רק 4 שעות עובד
אני יש לי עבודה במשרה חלקית , הבעיה שכל הזמן אני צריכה לדחוף אותו ולריב איתו שימצא עבודה מסודרת ויתחיל להתקדם
גם לספר למשפחה שלו על חתונה קשה לו שבסוף מרצונו אני סיפרתי להם דיברנו על תאריך וגם זה עדיין קשה לו לספר למשפחה שכאן אני כבר לא מתערבת אני רוצה שהוא לבד יעשה את זה.
מפריע לי העינין שהוא כל הזמן קרוב יותר מדיי לאמא שלו(גר איתה) כל הזמן בקשר טלפוני ומשקיע הרבה זמן איתם
לפעמים אני מרגישה שאני בעדיפות שנייה אצלו , ואני חושבת מה יהיה אחרי חתונה אם ככה כל היום ידבר עם אמא שלו וילך אלייה
אין לי בעיה שידבר איתה פעם -פעמיים ביום אבל ככה לחשוב שכל שעה הטלפון יצלצל ואמא שלו או אחותו ישגעו אותו זה מפחיד אותי.
מה אתם חושבים אני מגזימה ? שאני לא אוהבת את זה
גם שאנחנו יוצאים לבלות כל פעם טלפונים וגם הוא מתקשר אליהם מה אני אמורה לעשות , אם אגיד לו שזה מפריע לי הוא יחשוב שאני מנסה לסכסך וקרה כמה פעמים שאמר לי ..
ואם תגידו לי שהוא לא מוכן נפשית ולא התבגר כמה אני יכולה לחכות לו אני רוצה כבר להקים משפחה ומצד שני לא רוצה לוותר עליו .
ונמאס לי לדחוף אותו כל הזמן שיעשה צעדים זה מתיש..אבל אם אני לא מזיזה שום דבר לא זז יש לו אישיות מאוד אדישה ...
קשה לי
תודה רבה

sani48

New member
את מתארת את חבר שלך כבן אדם

מפונק,ילדותי,וללא כל שאיפות,אם בן אדם כזה את רוצה להקים משפחה?
חוץ מזה את יכולה לצאת איתו גם עשר שנים,אבל כל עוד אתם לא גרים ביחד את לא תכלי לדעת אם יש בנכם בכלל התאמה,יכול להיות שאחרי שתגורו ביחד חודש את תרצי לזרוק אותו כבר מהחלון
,אז לפני שאת חושבת בכלל על חתונה והקמת משפחה,תבדקי את האופציה של לגור ביחד,למרות שלפי איך שאת מתארת את הדברים חבל איתו על הזמן,בן אדם שבאמת היה לו עיניין בעתיד איתך,היה מתנהג אחרת לגמרי,כניראה הראש שלו בכלל במקום אחר לגמרי,אבל אם את בכל זאת לא רוצה לוותר עליו ואת חושבת שיש איזה תיקווה,אז תסבירי לו את המצב בצורה קיצונית יותר בשביל לעורר אוותו,ובתור התחלה תגידי לו שיצא כבר מהבית של אמא שלו
אחרי כמה חודשים שתגורו ביחד תכלי להבין יותר עם מי יש לך עסק ואז תעשי את החושבים שלך,רק על תמרחי את זה יותר מדי,כי חבל על האנרגיות והזמן שלך,בהצלחה

רואה 6 6

New member
מה את צריכה להקים משפחה?

יש לך הכל בבן אדם אחד: גם תינוק וגם בן זוג.

