בדילמה

אלכס1337

New member
בדילמה

אני בדילמה מטורפת מיום חמישי..אשמח מאד אם תוכלו לייעץ לי.. יום רביעי יצאתי לפאב עם חבר טוב וידידה, שתיתי בירה מסתבר שיותר מידיי. בשלב כלשהו כבר ממש גסס, אמרתי להם שאני רוצה הביתה ואם הם באים איתי, הם נשארו. אני מודה לזה שאני ילד גדול ואני צריך לדאוג לעצמי וכו' אבל הגעתי עם חברים ואני בדעה שצריך לדאוג אחד לשני. ואני גם מצפה לייחס ההפך, בעבר לא פעם ופעמיים עזרתי לחבר שלי ודאגתי. אז אני מרגיש קצת הרבה כאילו הפקירו אותי. דברתי עם ידידה שלי והיא ביקשה סליחה והיא אמרה שהיא לא ידעה שאני במצב כול כך לא טוב. אבל החבר הכי טוב שלי..כאילו לא מביע שום עיניין של "מצטער שלא שמתי לב".... כאילו אני עזרתי לו כולכך הרבה פעמים גם בלי שיבקש אז בחייאת עד כמה אגויסט אפשר להיותS: מצד שני אני לא כול כך יכול להאשים אותו ואותה, כי לא אמרתי להם שאני לא מרגיש טוב ואני גוסס ואני רוצה שנלך הבית..אלה רק אמרתי שאני רוצה הבית... אני מבולבל אם אני בכלל כועס בצדק או לא...

על החברה אין כל כל מה לכעוס,

היא לא הבינה שהיית זקוק לעזרה בזמן הבילוי בפאב אבל אח"כ כשדיברת איתה היא הבינה והתנצלה. השיעור שלך מהענין הזה זה להיות גלוי יותר בזמן אמת, לזהות מה הקושי לדעת לדבר על זה, לא להתבייש. לגבי החבר, לא כ"כ ברור איך פנית אליו, יכול להיות שדיברת איתו אחרת מאשר עם החברה כי עם כל אחד יש לנו סוג תקשורת אחר, הרבהפעמים ברמה לא מודעת. עם בנות באופן כללי הרבה יותר קל לדבר על דברים שקשה (שוב, תלוי מה רמת או עומק הקשר). בנות יודעות יותר להביע אמפתיה. לחבר שלך באמת אין על מה להתנצל, מנקודת הראות שלו הוא צודק. לבנים יש גישה ת'כלסית יותר מבנות, זה העניין. אתה לא הבעת קושי מיוחד אז הוא לא יכול היה לדעת שמשהו לא בסדר. הכי חשוב שתדע להבא להיות ברור כלפי עצמך וכלפי האחרים, שתעביר מסרים ברורים על מה שעובר עליך, במיוחד במקרים של קושי. בהצלחה (-:

לא כתבת למה בעיניך אני גם טועה,

אבל זה בהחלט יכול לרמז על דפוס התקשורת שלך, אתה לא מסביר את עצמך. זה קרה גם במקרה שהצגת וגם פה. אולי כדאי לך לחשוב על זה.

אלכס1337

New member
מה שגם מוזר לי

זה שהוא טוען שהוא אמר לי בוא תישאר ועוד מעט נילך והוא אומר שהוא אמר את זה כמה פעמים. באופן אישי אני זוכר הכל מהערב, מה עשיתי מה שתיתי. ומוזר לי שאת זה אני לא זוכר. מה שיותר מציק לי זה שהוא אומר שאני סתם מחפש אשמים, להאשים משהו.. ---- הוא טוען שהתעקשתי ללכת למרות הכל. ^ וזה ממש מוזר לי כי אני זוכר ובטוח ב99 אחוז ששאלתי אותם עם הם רוצים ללכת והם אמרו לי לא אנחנו נשארים.ואז אמרנו ביי. וזהו הסיטואציה ערכה כמה שניות והלכתי. אני זוכר איך הלכתי איפה לקחתי מונית, כמה היא עלתה, מה עשיתי, מה אמרתי הכל...ומוזר לי שאת זה אני לא זוכר. -------------- יש לציין שאנחנו חברים ממש טובים כבר קרוב ל-10 שנים ועזרתי לו בהרבה סיטואציות גם כאשר לא היה צריך לבקש. ^ ופתאום כשקרה לי משהו אז הוא פשוט סוג של עזב אותי, וזה מעיק... למרות הכל.

