בדיכאון

RACHELLI5

New member
בדיכאון

היי, אני חדשה קצת וצריכה עזרה...קראתי קצת מהתשובות של כולן ואני רואה שיש עוד נשים בדילמות. הבעיה היא שלי אין אפשרות כלכלית למטפלת, הלוואי והיה...אמי לא בפנסיה ואין לי עזרה. אני חייבת לחזור לעבודה לאחר 5 חודשים של חל"ד ונשבר לי הלב על הילדון...איך עושים את זה? איך משחררים? יש משפחתון עם 5 ילדים וגננת, יש משפחתון עם 13 ילדים ו-3 גננות. אני נוטה לכיוון ה-5 ילדים כי זה פחות ומבחינתי עדיף. אבל עדיין קשה לי לדמיין אותו עם אנשים אחרים כל היום ותינוקות אחרים, "זרוק" בלול ובוכה(ככה אני מדמיינת את זה) , ממש קשה לי לישון בלילות בגלל זה(חוזרת ממש עוד חודש לעבודה)... מה עושים???????

האם יש לך אפשרות למצוא מטפלת?

ממה שאני קוראת, נראה לי שעם מטפלת יהיה לך יותר קל להשאיר אותו וגם הפיקוח יהיה יותר צמוד ואז את תהיי יותר רגועה. בכל מקרה, תמיד עדיף לשלוח למשפחתון עם מספר נמוך של ילדים, כדי שיהיה להם זמן וסבלנות לכל אחד מהילדים.

לא כל המשפחתונים גרועים

ואם את מוצאת משפחתון גרוע - אל תשימי שם את הילד שלך. תסתכלי על המקום, על הצוות, על הילדים. האם הם נראים רגועים ומאושרים, שמחים, פעילים. איך האוכל. מה רמת הניקיון והסדר. האם יש מגוון פעילויות ומשחקים שמתאימים לגיל. איך היחס לילד בוכה/שדורש תשומת לב... ברגע שתמצאי מקום שעונה על הדרישות שלך, בין אם יש שם 4 ילדים עם מטפלת אחת או 10 עם שתיים-שלוש, זה יהיה המקום המתאים לשים בו את הילד שלך.

nogaash

New member
אם זה כספי בלבד...

וקשה לך לשלוח את תינוקך למשפחתון ואני מאוד מבינה לליבך...אני מכירה מישהי מדהימה שהיתה המטפלת של הבת שלי, אשה חמה ואהובה, שאוהבת ילדים בצורה מיוחדת.. היא לא יקרה ומתפשרת בעניין הכלכלי כי טיפול בילדים מבחינתה זה הסיפוק שלה.. את מוזמנת לפנות אליי במסר אם את רוצה לדבר איתה.. מבטיחה לך שתתאהבי בה מהרגע הראשון

shirifd

New member
צה פתאום זרוק בלול ובוכה?

משפחתון שבו ילד שוכב בלול ובוכה (יותר מדקות ספורות) זה לא משפחתון שאת צריכה לשים בו את הילד שלך. אני, אישית, מעדיפה את האופציה של יותר ילדים ויותר מטפלות. ככה את פחות תלויה באישה אחת, אם היא חולה, הילד שלה חולה או משהו כזה. יש יותר עיניים שמשגיחות, יש חלוקה ולא הכל נופל על אישה אחת לבד. זה תמיד נסך בי ביטחון. את תראי שתוך כמה ימים את תתרגלי, התינוק יתרגל ובמבט לאחור זה יהיה בסדר גמור. בהצלחה

ngנוצה1

New member
רוחלה היקרה , לכל אמא זה קשה במידה כזו

או אחרת , לשים את הילד במשפחתון בכל גיל זה לא קל , אני אישית מעדיפה לשים אותם בגיל צעיר , מהר מאד תכנסי לשיגרה חדשה עבודה משפחתון , והרבה פעמים עובדרים הימים עמוסיםפ בעבודה ולא מרגישים את הזמן עובר , אתתמיד יכולה להיתקשר למעון מה שלום הזעטוט. שימי אותו במשפחתון מומלץ , ושהאינטואיציה שלה אומר שהוא בסדר , האינטאיציה האמהית שלנו הרבה פעמים צודקת , תזרמי איתי , אי ן מה לעשות יקירה צריך לדעת לשחרר עם כל הקושי , אילו החיים , הנסיבות , וגם חלק מהדרך שלהם לעצמאות , (שלא תמיד ההורים בסביבה ), הכל יהיה בסדר , תאמיני לי בגילאים האלה , לנו יותר קשה מאשר להם. שיהיה המון בהצלחה , אגב אניאישית מעדיפה מעונות ולא מטפלות.

