בדילמה מה לעשות

רIני29

New member
בדילמה מה לעשות

אני מחפשת עבודה כמה חודשים. כרגע אני עובדת אבל אמורה לעזוב עוד מספר חודשים (המטרה היתה לעזוב קודם) לא מזמן גיליתי שאני בהריון...אני די בהתחלה עכשיו הדילמה..או להישאר במקום העבודה (זה לא יהיה לכל תקופת ההריון) לחתום אבטלה ואז לגבי דמי לידה (בהנחה שאפשר לעשות זאת...איך מבררים?) לגבי חיפוש העבודה...כנראה מצאתי עבודה אבל אני לא יודעת אם לספר על ההריון או לא מה אתן אומרות?

nogaash

New member
כמה זמן את עובדת שם??

ומה הסיבה שאת רוצה לעזוב?? להתחיל עבודה חדשה כשאת בהריון זה לא קל, אם תספרי עלולים לא לקבל אותך שזה אסור כי יש חוק נגד אפלייה אבל תצטרכי לתבוע וזה סתם כאבי ראש, למרות שהפיצויים הם גדולים. תכל'ס את גם לא חייבת לספר. אבל השאלה היותר חשובה, למה את רוצה לעזוב את מקום העבודה הנוכחי שלך?? אני שואלת כי אם את עובדת שם למעלה משנה ותסיימי שם את ההריון, אחר כך יהיו לך 3 חודשי חופשת לידה ואז תוכלי להתפטר ולקבל פיצויים ולהתחיל מחדש במקום אחר.. אלא אם כן העבודה שהתקבלת אליה עכשיו זו הזדמנות פז כלשהי שאת לא יכולה לוותר עליה.. בקיצור, עשי לעצמך את הטבלת בעד ונגד ותקחי את השיקולים בחשבון, בסופו של דבר אני בטוחה שתעשי את מה שהכי טוב לך

רIני29

New member
מסתיים לי החוזה

עדיין לא סיפרתי על ההריון..אבל הם לא יאריכו לי כך שאני אהיה מובטלת כשלושה חודשים לפני הלידה (אבל אני מקבלת דמי לידה בכל מקרה,לא?)

nogaash

New member
ע"פ חוק הם חייבים להאריך לך את החוזה..

אסור להם לפטר אותך עד 60 אחרי חזרתך מחופשת הלידה. אם זו הסיבה ביחידה שאת עוזבת אז אין צורך, תספרי להם על ההריון, כך הם יידעו שהם אינם יכולים לפטר אותך

ngנוצה1

New member
מסכימה עם נועה לחלוטין , אסור להם

לסיים את העסקתך אפילו שהחוזה ניגמר , ולא רק זה הם חייבים לקבל אותך בחזרה בתום חופשת הלידה , אלא אם כן הם יוציאו אישור מיוחד מהממונה על העינין במשרד העבודה, לסיים את העסקתך בהתאם לחוזה , אבל הסיכוי שלהם קלוש. עדיין לא הבנתי כ"כ מה ההתלבטות?

למעלה