Hermineh

New member
נשמע שאת כבר סגורה על חתונה איתו

וכל מה שיגידו לך לא יעזור.
כנראה שלפעמים בחיים צריך לעבור את הדרך היותר קשה ומייסרת כדי להבין שעדיף לעזוב יחסים לא בריאים במקום להתחתן.
אני מכירה את זה מקרוב לצערי הרב (העניין עם האמא). גם אחרי שהתחתנו הוא המשיך להיות צמוד לאמו וזה היה משפיל, מדכא, מייאש. חסרות לי מילים נכונות כדי להסביר לך איך זה מרגיש לחיות עם בעל שצמוד כל כך לחמותך. זה כמו לחיות בשלישייה עם האמא וזה אף פעם לא יעבוד לטובת היחסים שלכם ופשוט אין פתרון.
אני לא מכירה את המקרה הספציפי שלך אבל חשוב שתשימי לב אם הוא ילדותי בכל שאר תחומי החיים. זו תופעה כזאת של ילד בגוף של גבר שנשאר אינפנטילי בראש וצמוד לאמא שלו והדבר היחיד שהאמא לא יכולה לספק לו זה יחסי מין ובשביל זה הוא חייב מערכת יחסים עם אישה. אבל כל השאר הוא עדיין מקבל מהאמא.
אני ממליצה לך לבדוק את המקרה שלך לגופו ולהבין לאן את נכנסת.

רונית264

New member
גם את נמצאת במצב כזה?

האם ניסת לפתור את זה ? או אולי אחרי חתונה בהדרגה הוא יותר איתך ופחות עם אמא שלו?
את האמת אני כן סגורה על להתחתן איתו , אני יודעת שכל דבר הוא עוזר לה וגם היא מבקשת ממנו עזרה , וגם עכשיו היא מציעה לו שקודם יתבסס ואז לחשוב על חתונה ואומרת לו שזה לא קל במקום לתמוך למרות שהוא מסביר לה שהוא יסתדר , והיא ממש רואה אותו כמו ילד קטן ואיך יסתדר...
יש לי חששות מפחדת שהוא יהיה צמוד אלייה אפילו דירה הוא רוצה בקירבת הבית שלה ואני משתדלת שלא (לא אמר לי אבל מבינים)
כמובן שהוא לא רוצה לצאת מהעיר ולגור מקום אחר למזלנו גם אני מעדיפה להשאר בעיר אם לא הייתה לנו בעיה.
מה שעוד יותר מציק לי שאמא שלו לא מזמינה אותי לבית לא נותנת הרבה חום ואהבה רק יושבת מדברת כמה דברים וזהו אבל לא חמימה ונעימה לשיחה. לא זורמת ואחותו גם כן בכלל מתרחקת כשאני באה לבית שלו .

Hermineh

New member
אצלי זה היה תלוי בתקופה. היו תקופות שהוא

היה יותר איתי כי היינו בטיפול זוגי אצל פסיכולוג כל השנים וזה קצת עזר. אבל כל פעם שנגמר הטיפול הזוגי הוא תמיד חזר להיות צמוד לאמא שלו.

אל תדאגי

אם תתחתנו, תוך שנה את או אמא או גרושה
או גם וגם

יקירה, לא מתחתנים עם ילד שגר עם אמא שלו,
ולא דוחפים גבר לחתונה.

Jen74

New member
יקירתי, הוא ילד של אמא? תמיד יישאר כזה!

מכירה אחד כזה מקרוב ובסופו של דבר הם התגרשו.
היא חשבה שהקשר שלו עם ההורים יפחת במשך הזמן אחרי החתונה ועוד יותר מזה, אחרי שהגיעו הילדים אבל הוא העדיף את ההורים שלו על פני הילדים ועל פני אשתו.
אז היא שלחה אותו להישאר עם ההורים, לתמיד.

שלום

כל אדם מנהל את חייו כמו שטוב לו. אם קשה לו למצוא עבודה, כדאי שתשתדלי לעזור לו ולעודדו למצוא וכך תסתדרו בעניין עבודה. אני לא מוצא בעיה לספר למשפחות ביחד בזמן המתים. טבעי שיאהב מאד את משפחתו, ולכן אם הוא שומר על קשר טוב גם אתם וגם אתך זה יפה. ממילא כשתתחתנו המשפחות יהיו בתוך הקשר שלכם.

למעלה