שירי ל

New member
למה לדמיין?

לכי תעשי סיבוב באמצע היום בין משפחתונים בסביבה ותתרשמי, ואל תפסלי מקומות שצריך קצת לנסוע בשבילם. אני אישית לא אוהבת מקומות של גננת אחת אפילו על פחות ילדים. גם לא אוהבת משפחתונים שנמצאים בבית של הגננת.

l i m o r 2

New member
../images/Emo24.gif

היי רחלי, באמת הפרידה מהתינוק היא תהליך שיכול להיות קשה לפעמים. האם כבר ביקרת במשפחתונים או רק שמעת עליהם ? יש לך כבר התרשמות אישית לגביהם ? אני מבינה שכעת קשה לך לדמיין את התינוק בידיים מטפלות אחרות, אך במידה והטיפול הוא מסור והמטפלות הן מטפלות קבועות,התינוק יגדל ויתפתח בצורה טובה מאוד. יעזור לך לשמוע שישנם מחקרים שמראים שאין כל הבדל בהתפתחות של תינוק הגדל במעון לעומת טיפול אם ? מבחינת התינוק, התינוק אינו זקוק דווקא לטיפול של אמו הביולוגית, אלא הוא זקוק למישהו שידאג לו לכל צרכיו, שייטפל בו ושזו תהיה דמות קבועה שלא מתחלפת. אין סיבה שתשימי אותו במקום שבו התינוק "זרוק"- יש מספיק משפחתונים ומעונות שבהם הילדים מושקעים ואהובים. כאמא, את יכולה רק לנסות ולעשות את המיטב עבור ילדך- את לא יכולה לעשות מעבר לזה. המיטב כעת הוא למצוא עבורו את המסגרת שתענה באופן הטוב ביותר לצרכים שלו. אני מאמינה שתמצאי מקום שיש בו צוות אוהב ומטפח. ברגע שתמצאי את המקום, תדברי עם הצוות ועם ההורים, הרבה מהחששות שלך יתפוגגו. אני מניחה שעדיין הפרידה יכולה להיות קשה, אבל לפחות זה יהיה מגעגועים כלפיו ופחות מדאגה ל"גורלו". אם יש לך שאלות נוספות- את מוזמנת.

l i m o r 2

New member
../images/Emo24.gif

היי רחלי, באמת הפרידה מהתינוק היא תהליך שיכול להיות קשה לפעמים. האם כבר ביקרת במשפחתונים או רק שמעת עליהם ? יש לך כבר התרשמות אישית לגביהם ? אני מבינה שכעת קשה לך לדמיין את התינוק בידיים מטפלות אחרות, אך במידה והטיפול הוא מסור והמטפלות הן מטפלות קבועות,התינוק יגדל ויתפתח בצורה טובה מאוד. יעזור לך לשמוע שישנם מחקרים שמראים שאין כל הבדל בהתפתחות של תינוק הגדל במעון לעומת טיפול אם ? מבחינת התינוק, התינוק אינו זקוק דווקא לטיפול של אמו הביולוגית, אלא הוא זקוק למישהו שידאג לו לכל צרכיו, שייטפל בו ושזו תהיה דמות קבועה שלא מתחלפת. אין סיבה שתשימי אותו במקום שבו התינוק "זרוק"- יש מספיק משפחתונים ומעונות שבהם הילדים מושקעים ואהובים. כאמא, את יכולה רק לנסות ולעשות את המיטב עבור ילדך- את לא יכולה לעשות מעבר לזה. המיטב כעת הוא למצוא עבורו את המסגרת שתענה באופן הטוב ביותר לצרכים שלו. אני מאמינה שתמצאי מקום שיש בו צוות אוהב ומטפח. ברגע שתמצאי את המקום, תדברי עם הצוות ועם ההורים, הרבה מהחששות שלך יתפוגגו. אני מניחה שעדיין הפרידה יכולה להיות קשה, אבל לפחות זה יהיה מגעגועים כלפיו ופחות מדאגה ל"גורלו". אם יש לך שאלות נוספות- את מוזמנת.

למעלה