תניח לזה, זה לא צריך לגרום לך

לפקפק בחברות ביניכם. לפעמים אנחנו כועסים על מישהו קרוב אבל בפנים אצלנו אנחנו בעצם חוששים שהוא כועס עלינו וחוששים שהוא יחליט שהוא לא מעוניין בקרבתנו. זה קורה לפעמים, ואולי אולי זה גם מה שקורה אצלך באיזשהי רמה עמוקה. יכול להיות שהוא פשוט לא אומר אמת, תסמוך על עצמך יותר. וואולי הוא כן אומר אמת, אז יחד עם זה תן לו את הסיכוי שהוא אולי לא משקר. מה שקרה לא קריטי לחברות שלכם, חברות נמדדת לאורך זמן ולא לפי אירועים ספציפיים. פשוט תשים לב שאתה תהיה בהיר ומובן בתקשורת שלך איתו, ושים לב לדברים שקורים ביניכם. אם אתה מוצא רצף כזה, דבר איתו. ואם הוא עדיין בשלו, תבין שהוא לא חבר אמיתי. הכי חשוב זה תקשורת ברורה, ובאמת לשים לב למה שקורה ביניכם, לרצף של אירועים.

gobly

New member
מה שקרה שם זה פער ציפיות.

אתה בתור חבר טוב שלו 10 שנים ציפית שיבין אותך גם בלי שתצטרך להוריד את עצמך מבחינתך ולהראות חולשה. וכן, בשביל גבר לבקש עזרה זה בדרך כלל להראות חולשה, גם אם אולי זה לא מוצדק. העניין הוא שיש אנשים רגישים לזולת יותר ויש פחות. אתה מאלה שיותר כנראה. ומכאן הציפיה שהחבר שלך יהיה כמוך. לא יודע אם זה קשור או מועיל, אבל בכל זאת עלה לי לראש שבקשר - כל קשר יש את מי שמשקיע יותר ומי שמשקיע פחות. מעצם ההיגיון שלא יכול להיווצר מצב ששני הצדדים ישקיעו בצורה שווה. לאו דווקא שווה להיות בצד שמשקיע פחות ולאו דווקא מי שמשקיע יותר הוא "פראייר". לגבי ידידה שלך, בנות רגילות הרבה יותר מבנים לפנות לעזרה כשהן צריכות מעצם זה שפיזית נטו לבנים יש יותר יכולת. בגלל זה הרבה פעמים בנות לא מבינות למה גבר לא מביע את הקשיים שלו, כי לרוב אדם תופס את עצמו כגורם השוואתי הראשי ויוצא מנקודת הנחה לא מודעת שכמוהו מתנהג העולם.

אלכס1337

New member
שמעי התגובה שלו לכל העיניין זה מה שהורג אותי

הבנאדם פשוט סותם לי את הפה, ומדבר על הטפל ולא על העיקר. חשבתי לפרסם כאן חלק מהשיחות אבל לדעתי זה פשוט לא כול כך מתאים אז סורי.

gobly

New member
שמע לא שמעי

אבל זה לא מה שחשוב. האינטרנט כאן קודם כל בשביל ביטוי חופשי ופריקה של מה שיש לנו על הלב. (אם תבחר לראות את זה ככה) אם זה לא מתאים לכאן אולי זה יתאים למקום אחר.

למעלה